Sila Daftar Masuk

17 July 2010

Ohh No!!

Adoiaiiiiiiiii`~~ Mahsa Oh Mahsa...!!!

Malam semalam,slpas balik  dr kerja,g lepak terus ngn mamber.. g minum2 d kedai mamak.., gosip punya gosip sampai x ingat duniaa sdah kul 2.30 am.. tp still relex lg coz bagi ku iaa still biasaa lg pun weekend kn.. mana ada kelas..
Sampai kolej lebih kurang pkul 2.45 am..,,terasa penat yg amat dan terasaaa nk masuk ikut pintu belakang.., macam biasa pintu blakang tu mak guard yg jaga coz kena lalu blok pmpuan..























... malam semalam x pasal2 aku kena tahan ngn  mak guard india yang terlalu lah cantik sampai aku sendiri pun x nampak muka diaa.. nasib bek ada lampu jalan.. hehehe..
heran gak,hari2 lain dia sekadar melihat gambar d kad hostel ku jerk,tp malam ni lain plak..,,dia nk tengok f2f laa ngn aku... hahahaha.., siap dia suruh aku bagi autograf lagi.. wah!! bestnya..
Lepas aq bagi autograf tu dia bagi pulak aku sijil penghargaan..

Wah ada package laaa weii~~

tyme nk bg sijil tu,mak guard ada bagi tau,,, esok kena dtg kat managment ada 'photo shoot'...
wah best kan? kamu smua rasa best x? best kan? kan?

ps: kepada budak2 Hostel dan yg sama waktu denganya...,, keluar la pada waktu malam....,,guard2 offer package photoshoot,autograf skali dgn silij... hhahahahah..., sijil ni laku d mana2 GSC yang berhampiran dgn anda..,boleh reedem 2 tiket wayang.. nghahahaahhh!!!!

mw: wah kehidupan dlm sini seakan2 dlm penjara!!! kemana2 nk pergi kena bawak id card,termaksukk lah klu mau pgi umrah..setiap penjuru ada guard,muka guard bengis2 belaka,muka raksaksa ultraman lgi cute!!!
Warning letter FOC klu lewat masuk..,alasan mencemar nama baik kolej..,  patut x patut??







  

15 July 2010

Sorry En.Thomas

*
*
*
*
*
*
*
*
*

Untuk julung2 kalinya buat sem ni..,,aku x pgi kelas. haishh,,prektikal klas lagi.. ingatakan tadi start pukul 4.30..,, rupanyaa start 30min awal... heheheh...





















Buat En.Thomas,sorry la guaa x masuk klass..,jangan sedih erk..  :p kelas akan datang sure2 masuk.. bukan 30min sebelum...,, 1 jam sebelum klas mulaa guaaa sdaa ada dlm gym..
btw,tadi gua maw masuk gk..,,sdh smpi pintu gym tapi.. gua pun x taw napa boleh buat u-turn... hahhaha...
Dgn rasminya,1 kelas neuro sdh skip... dush!!








Emas woooo!!!!

Assalamualikum n selamat pagi malaysia!!!!


sihat ka rini?? ok ler tue!!

minat pelihara ikan tk? makan ikan? tangkap ikan? jadi ikan?
ada apa dengan ikan haaa? semalam,d kg kuu di selatan England,sorang remaja berumur dlm lingkungan 16 tahun mendapat seekor ikan emas gergasi... woww~!!! segergasii mna kah ikan itu???

PANJANG: 40.6 cm
BERAT: 2.27 kg


























AW: ... uik ko p gadai la tu ikan di kedai emas..,,nnti ko blanja aku Burger King..:P





13 July 2010

Baru Lagi

Assalamualikum smuaa!!
hari ni hari baru...lembaran baru.. kehidupan yang penuh baru.. bermula laaa hari2 ku sebagai plajar fisioterapi utk tahun yg akhir..,.

















tapi.hanya pada nma,bgi ku banyak lagi yang harus ku plajari,ku temuii dan ku selongkar..apa yang ada terlalu laaa tidak cukup.. azam baru? adaa mungkin.. hahahaha
lembaran hari2 sem baru hari ini  cukup best..



class batal sebagai mukadimahnya,sama juga dgn penutupnya... 2 klas batal menjadikan hari ini kmi berhutang lagi.. 2 harus dibayar..entah bila!! terima kasih smua lecturer,kalau iaaa pun tertidur tengok WC    


smalam..,,inform laa awal sikit spaya kmi pun bole join marathon tidur kmu...
apa2 pun

""   welcome back physiotherapy batch13""








MW: wah result x kluar lagi..gud luck yeah!!!



12 July 2010

Adoiai!!!!

baru balik~~ dari mana? nnti aq inform... hheeehe...

main point diaa disiniii.... ~~~
Uwaaaaaaaaaaaa aku tersangatlahh lapar!!!






















..Baru abis bantaii mee goreng mamak plus sejibik burger daging..!!! wah ksian ngn hypo di atas x der peluang nk lahap!!



ps: hypo aq bg ko c paul ko mau ka??





07 July 2010

Kejam nya kau siput!!

















Ohh tidak!!!!!!!!


 Kenapakah..kenapakah ini harus terjadi..,siput ko memang!! kejamnyaa engkau wahai siput,duluu waktu ku kecil,ku jagaaa kau.. ku pungutmuu lalu ku baling muu utk mengelakkan dari sang kucing makan
bilaa ku sdah dewasa,ku angkat engkau,ku letak di jalan raya untuk mengelakkan daripada engkau di pijakk oleh pejalan kaki...tapii, kenapaa sekarang engkau berbuat sebegini kepada ku wahai sang sipuutt..?























...kenapa kah kau sekejamm ini.., kini kau membuatku terseksaaa...,, keranaa kau lah penyebabnyaaa.. kerana kau lahh..,broadband aku lambat macam siput!!
 

        Alaaaahaiiii broadbandkuu~~~

02 July 2010

deyy machaaaaa tutup!!!

Salam and Selamat munap semuaaaa...


Dulu tyme kecik2 mauuu betull merasa mcm naaa main snow rain..,, buat snow man,buat snow ball... antara banyak2 snow.. satu jer yg aku main hari-hari...
[Snoring]

Pertama kali nyaa THaNx to Sunway Piramid Ice Skating coz bgi tiket ice skating sempena Birthday Guaaaaa... Lain kali bagi lagi laaa banyak2... Besok boleh bgi ka? lusa? next week?















Skali lagi,percubaan pertama dalm hidupku slama 20tahun,main ice skating..sebelum nih SUMPAH!! x pernah.. main korek2 ais dlm freezer pernah la.. :)
Apa2 pun pengalaman harus ku tambah untuk menjadikan aku melangkah jauh setapak dan lebih dewasa.... walaupun aku pernah ke setapak..
 


















Bukan nak riak,,buakn nak menunjuk..,,,aku cuma insan yang kamus hidupnya belum lagi penuh..
Macam biasa,camey aku bawak jugaa..., member sorang ku seret bersama.. tapi atas Akta Rahsia Rasmi negara,nama beliau dan skali dengan fotonyaa dilarang upload.. x pa.. Hormati keputusan anda.. tu laaa siapa suruh tak handsome.. :) apa2 pun thanxx bub sudi ajar cara2 mainnyaa..,Ko memang hebat laaa...







   









... ni la kali pertama,tp still trep mcm org sdah biasa main.. ngheeeee









.... Camey x di benarkan masuk..Hukumnya Haram.. susah nnati nk pgi samak..
jadi sebelum merebahkan diri di atas ais..,,ambil gambar lue..







... ni sdah 4/5 kali tersungkur..,jatuh mencium ais pun ada..,,landed on buntooot palinggg best...rasa mcm tulang sacrum mau retak,skaligus menakutkan tulang2 coccyx ...tapi still boleh senyum..kata orang kena sakit dulu baru boleh blajar..,ala sama jak mcm blajar basikal...,,mesti jatuh duluu...
..wahh kini sdah bole jadi peluncur proo.. kononnn laaaa... banyak lg teknik perlu di belajar.. siapa yang pro? mari ajar sikit....










 ... Thanxx very much..,cerita dlm kamus hidup ku kini bertambah dengan luncur ais..,,skarang masih memikirkan sesuatu yang menarik dan belum di chooooooobaaa...
Setelah bermain 3 jam..,[walaupun masih singkat] bermain samppai closing.. sampai org tu jerit,,,  

            '' deyyy machaa tutup!! ''


Thnxx kepada brother tu bub jerit,,law tidak,,takkan ku keluar...,thanx to my mmber sudi temankan and ajar main..Sorry jugak bub bawak ko jatuh tadi,tersungkur mcm nangka buruk..nghehhe...tp tanpa anda,ku takkan campinnn main..ngheheh mcm laaaa champinn...Satu badan basah n berpeluh.. kaki sdah tidak bermaya,terasa haus..,,.. JOM balik...





           

                   













'' deyyy machaa balik!! ''
...Okey2...







   

01 July 2010

Bintang Winter Sonata Bunuh Diri

Salam dan Selamat Pagii Malaysia... Salam 1 Malaysia....

Saya dan anak-anak kucing yang lain pasti percaya bahawa kamooo smua peminat dan fan bagi drama2 dan lagu korea kan? Bah.,,Winter Sonata mesti pernah tengok..,kaloo x pernah tengok... dengar jiran2 cerita messttii pernah kan?? crita korea ni hot pada tahun 2002.. adik2 yg belum lagi lahir.. p mintak cerita dgn opah..

...Saya yakin betul Abg Aznil,smua tau cerita nih... so,sya kunchiewww lirik nih..!!!!!!
..mesti laa kan.,apatah lagi waktu tuuu anda semuaa sedang hangat bercinta seperti hangat2 tahi ayam.. :) Betul kan?
Wahh.. ada yg x moo mengaku.. nghehehe..






















::TAHUKAH ANDA:::

Salah seorang pelakon Winter Sonata nih telah membunuh diri di kediamanya di Nonhyeon-dong,Seoul...

Siapakah dia?? Dia adalah PARK YONG-HA atau pun dalam citer Winter Sonata nih sebagai Kim Sang-Hyuk...






Beliau ditemui mati pada pukul 5.30 pagi [waktu Korea] [30.06.10]... Beliau di temui mati dalam keadaan tergantung..
Polis dan pihak hospital mengesahkan Park yong-ha membunuh diri mengunakan charger handphone dan tiada nota bunuh diri di tingalkan... atas permintaan keluarga mendiang ,Park Yong-Ha tidak perlu melakukan autopsy dan upacara pengebumian akan dijalankan pada 2 July.. Kenapa mendiang membunuh diri?


Antara filem dan drama yang di bintangi oleh Park Yong-Ha:
  • The Scam (2009)
  • Although It is Hateful Again 2002 (2002)
  • If It Snows on Christmas (1998)
  • The Slingshot (2009)
  • On Air (2008)
  • Tokyo Wankei (2004)
  • Loving You (2002)
  • KBS Winter Sonata (2002)
  • Sunflower (2000)
  • 소문난 여자 Somun (2001)
  • KBS Snowflakes (2001)
  • More Than Love
  • What A Tough Woman (1997)


Mendiang sempat merakamkan beberapa album dan single yang release di Jepun..antaranya:
  • 2004 期別 (kibyol) #7
  • 2004 フィクション(Fiction) #9
  • 2005 サムタイム(Sometime) #13
  • 2006 Will Be There #7
  • 2007 プレゼント(Present)#18
  • 2008 Love #24
  • 2009 Once in a Summer #14
  • 2010 Stars #16 
  • 2004 カジマセヨ (Kajimaseyo) #10
  • 2005 Truth/ほほえみをあげよう(Hohoemiwoageyou) #7
  • 2006 君が最高! (Kimigasaikou) #6
  • 2007 僕の頁をめくれば (Bokunopagewomekureba) #12
  • 2007 永遠 (Eien) #6
  • 2008 Behind love~片思い #7
  • 2008 Say Goodbye #14
  • 2009 '最愛のひと (Saiai no hito) #11
  • 2010 'One Love #17
mendiang telah memenangi beberapa anugerah anataranya:
  • 2009: 2009 KOFICE(Korea Foundation for International Culture Exchange) Awards
  • 2008: 2008 SBS Drama Awards, "Best Actor for Drama Special Section", "Top 10 Stars"
  • 2008: 2008 SKY Perfect TV Awards, Japan, "Grand Prix", "Korean Wave(Han-Ryu)"
  • 2008: 2008 Mnet 20's Choice, "Hot Global Star"
  • 2008: 22nd Japan Gold Disc Awards, "Best Asian Artist"
  • 2007: 21st Japan Gold Disc Awards, "Best Asian Artist"
  • 2006: 20th Japan Gold Disc Awards, "Song of the Year", "Japan-Korea Friendship Year 2005 Special Award"



....Sebelum dia meningal dunia, beliau sempat meminta maaf kepada ayahnya dan memberitahu yang dia terlalu sakit...
..apa2 pun smoga keluarga,peminat2 Park Yong Ha di Seluruh benua nih bersabar atas pemergianya..
"Rest In Peace"
Smua sudah tingal memori..,dan harapan agar memori Park Yong Ha masih tersemat di hati peminat dan industri hiburan korea.. Jom layan My memory,,khas untuk anda peminat Winter Sonata..







Labels

2010 (15) 2011 (38) ABC (1) af (1) agama (4) air (1) air asia (7) ajl25 (1) aku (8) Api (1) August (2) Balai Ketibaan (2) bank (1) Ben (14) Berenang (2) Berendam (1) Berita (4) BILIK (1) blog (8) Boarding (2) Bodoh (3) Bola Sepak (2) Boring (1) budak2 (1) buterfly (1) Check In (1) Contest (4) Cuti (3) doktor (1) dunia (1) Emas (1) error (1) Exam (1) Facebook (1) FIFA (1) fizo (1) fotografi (3) gathering (1) Gay (1) gegar (1) geli (1) gigi (1) Gila (3) GSC (2) happy (4) Harga (3) hari ini (2) Hormat (1) Hospital (3) Hotel (3) hypermarket (1) ibu (1) Ice Skating (1) Ikan (2) Islam (4) Isra Mikraj (3) jalan (2) July (5) kahak (1) kamera (3) Kamus Hidup (3) Kapal (4) kawan (4) kelas (1) kerja (2) Kfc (7) KLCC (1) koleksi (1) kosmo (1) kucing (1) Lalat (1) lambat (1) lapar (2) Laugage (2) lawak (2) Lcct (4) Maaf (4) macam-macam (2) mahsa (2) Mail (1) makan (20) Malam (6) Malu (5) Malysia (1) mamat (1) mandi (1) Mati (1) Menangis (6) Meninggal Dunia (1) Mesir (2) minum (1) movie (4) mushroom (2) nuffnang (5) Pak Cik (3) Pantai (1) Park Yong Ha (1) Pencuri (3) perompak (1) physiotherapy (5) posting (1) Promoter (1) ptptn (1) Puasa (3) rusuhan (1) sabah (7) sahur (1) Salah. (1) salesman (1) Sandakan (1) sedut (1) SEGMEN (9) selamat pagi (7) selamat tahun baru (1) Selerak (1) Suction (1) tahniah (2) tak puas hati (2) Takut (4) Tawau (1) Terbang (2) Terlepas (2) Tersentak (6) Thanx (10) trailer (1) tutup (1) twitter (1) uniform (1) vacancy (1) Video (4) vote (1) welcome (2) Winter Sonata (1) world cup (1)

Story Saya... Semuanya S..

Saya [syuib Syed Sabri],Sathiswaran serta Susan,Sekolah sesame sehingga standard Six. Sewaktu subjek science,Saya serta Sathiswaran sorok set sempoa susan sebab susan selalu salah simpan. Satu saat,susan sedar sehingga suke sorang-sorang.saya serta sathiswaran say sorry sama Susan.Susan senyum sampai semput!! Semput!! Saya serta Sathiswaran shock!! Saya,sembahyang semoga semuanya selamat. Syukur,Susan selamat.Saat,saya samapaikan sesuatu sama susan,.

Syuib: Susan,saya sangat suka sama su.. sedarkah su,selama ini susu,sambal sotong,siakap, serta samosa sukaan su,sebenarnya saya sediakan.,sathiswaran sekadar sampaikan su.,saya silap,semua salah saya..saya segan su... sorry su’’.

Sathiswaran: siot!! Sengal sungguh,, susan,sebabnya syuib sayang su..,sedikit sisipan su...Sikat,selipar,sugus,sayur-sayuran,springles,sup-sup,siput sedut...semuaaaaaaaaaaaaaanya syuib sediakan.. [sambil siku-siku Syuib]

Susan: sathis,sudahlah semangat sungguh syuib..sob..sob..sob..sekadar soalan,siapa susan sebenarnya sama syuib??’’

Syuib:.. su seperti singkong serta sepatunya,su sopan santun,su seputih salju,semanis soya serta secantik selebriti “Sinetron Sejuta Sesungut Seindah senyuman” su..

Susan: [senyum-senyum singa]


... sedetik serta sesaat,syuib serta susan suka sama suka,sungguh-sungguh sehidup semati.Sepuluh,September susan sah sebagai suami syuib, Sempurnah sebahagia selamanya... SEKIAN.

--sat,sat..sathis senyap seyhh? Sambunganya..sesambung selepas sore.. Sixa.m sedikit sahaja sampaii sudah....Shhhhhhh~

::Siap,semoga semuanya suka serta Senyum sentiasa::

SENYUM SOKMO!!