Sila Daftar Masuk

31 December 2010

Selamat Pagi



Sinaran Pagi terbit buat kali terakhir di tahun 2010..,
Sebelum aku pulang,aku jugak harus memulakan kerja - kerja
membaik pulih.,
+++++++++++++++++++++
Selamat Pagi Malaysia
+++++++++++++++++++++

Awal pagi nih aku kena kemas bilik,
bilik kini seperti berlaku gempa bumi semalam,
barang2 tidak tersusun,
masing-masing mencari tempat untuk
bersembunyi..
Oh! tidak banyak yang harus aku susun..
nI La kejadianya bila aku sorang di bilik,
r00mate masing-masing balik hometown
Jom Kemas Bilik!!!













Aku terbang bersama mereka

31 December,Jumaat..,
Hari terakhir di tahun 2010...,

Sekadar Hiasan..





31 December,namaku tersenarai dalam senarai penumpang bagi penerbangan Air Asia ke tanah tumpah darahku yang akan berlepas 5 petang nanti..
 Terima kasih buat semua yang bersusah payah untuk mendapatkanya.. I Love U all..












Aku bakal menyaksikan 2010 melabuhkan tirainya dan menyambut kelahiran 2011 dengan penuh kesyukuran di negeri yang tercinta...Bukan peralihan tahun musabab ku pulang,cuma kerinduan dan kerisauan menjadi taruhan....Walaupun ia terlalu singkat bagiku ku tapi ia cukup bermakna. ..







Gadis-gadis ini membawaku terbang....-----[thanx Google] 






p/s: doakan semua berjalan lancar dan tidak berlaku apa2..Amin!!









Selamat Tahun Baru 2011



Assalamualaikum W.T.B dan selamat hari-hari:






Enchek AyamliKKu mengucapkan::
Selamat Tahun Baru 2011 buat semua bloger,
dengan harapan tahun baru ni membawa 1001 kebahagian buat kita semua,
moga-moga terus berjaya dalam apa jua bidang.








30 December 2010

Mentari Pagi




Selamat Pagi,Malaysia..
kenyang tak malam tadi makan garuda chop!! 
weeee hahahahhk,skali lagi congrets wat team Harimau Malaya k. 

Jom g bekfast.,nak g carik roti canai garuda dengan teh garuda!!!
wah,serba garuda..harap2 bilaa g tandas tak keluar garuda.. :)










PM:Cuti Umum sempena kejayaan Piala Suzuki AFF















Tahniah buat Harimau Malaya..ngauman yang hebat!!! Pati kenyang dengan santapan diner Garuda chop!!!!

Perdana Menteri Malaysia mengumumkan Malaysia akan cuti umum pada 31 December 2010,Jumaat sempena kemenangan team Malaysia dalam perlawanan Bola Sepak Piala Suzuki AFF- Laporan Bernama



. Pasti ada yang tersenyum lebar.., Tak sia-sia jeritan dan sorakan smua sampai ke Indonesia. hahahaha..Terima Kasih buat PM. :)
















29 December 2010

Pendaftaran Permohonan Pertukaran Pinjaman PTPTN ( 3% ) Kepada Pembiayaan UJRAH ( 1% )

Cik Google,thanx :)




Kepada semua peminjam - peminjam PTPTN,
PTPTN kini membuka pendaftaran online kepada sesiapa yang berminat untuk membuat pertukaran bagi pengurangan interst dari  [3%]  ke kadar  [1%]




Untuk maklumat lanjut dan bagi yang berminat boleh lah melayari laman web rasmi PTPTN atau pun klik sini untuk direct buat permohonan.














28 December 2010

Sabah Hutan


[Sabah]


Mata susah nak lelap,jam laptop menunjukkan pukul 3.00 pagi..cuba untuk menghantarkan signal ke Otak,jom tidur..tidur..tidur...!!!
Masih tidak berupaya. nasib bek kawan bilik sebelah lum tidur.,p bersembang  masing-masing berkongsi cerita negeri masing2.Sabah dan Sarawak.

Bercerita mengenai sabah,,
teringat waktu aku di Kedah berprektikal di Hospital sultanah bahiyah.,

Seorang pak cIk bertanya:  

         ...Orang Sabah masih tingai dalam hutan lagi ka??
         ...Sabah sdah ada air??
.... Orang Sabah masih tingaal di Rumah Panjang?  (walaupun hakikatnya rumah panjang di Sarawak)
         
... rasa mau ketawa pun ada gak..,hahahhahk..
..aduii,kalau aku kaya mau-mau jak aku blanja pak cik tuu pigi Sabah raound2...pastu suruh dia mandi siap2 sebelum berangkat pulang ke semenanjung..,,, :)




p/s: kita tetap 1 Malaysia!!!











27 December 2010

Kombo Nasi Ayam atok!!

Diner malam ni,bukan alang-alang..
special sikit tuk tumbesaran lemak-lemak.., oleh kerana Cefe tidak beroperasi dengan jayanya maka rumah atok aku jadi mangsa utk makan malam. Nasi + 2 hiris timun + 2 ketuii ayam g0reng + 1 ayAq dari bukit dew..,
Kombo..Kombo..Kombo..


Jom makan  & Selamat Menjamu Selera

[trimas pak cik Google]












Selamat Datang















Saya Blogger Selangor

Hi,
salam n selamat pagi isnin~
hari ni nk join 

  Kategori Sahabat Blogger Mengikut Negeri

hari ini tiba giliran bagi bloger-bloger
yang berada d negeri darul ehsan dan
yang sama waktu denganya.
Kategori ini akan senaraikan blogger-blogger 
mengikut negeri blogger itu tinggal sekarang ini,ni smua idea daripada


Syarat untuk memasuki kategori nih ialah:

1)   Nama: boleh panggil sya DE atau Encik.Ayamlikku.
2)   Status: masih bujang dan mempunya 3 ekor anak kucing siam.
3)   Cara hubungi: - leh laa carik fb sya, de_ayamlikku@rocketmail.com.
4)   Daerah Jajahan: currently menjajah di Petaling Jaya SDE.
5)   Tempat tinggal: dalam hostel, di Jalan University.



Apa yang menarik di tempat anda: yang menarik pasal tempat sya nih..,nih seblah jer..,lompat pagar pun dah sampai.. :) 





    1. p/s: klau nk comeii kan badan,g laa melawat rumah atok sya hari-hari pun bulehh...






      26 December 2010

      500 Blog!!

      Ben Ashaari





      Salam..Hai, jom join contest paling hangat..,dulu 200 blog!! panas sampai ada terlebih sudah..,sikalang up sikit 500 blog!! kelolaan Enchek Ben Ashaari..,, nak tahu lebih lanjut pasaii 500 blog nih,korang boleh klik sini
      jom meriahkan dan join pencarian harta karun 500 blog!! cepat sementara stok masih ada.. :))

      sebelum tu meh dengar cerita gua,,
      Saya seorang penuntut di MAHSA university College dan menuntut dalam bidang Diploma in Physiotherapy dalam tahun akhir dan nak masuk semester akhir Januari depan,,berumur 20tahun berasal dari negeri dibawah bayu. Mula minat berbloging tahun lepas,dan intipati berkisar dari perjalanan hidup saya dan sedikit kupasan maklumat2 terkini..


      p/s: cepat,"seat" terhad untuk list 500 blog.













      14 August 2010

      ::Sepintas Lalu::

      Assalamualikum smuaa...,,

      Lama dh nk post entry tyme g Panatai Morib,,tp x berkesempatan nk buat.. al maklumlah busy di Call Cntre..
      Bulan July lalu time sem break ak ngn mber yg lain g pantai morib. Salah sau pantai yang menjadi daya tarikan oleh pengunjung tempatan yang terletak di kawasan2 banting..
      mcm biasa Camey tetap ku bawa, utk merakamkn detik2 ku d pantai... waktu kesana air laut surut,,anak2 ketam mula keluar shooping..,,kusangkakan batu.. rupanya anak anak ketam memenuhi pinggiran laut....:P

      Saksikanlah...~~

      [MAIN ENTRANCE]



      [ Aku,Halim n Ajis]


      [Ketam jadian]


      [Sana]


      [C Kerdil]


      [malu..]


      [Up & away..terseksi seketika]




      ......lain2 pic boleh di dapati di laman fb..thanks....


      Kami x madi pun,coz air surut.. moment yang paling best..,,kena kejar ketam.. wakakakakak,btw cukup best...








      12 August 2010

      Sahur Vs Teh O


      Assalamualikum smuaa...

      amcm hari ni? puasa tak?? allhamdulilah mesti puasa kan.. bagi yang kurang sihat hari ni,dan rak berpa nak larat puasa..,, smoga cepat sembuh dan boleh meneruskan ibadah kita.. dan buat yang lain teruskan ibadah puasa..,,jgn ponteng2 k.. 

      Seperti biasa sahur pagi nih lebih kurang pkul 4.00 am ,makan di warung ibu.., makan nasi goreng jak. Allhamdulilah best jak setakat nih... nk kongsikan sesuatu kpada korang smua dan mayb ada yg mengamalkan nya.. satu cara sya agar kekal maintain n bersemangat dan x terasa haus di spanjang hari berpuasa nih...,, minum lahh....







      hahahahaahahahk sekadar TEA 0 atau lebih saintifik LIPTON YELLOW TEA...
      spanjang d kolej nih..,,ni jak saya minum bila sahur..,, mmmm best weii.. x terasa dahaga..




      Nak kekal bersemangat dan tidak terasa dahaga di bulan ramadhan.., jom minum teh 0 waktu sahurrr
      lagi best if sambil minum sambil makan kurma YUSUFFFF TAYOOP~~~ :p














      11 August 2010

      Control Macho erk?

      Assalamualikum..,

      hari pertama di bulan Al-Mubarak, smua dalam keadaan macho n control ayu,, walaupun disebalik ada yang tersirat.. Lunch time,perut mula merembeskan acid nya..,,mulaaa la ada yg terasa lapar.., terkenang semalam yg diri berada di cafe tengah menjamu makanan tengah hari.. Hari ini,..hati perlu berbisik kepada perut yang kita x boleh makan, apatah lagi minum... waktu rehat dihabiskan dengan melakukan ibadah,dan merehatkan minda serta akal...

      Dugaan demi dugaan..,,cobaan demi cobaan...,, itulah Ramadhan.



      .

























      p/s: pada rakan yang bukan muslim,jom sertai kami berpuasa..,,klau susah pun setidak - tidaknya..., Hormatilah kami yang berpuasa k..





      17 July 2010

      Ohh No!!

      Adoiaiiiiiiiii`~~ Mahsa Oh Mahsa...!!!

      Malam semalam,slpas balik  dr kerja,g lepak terus ngn mamber.. g minum2 d kedai mamak.., gosip punya gosip sampai x ingat duniaa sdah kul 2.30 am.. tp still relex lg coz bagi ku iaa still biasaa lg pun weekend kn.. mana ada kelas..
      Sampai kolej lebih kurang pkul 2.45 am..,,terasa penat yg amat dan terasaaa nk masuk ikut pintu belakang.., macam biasa pintu blakang tu mak guard yg jaga coz kena lalu blok pmpuan..























      ... malam semalam x pasal2 aku kena tahan ngn  mak guard india yang terlalu lah cantik sampai aku sendiri pun x nampak muka diaa.. nasib bek ada lampu jalan.. hehehe..
      heran gak,hari2 lain dia sekadar melihat gambar d kad hostel ku jerk,tp malam ni lain plak..,,dia nk tengok f2f laa ngn aku... hahahaha.., siap dia suruh aku bagi autograf lagi.. wah!! bestnya..
      Lepas aq bagi autograf tu dia bagi pulak aku sijil penghargaan..

      Wah ada package laaa weii~~

      tyme nk bg sijil tu,mak guard ada bagi tau,,, esok kena dtg kat managment ada 'photo shoot'...
      wah best kan? kamu smua rasa best x? best kan? kan?

      ps: kepada budak2 Hostel dan yg sama waktu denganya...,, keluar la pada waktu malam....,,guard2 offer package photoshoot,autograf skali dgn silij... hhahahahah..., sijil ni laku d mana2 GSC yang berhampiran dgn anda..,boleh reedem 2 tiket wayang.. nghahahaahhh!!!!

      mw: wah kehidupan dlm sini seakan2 dlm penjara!!! kemana2 nk pergi kena bawak id card,termaksukk lah klu mau pgi umrah..setiap penjuru ada guard,muka guard bengis2 belaka,muka raksaksa ultraman lgi cute!!!
      Warning letter FOC klu lewat masuk..,alasan mencemar nama baik kolej..,  patut x patut??







        

      15 July 2010

      Sorry En.Thomas

      *
      *
      *
      *
      *
      *
      *
      *
      *

      Untuk julung2 kalinya buat sem ni..,,aku x pgi kelas. haishh,,prektikal klas lagi.. ingatakan tadi start pukul 4.30..,, rupanyaa start 30min awal... heheheh...





















      Buat En.Thomas,sorry la guaa x masuk klass..,jangan sedih erk..  :p kelas akan datang sure2 masuk.. bukan 30min sebelum...,, 1 jam sebelum klas mulaa guaaa sdaa ada dlm gym..
      btw,tadi gua maw masuk gk..,,sdh smpi pintu gym tapi.. gua pun x taw napa boleh buat u-turn... hahhaha...
      Dgn rasminya,1 kelas neuro sdh skip... dush!!








      Emas woooo!!!!

      Assalamualikum n selamat pagi malaysia!!!!


      sihat ka rini?? ok ler tue!!

      minat pelihara ikan tk? makan ikan? tangkap ikan? jadi ikan?
      ada apa dengan ikan haaa? semalam,d kg kuu di selatan England,sorang remaja berumur dlm lingkungan 16 tahun mendapat seekor ikan emas gergasi... woww~!!! segergasii mna kah ikan itu???

      PANJANG: 40.6 cm
      BERAT: 2.27 kg


























      AW: ... uik ko p gadai la tu ikan di kedai emas..,,nnti ko blanja aku Burger King..:P





      13 July 2010

      Baru Lagi

      Assalamualikum smuaa!!
      hari ni hari baru...lembaran baru.. kehidupan yang penuh baru.. bermula laaa hari2 ku sebagai plajar fisioterapi utk tahun yg akhir..,.

















      tapi.hanya pada nma,bgi ku banyak lagi yang harus ku plajari,ku temuii dan ku selongkar..apa yang ada terlalu laaa tidak cukup.. azam baru? adaa mungkin.. hahahaha
      lembaran hari2 sem baru hari ini  cukup best..



      class batal sebagai mukadimahnya,sama juga dgn penutupnya... 2 klas batal menjadikan hari ini kmi berhutang lagi.. 2 harus dibayar..entah bila!! terima kasih smua lecturer,kalau iaaa pun tertidur tengok WC    


      smalam..,,inform laa awal sikit spaya kmi pun bole join marathon tidur kmu...
      apa2 pun

      ""   welcome back physiotherapy batch13""








      MW: wah result x kluar lagi..gud luck yeah!!!



      12 July 2010

      Adoiai!!!!

      baru balik~~ dari mana? nnti aq inform... hheeehe...

      main point diaa disiniii.... ~~~
      Uwaaaaaaaaaaaa aku tersangatlahh lapar!!!






















      ..Baru abis bantaii mee goreng mamak plus sejibik burger daging..!!! wah ksian ngn hypo di atas x der peluang nk lahap!!



      ps: hypo aq bg ko c paul ko mau ka??





      07 July 2010

      Kejam nya kau siput!!

















      Ohh tidak!!!!!!!!


       Kenapakah..kenapakah ini harus terjadi..,siput ko memang!! kejamnyaa engkau wahai siput,duluu waktu ku kecil,ku jagaaa kau.. ku pungutmuu lalu ku baling muu utk mengelakkan dari sang kucing makan
      bilaa ku sdah dewasa,ku angkat engkau,ku letak di jalan raya untuk mengelakkan daripada engkau di pijakk oleh pejalan kaki...tapii, kenapaa sekarang engkau berbuat sebegini kepada ku wahai sang sipuutt..?























      ...kenapa kah kau sekejamm ini.., kini kau membuatku terseksaaa...,, keranaa kau lah penyebabnyaaa.. kerana kau lahh..,broadband aku lambat macam siput!!
       

              Alaaaahaiiii broadbandkuu~~~

      02 July 2010

      deyy machaaaaa tutup!!!

      Salam and Selamat munap semuaaaa...


      Dulu tyme kecik2 mauuu betull merasa mcm naaa main snow rain..,, buat snow man,buat snow ball... antara banyak2 snow.. satu jer yg aku main hari-hari...
      [Snoring]

      Pertama kali nyaa THaNx to Sunway Piramid Ice Skating coz bgi tiket ice skating sempena Birthday Guaaaaa... Lain kali bagi lagi laaa banyak2... Besok boleh bgi ka? lusa? next week?















      Skali lagi,percubaan pertama dalm hidupku slama 20tahun,main ice skating..sebelum nih SUMPAH!! x pernah.. main korek2 ais dlm freezer pernah la.. :)
      Apa2 pun pengalaman harus ku tambah untuk menjadikan aku melangkah jauh setapak dan lebih dewasa.... walaupun aku pernah ke setapak..
       


















      Bukan nak riak,,buakn nak menunjuk..,,,aku cuma insan yang kamus hidupnya belum lagi penuh..
      Macam biasa,camey aku bawak jugaa..., member sorang ku seret bersama.. tapi atas Akta Rahsia Rasmi negara,nama beliau dan skali dengan fotonyaa dilarang upload.. x pa.. Hormati keputusan anda.. tu laaa siapa suruh tak handsome.. :) apa2 pun thanxx bub sudi ajar cara2 mainnyaa..,Ko memang hebat laaa...







         









      ... ni la kali pertama,tp still trep mcm org sdah biasa main.. ngheeeee









      .... Camey x di benarkan masuk..Hukumnya Haram.. susah nnati nk pgi samak..
      jadi sebelum merebahkan diri di atas ais..,,ambil gambar lue..







      ... ni sdah 4/5 kali tersungkur..,jatuh mencium ais pun ada..,,landed on buntooot palinggg best...rasa mcm tulang sacrum mau retak,skaligus menakutkan tulang2 coccyx ...tapi still boleh senyum..kata orang kena sakit dulu baru boleh blajar..,ala sama jak mcm blajar basikal...,,mesti jatuh duluu...
      ..wahh kini sdah bole jadi peluncur proo.. kononnn laaaa... banyak lg teknik perlu di belajar.. siapa yang pro? mari ajar sikit....










       ... Thanxx very much..,cerita dlm kamus hidup ku kini bertambah dengan luncur ais..,,skarang masih memikirkan sesuatu yang menarik dan belum di chooooooobaaa...
      Setelah bermain 3 jam..,[walaupun masih singkat] bermain samppai closing.. sampai org tu jerit,,,  

                  '' deyyy machaa tutup!! ''


      Thnxx kepada brother tu bub jerit,,law tidak,,takkan ku keluar...,thanx to my mmber sudi temankan and ajar main..Sorry jugak bub bawak ko jatuh tadi,tersungkur mcm nangka buruk..nghehhe...tp tanpa anda,ku takkan campinnn main..ngheheh mcm laaaa champinn...Satu badan basah n berpeluh.. kaki sdah tidak bermaya,terasa haus..,,.. JOM balik...





                 

                         













      '' deyyy machaa balik!! ''
      ...Okey2...







         

      01 July 2010

      Bintang Winter Sonata Bunuh Diri

      Salam dan Selamat Pagii Malaysia... Salam 1 Malaysia....

      Saya dan anak-anak kucing yang lain pasti percaya bahawa kamooo smua peminat dan fan bagi drama2 dan lagu korea kan? Bah.,,Winter Sonata mesti pernah tengok..,kaloo x pernah tengok... dengar jiran2 cerita messttii pernah kan?? crita korea ni hot pada tahun 2002.. adik2 yg belum lagi lahir.. p mintak cerita dgn opah..

      ...Saya yakin betul Abg Aznil,smua tau cerita nih... so,sya kunchiewww lirik nih..!!!!!!
      ..mesti laa kan.,apatah lagi waktu tuuu anda semuaa sedang hangat bercinta seperti hangat2 tahi ayam.. :) Betul kan?
      Wahh.. ada yg x moo mengaku.. nghehehe..






















      ::TAHUKAH ANDA:::

      Salah seorang pelakon Winter Sonata nih telah membunuh diri di kediamanya di Nonhyeon-dong,Seoul...

      Siapakah dia?? Dia adalah PARK YONG-HA atau pun dalam citer Winter Sonata nih sebagai Kim Sang-Hyuk...






      Beliau ditemui mati pada pukul 5.30 pagi [waktu Korea] [30.06.10]... Beliau di temui mati dalam keadaan tergantung..
      Polis dan pihak hospital mengesahkan Park yong-ha membunuh diri mengunakan charger handphone dan tiada nota bunuh diri di tingalkan... atas permintaan keluarga mendiang ,Park Yong-Ha tidak perlu melakukan autopsy dan upacara pengebumian akan dijalankan pada 2 July.. Kenapa mendiang membunuh diri?


      Antara filem dan drama yang di bintangi oleh Park Yong-Ha:
      • The Scam (2009)
      • Although It is Hateful Again 2002 (2002)
      • If It Snows on Christmas (1998)
      • The Slingshot (2009)
      • On Air (2008)
      • Tokyo Wankei (2004)
      • Loving You (2002)
      • KBS Winter Sonata (2002)
      • Sunflower (2000)
      • 소문난 여자 Somun (2001)
      • KBS Snowflakes (2001)
      • More Than Love
      • What A Tough Woman (1997)


      Mendiang sempat merakamkan beberapa album dan single yang release di Jepun..antaranya:
      • 2004 期別 (kibyol) #7
      • 2004 フィクション(Fiction) #9
      • 2005 サムタイム(Sometime) #13
      • 2006 Will Be There #7
      • 2007 プレゼント(Present)#18
      • 2008 Love #24
      • 2009 Once in a Summer #14
      • 2010 Stars #16 
      • 2004 カジマセヨ (Kajimaseyo) #10
      • 2005 Truth/ほほえみをあげよう(Hohoemiwoageyou) #7
      • 2006 君が最高! (Kimigasaikou) #6
      • 2007 僕の頁をめくれば (Bokunopagewomekureba) #12
      • 2007 永遠 (Eien) #6
      • 2008 Behind love~片思い #7
      • 2008 Say Goodbye #14
      • 2009 '最愛のひと (Saiai no hito) #11
      • 2010 'One Love #17
      mendiang telah memenangi beberapa anugerah anataranya:
      • 2009: 2009 KOFICE(Korea Foundation for International Culture Exchange) Awards
      • 2008: 2008 SBS Drama Awards, "Best Actor for Drama Special Section", "Top 10 Stars"
      • 2008: 2008 SKY Perfect TV Awards, Japan, "Grand Prix", "Korean Wave(Han-Ryu)"
      • 2008: 2008 Mnet 20's Choice, "Hot Global Star"
      • 2008: 22nd Japan Gold Disc Awards, "Best Asian Artist"
      • 2007: 21st Japan Gold Disc Awards, "Best Asian Artist"
      • 2006: 20th Japan Gold Disc Awards, "Song of the Year", "Japan-Korea Friendship Year 2005 Special Award"



      ....Sebelum dia meningal dunia, beliau sempat meminta maaf kepada ayahnya dan memberitahu yang dia terlalu sakit...
      ..apa2 pun smoga keluarga,peminat2 Park Yong Ha di Seluruh benua nih bersabar atas pemergianya..
      "Rest In Peace"
      Smua sudah tingal memori..,dan harapan agar memori Park Yong Ha masih tersemat di hati peminat dan industri hiburan korea.. Jom layan My memory,,khas untuk anda peminat Winter Sonata..







      26 June 2010

      Charlie bite my finger!!!

       Hahahahhahah.. lawak n cute!! enjoy


      Video ini telah mencecah
      204,375,348++++ views.... wah menarik ..kn?kn?









      Wah!!! Coli & Seluar dalam dipulangkan!! [18sx]

      Aik!! 
       Jup.. jup.. sdah cukup umur ker nih??? Apaa belumm lagii???  larrrr,,pgi pangill abah,join skali.....,,


      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

      Coli dan seluar dalam di pulangkan semuala....
       Siapa yang pulangkan? terima kasih.... terima kasih,, dah 2 minggu dah akak x pakai coli dan sluar dalam taw... pesal nak curik....??? klu nk ckp,i boleh bagi 10... nghehehehehh..

      :::::::::Tahukah anda??:::::::::

      Di negeri indra kayangan, seorang wanita terkejut apabila seluar dalam dan coli nya yang hilang 2 minggu lepas di pulangkan...,, wanita tersebut tergamam apabila menjumpai barang tersebut di letakkan di hadapan cermin kereta..,,

      “Mungkin ramai penghuni atau jiran menganggap saya tidak sopan kerana menjemur seluar dalam dan coli secara terbuka di atas kereta yang diletakkan di pinggir jalan utama walaupun hakikatnya ia dicuri,” 
      ::: petikan daripada sebuah akhbar  tempatan::::



      kihkihkihkihkkkhh  ~
      fuh,baik bebenooorrr laa pencurik nih,,, awat pulangkan?? dah tamat tempoh ker???
      walaubagaimanapun, wanita tersebut berharap pencurik dapat memulangkan semula kamera Sony DSLR yang telah dicuriknyaa...
      Nak tahu lebih lanjur...,, mehh -------> ::::KLICK:::::



      ::::NOT FOR SALE,FOR DISPLAY ONLY:::::



       
       
       




         



      Kolam Renang Ilusi

      Salam dan selamat hari sabtuday semua!!!!
      ....geng readers...,, apa plan hari ni?? planting? planduk?

      :::Tahukah  Anda??::::

      Resort marina bay yang terletak di Singapura memiliki sebuah kolam renang di kedudukan tingkta ke 55..!!! kolam reanag ini bersaiz 3 kali lebih besar dari kolam ranang olimpik!!

      korang rasa jaguh renang dunia takut tak?? begegar lutut kott ~~ :) Eh.. skjap2..

      tambah,tolak,bahagi,persamaan serentak,punca kuasa 2...= Rm19.4 billion laaa smua kos construction skali ngn resort nih...
      okey,, fakta menarik yang aq mau kongsikan kepada anda semua,,kolam renang ni bukan sperti kolam ranang yang lain,, kenapa??
      ... kolam renang ni merupakan kolam ranang ilusi, ehhh... jangan hampa jangan kecewa....,,
      anda masih boleh berenang berunung dlm tu...,,mau buat renang berirama pun boleh..,,
      tp tang mana yg ilusi tu???
      ilusinyaaa ni,,apabila anda berada d sna baru la tau....kena tengok dgn kepala mata sendiri.... lekas2 p packing,bli 2 tiket gi singapore...,,bwak aq skali... huhuhuhuh




      alaaa~~ marah la tu..,, okey,,apa yg ilusi ialah..,,air kolam ranang ni dilihat seolah-olah mengalir sperti iar terjun dari tingkat dia [55] ke tingkat bawah sekali....


       berminat?? minat ke?? jom....!!!











         





      25 June 2010

      :::Contest::: --->Krebiozen Think Green<---




      Contest datang lagi...,,

      Salam bloggers smuaa...,,
      selamat hari jumaat, penghulu segala hari2...,,,
      jom..jom join contest dari krebiozen...




      ""berlari- lari aku mengerjamu di dalam mimpi ku.
      bintang bintang ketawa melihat tingkah laku kita berduaa ~~~ ""

      23 June 2010

      Cendawan Goreng

      ::::::Introducing:::::



      Fries Mushroom a.k.a Cendawan Goreng..



      pnah mkn cendawan x? pnahh kan??? cendawan goreng tepung??!! mesti laaa dah...,, biasa dah kot...,,
      haaaaaaaaaaa,, tu bagi korang.. tetapiii...,,
      bukan bagi saya..
      untuk pengetahuan rakyat malaysia dan negara di selatan thailand.. 21.JUN.2010,, tercipta la satu lg sejarah dlm kamus hidup dee .. kenapa? sebab... cendawan,,, aq telah diperkenalkan oleh mamber cendawan goreng yang tidak pernah terlintas d kepala hotak ku tentang kewujudan nyer... thanxx to m3tr0fuLus bub kenalkan.. gua makan kt kg.Sijangkang..
      btw, memang sooodap~~ dan skarang memang ketagih ~~~ kesian x kesiann???
       saper nak blanja..????
      oh yaa.. mau tahu serba serbi fasall cendawan goreng ni??? meh2 lawat blog nih

      ORANG KECIL ORANG BESAR


      22 June 2010

      Nak menang MP3?

      Salam...
      wei beb dah ader mp3 tak? 
      lar.. tak ader lagi? hurmmm, x boleh harap ...,,
      cehhhh,,saya pun tarak...eh, korang nak menenag mp3 tak?



      Copy & Menang : Sungguh mudah, anda perlu copy & paste sahaja untuk memenangi TIGA buah MP3 Player
      Untuk maklumat lanjut, layari www.rkurl.com/117hw
      Penaja utama : Raja Kamil, www.akuseorangblogger.com





      21 June 2010

      Pramugari usir disebabkan berat badan..

      Pernah tak bila korang check-in kat kaunter airport, ground staff tu tanya korang.,,berat badan korang berapa??? ataupun sebelum menaiki pesawat ,korang semua kena timbang,alaa mcm barangg...
      Dalam sejarah hidup aq menjadi manusia,sumpah 7 keturunan x pernah lagi...,, cuma yg risau bila bawak laguage besar dan banyak..,, kepala hotak dah risau,, ni keana extra charge ka tidak...,,, slalu Limit bagi penerbangan kita d Malaysia nih 15-20kg jerk.. lebih kena bayar extra... tu yang tak tahan tuh..

      TETAPI,TAHUKAH ANDA???

      x tahu kan? kan? kan? okey lahhh .... meh saya cerita...

      ...Seorang mamat Britain nk balik kampung kat Kanada sebab Ibu Saudaranya sedang nazak..,, walaubagaimanapun hasratnya tidak kesampaian kerana dia diusir dari sebuah penerbangan international dengan alasan lelaki tersebut terlalu gemuk.. 
      pelik x pelik??  pilot takut kot x dapat take off.. hehehehk
      ....menurut akhbar tempatan kat sna,berat mamat britain nihh seberat 203kg dan melaporkan bahawa beliau [mamat britain] tidak dapat menahan air mata apabila pramugari membawa beliau keluar daripada penerbangan.. apa yg membuatkan beliau kecewa dan pelik, semasa daftar masuk dan balai pelepasan,dia tidak menerima sebarang masaalah berkenaan berat belliau...
      Walaubagaimanapun,dia dibenarkan menaiki pesawat seterusnya dengan syarat membeli 2 tiket penerbangan yang baru bagi 2 tempat duduk dari Gatwick ke Toronto...

      tahukah anda jumlah bagi 2 tempat duduk waktu ketika itu dalam mata wang kitaa???

      Ringgit Malaysia,RM 3,700....
      kesiann kat mamat tu,,, dah lah nk pergi tengok ibu saudara dia yang tengah nazak..,,
      cerita x habis lagi taw...,,banyak lagii tapi nak buat macam mana kan,mee saya dah kembang so,nak pergi makan dulu...nak tunggu ke? klu korang x nak tunggu,tak perrr  jom mari sini,,,
      KLIK nak tahu yang lebih llanjutt.....






      Vuvuzela Piala Dunia 2010

      ::::: Situ sini Piala Dunia 2010:::::




      ::VUVUZELA::
      - bermakksud, trompet tradisional masyarakat Afrika Selatan.... 




      huh,so apa cerita di sebalik trompet nihh??
      laaaa x taw ker? vuvuzela ni di gunakan oleh penyokong2 ketika menyorak nyorik dlm stadium bola sepak..... alaaaa yg bingit2 tuhhhhh.. pooooooooooootttttt....~~~ prooooooooorrrrooooottttttt~~~~
      hurmmm.. x taw lagi yang mana satuu??? meh2 aq tunjukkan....






      hah ni la vuvuzela......,,,,mnatang yg color merah tu,,bkn org yg tiup tu.. org yg tiup nih nama dia c polan... emm smua sdah taw kan???? so jgn pangil trompet lagi okeyyyy.... pangilll vuvuzela..klu nk tambah lg boleh jgk,, boleh tambah perkataan Waka-waka.. heheeheheh...,,, ikut sedap dierr jak nk rosakkan bahasa orang... waka-waka....

      TETAPI,,, TAHUKAH ANDA??? 
      Disebalik cerita  vuvuzela ini?


      ...seorang wanita mat salleh telah bisu selama 2 hari selepas meniup vuvuzela pada satu parti jalanan Piala Dunia di Fan Park, Cape Town.Dian membuat andaian ,dia tertelan gajah ataupun kumbang.. Walaubagaimanapun Doktor telah mengesahkan tekak nya meletoooooop ataw nama saintifiknya pecah dan Doktor telah menyarankan beliau untuk berpuasa selama 2880 minit.. bersamaan dengan _____ jam.. perghhh~~
      bolehhh tahan.... Puasa maraton erk.. nak join.. nak join....
      Seorang jurucakap yang telah ditemu dan berbual mengatakan bahawa dia sangat2 lah penat utk berbicara mengenainya dah telah mengesyooorkan berita ini untuk dijelajah...,, nak tahu berita apa.. So KLIK sini.!!!

      19 June 2010

      Tiger Woods dan Aktress Lucah

       


      Perghh..,tesemburr jgk air dlm mulut nihh time terbaca cerita c tiger woods.. isyk.. salute la dia,,dia memang tiger... dan dia memang la pemain handalan. dan memain no.1 dunia.. kehkehkehk.. bila maw tukar nama pgi wolf wood? 
      eh.. pa kena mengena kehandalan beliauu dengan aktres lucah?? dia dah jadi bapak ayam kaa? tiger,,ko jangan!!! haaaah..,,
      korang ada tengok berita tak pagi tadi? dengar berita? baca berita? alaaa beritaaa.. news...!!!

      mesti korang dah kan? kan? kan? 


      saya baru jerk terbacaa..,,tu pun berita online.. hehehehhe..,,lamabattt tak lambat? ketingalan zaman tak? sempatt lagi kot.. heheheh.,,
      nak di jadikan cerita..,,al kisah sorang minah plakun lucah yg terkenall.., [eh,mcm na taww dier terkenal?? bila tengok minah nie erk?? hurmmmm] ok..ok sambung,... minah ni tlah memfalkan tuntutan kt court,spaya tiger
      bagi kat dia belang nk dijadiakn baju... heheheehh

      aku punn mauu weiii.. tiger..tiger nak sikitt..,, nk jadikan alas kaki.. hohohohoh...

      actually dia memfailkan tuntutan agar Tiger tampil utk mbuat ujian genetik,, tapii kenapa????
      minah aktres lucah ni ada sorang anak lelaki..,,so since dah ramai sangat mamat yg dia try cuba test,,so dia nk carik laa saper bapak kepada anak tersebut...,, huhuhuh..
      tpi kenapa abg Tiger woods?? sebab... sebab..

       

      sebab..


      sebab...,,







      Klik di sini,pasti ada jawapan....










      selamat munappppp~~










         


      Labels

      2010 (15) 2011 (38) ABC (1) af (1) agama (4) air (1) air asia (7) ajl25 (1) aku (8) Api (1) August (2) Balai Ketibaan (2) bank (1) Ben (14) Berenang (2) Berendam (1) Berita (4) BILIK (1) blog (8) Boarding (2) Bodoh (3) Bola Sepak (2) Boring (1) budak2 (1) buterfly (1) Check In (1) Contest (4) Cuti (3) doktor (1) dunia (1) Emas (1) error (1) Exam (1) Facebook (1) FIFA (1) fizo (1) fotografi (3) gathering (1) Gay (1) gegar (1) geli (1) gigi (1) Gila (3) GSC (2) happy (4) Harga (3) hari ini (2) Hormat (1) Hospital (3) Hotel (3) hypermarket (1) ibu (1) Ice Skating (1) Ikan (2) Islam (4) Isra Mikraj (3) jalan (2) July (5) kahak (1) kamera (3) Kamus Hidup (3) Kapal (4) kawan (4) kelas (1) kerja (2) Kfc (7) KLCC (1) koleksi (1) kosmo (1) kucing (1) Lalat (1) lambat (1) lapar (2) Laugage (2) lawak (2) Lcct (4) Maaf (4) macam-macam (2) mahsa (2) Mail (1) makan (20) Malam (6) Malu (5) Malysia (1) mamat (1) mandi (1) Mati (1) Menangis (6) Meninggal Dunia (1) Mesir (2) minum (1) movie (4) mushroom (2) nuffnang (5) Pak Cik (3) Pantai (1) Park Yong Ha (1) Pencuri (3) perompak (1) physiotherapy (5) posting (1) Promoter (1) ptptn (1) Puasa (3) rusuhan (1) sabah (7) sahur (1) Salah. (1) salesman (1) Sandakan (1) sedut (1) SEGMEN (9) selamat pagi (7) selamat tahun baru (1) Selerak (1) Suction (1) tahniah (2) tak puas hati (2) Takut (4) Tawau (1) Terbang (2) Terlepas (2) Tersentak (6) Thanx (10) trailer (1) tutup (1) twitter (1) uniform (1) vacancy (1) Video (4) vote (1) welcome (2) Winter Sonata (1) world cup (1)

      Story Saya... Semuanya S..

      Saya [syuib Syed Sabri],Sathiswaran serta Susan,Sekolah sesame sehingga standard Six. Sewaktu subjek science,Saya serta Sathiswaran sorok set sempoa susan sebab susan selalu salah simpan. Satu saat,susan sedar sehingga suke sorang-sorang.saya serta sathiswaran say sorry sama Susan.Susan senyum sampai semput!! Semput!! Saya serta Sathiswaran shock!! Saya,sembahyang semoga semuanya selamat. Syukur,Susan selamat.Saat,saya samapaikan sesuatu sama susan,.

      Syuib: Susan,saya sangat suka sama su.. sedarkah su,selama ini susu,sambal sotong,siakap, serta samosa sukaan su,sebenarnya saya sediakan.,sathiswaran sekadar sampaikan su.,saya silap,semua salah saya..saya segan su... sorry su’’.

      Sathiswaran: siot!! Sengal sungguh,, susan,sebabnya syuib sayang su..,sedikit sisipan su...Sikat,selipar,sugus,sayur-sayuran,springles,sup-sup,siput sedut...semuaaaaaaaaaaaaaanya syuib sediakan.. [sambil siku-siku Syuib]

      Susan: sathis,sudahlah semangat sungguh syuib..sob..sob..sob..sekadar soalan,siapa susan sebenarnya sama syuib??’’

      Syuib:.. su seperti singkong serta sepatunya,su sopan santun,su seputih salju,semanis soya serta secantik selebriti “Sinetron Sejuta Sesungut Seindah senyuman” su..

      Susan: [senyum-senyum singa]


      ... sedetik serta sesaat,syuib serta susan suka sama suka,sungguh-sungguh sehidup semati.Sepuluh,September susan sah sebagai suami syuib, Sempurnah sebahagia selamanya... SEKIAN.

      --sat,sat..sathis senyap seyhh? Sambunganya..sesambung selepas sore.. Sixa.m sedikit sahaja sampaii sudah....Shhhhhhh~

      ::Siap,semoga semuanya suka serta Senyum sentiasa::

      SENYUM SOKMO!!