Sila Daftar Masuk

17 May 2010

403 Forbidden

403 Forbidden

Access to this resource on the server is denied!




....hurmm,masuk ni sdah 365 kali aku klik gengfotografi.com, tp EROR gk sperti rajah 3.25 di atas...  ada sesiapa yg taw x? knapa sebegitu rupa?? :O
spena ari guru nih dia off duty kot.., lantak laa yg penting gengblogger x cuti.. heeehe..,
gengfotografi x bleh bka,upload sini pn jadik laa yer...::::












07 May 2010

Minta Maaf Pak Cik :(


Hari ni jumaat..,penghulu sgala hari..,,sperti biasa aq memulakan kerja2 ku d sepital.. tangan kanan ku masi terasa sakit akibat main badminton semalam.. lenguh2 masi memanuhii sendi bahuku.. wlbgaimana pun,,kerja tetap kerjaaa haruss d tunaikan..

sperti biasa,bed tuk chest physio ku 'set up'..,kjup lg mw wt suction ngn Umairah,baby cute 2 tahun yg menghidap bronchopneumonia...
jam menunjukan pkul 8 pagi..,,bby yg ku tunggu sdah  tibaa.. sperti biasa dia d dukung oleh ibunya yg sarat mengandung 7 bulan..tnpa mbuat ibu nyaa menunggu lmaa...,aq truss suck kahak umairah,,umairah menangis,,dia merasakan sakit yg amat sangat..,dan mugkin sdah lali kerana sdah biasa d Suck dari dia baby lg..,hari ni crepts pada lower lobe plak.. hurmm kasihan dia,bilaa laa sembuhh...,,,


Time : 2.30 pm
Location : MCW
Bed :12

Tepat pada masanya,aku naik ke wad bersma physio dan seorang lg tmanku...,, dari pintu wad aq melihat pak cik yg aq suck kahaknya sda memerhatiku..,,lalu dia berpaling kearah lain..
aku terus ke arahnya..,,dan membaritahu yg sya dtg  maw sedut kahak..,, namum dia tidak memberi sbarang responn,,aq beranggapan dia tidak mahu..,,Sakit,sakit dan sakitt... aku tahu iaa memang sakittt..,,catheter cuction yg begitu panjang d masukkan ka dlm lubang hidung hingga ke paru2.. hurmm memang sakittt..




sambungg balik..,,
apa yg membuatkan aq tersentak lagiii?? dlm masa prosedur aq membuat suction,,dia tidak henti2 berkata Sakit2.. sambil mengucap 2 kalima syahadan.. dan AllahuAkbar.. sambil membaca surah Al fatihah..,, aku cuma mampu suck,suck dan suck. sedut demi sedutann,, kebanyaann lendir kahak dan blood...
tangan kanan yg ku gunakan utk memasukkan catheter,mengigil.. aq terasa seakan rasa berslah + ketakutan,,, nmunn aq kuat kn semangatt..chehhh.. :)

Selesai prosedur,aq mengemaskan smua barang2 yg aq tlah gunakan.. dan skrng tiba giliran nurse tuk bg pak cik tu minum petang..,, Tapi skali lg pak cik tu tidak mahu...,,
Dalam masa aq mengemaskan barang yg aq guna,,aq tersentak pabilaa pak cik itu berkataa::

" kalau aku mati nanti malam,kamu yg akan di persalahkan,"


berrr, hahaha naik segala bulu2 ku.. ya rabii knapa la pak cik ni ckp mcm nii..,,mungkin dia merasa cukup2 sengsara...



" ya Allah ,kuat kan la semangatnya untuk dia berjuang melawan sakitnyaaa" - Amin.



pssstt: aq ada psan ngn nurse tadi,lpas dia abis syiff malam tngok pak cik tu ada lagi ke x?



06 May 2010

Uniform Vs SalesMan

 Wahh ni kiraa entri yg pertma tuk bln mei ni.., :)

Seminggu sdah berlalu,tp bla ku kenang hahaHahha juga bunyinya..,, mw d panjangkan cerita..,,

Jam sepItal mghampirii pkul 5 ptg..,,sperti mna yg termaktub dlm perlembagaan, pkul 5ptg adlah wktu plang bg kakitngn krjaan..,,(walaupn aq blummm lg berCop mOhor)..  aq kluar dan singah d ****** hypermarket d bndr twu nih..,,
Jeng..jeng..jeng..,,brg yg maw d belii tlahh d LIST dan sAmbil meMerhati seKelilING.. mnaa laa taw ada ceweks yg cantik2 :)...
Kanan, Kiri, Depan & bELakang smuaa sdh ku rondaa.,List brg yg aq tulis, satu dmi satu ku padam..:

1) Milo 3 in 1  2) Biskut  3) Maggie  4) Alat2 Tulis

...ehhh cuma satu sja yg belum... List no 4 which is Alat tulis.., aq pun pgi la carik..,,carik punya carik thn jumpaa laaa... testink2 pen nyer ink.. x puas ati!! aq crikk lg yg lbihh bagus..

Dek,Dek ohh Dek!!!


Kedengaran suara Mak Cik sdang memangil seseorang..,,kelantangan suara nyaaa membuatkan hypermarket tu terdiam seketikaaa..,, aq berpaling keArahhh mak cik tuu..,,
Belum sempat kepla ku menoleh,dia terus bertanyaaa....,,

"Adik,kuali ni berapa harganyaa? Ada Stok lg ka?"

Lol,dia ingat aq ni juru jUall keew? Cisss..,, lantas ku tepis..cehhhh. trus ku balasss dgn nada sinis,,

" mak cik ko ingat aku juru juall ka? " ...::: Sambil menunjukkan UniformKu:::..


haisss,,ada kaa patutt? men pakai buang jak!! buat malu aku jak laa.... Nasib bek ko Mak Cik,lak ko Pak Cik...aq pn x tw pa mo buatt.. :)
So moral of the story,,
1) Sebelum keluar kemana2,,tukar la uniform dulu...
2) Tanyaa la kpda mereka2 yg patut...,,x slh ko tnya aq tp msaalahnyaa aq dgn ko pun org yg smaa.. 2X5 jgkk kn...??

Labels

2010 (15) 2011 (38) ABC (1) af (1) agama (4) air (1) air asia (7) ajl25 (1) aku (8) Api (1) August (2) Balai Ketibaan (2) bank (1) Ben (14) Berenang (2) Berendam (1) Berita (4) BILIK (1) blog (8) Boarding (2) Bodoh (3) Bola Sepak (2) Boring (1) budak2 (1) buterfly (1) Check In (1) Contest (4) Cuti (3) doktor (1) dunia (1) Emas (1) error (1) Exam (1) Facebook (1) FIFA (1) fizo (1) fotografi (3) gathering (1) Gay (1) gegar (1) geli (1) gigi (1) Gila (3) GSC (2) happy (4) Harga (3) hari ini (2) Hormat (1) Hospital (3) Hotel (3) hypermarket (1) ibu (1) Ice Skating (1) Ikan (2) Islam (4) Isra Mikraj (3) jalan (2) July (5) kahak (1) kamera (3) Kamus Hidup (3) Kapal (4) kawan (4) kelas (1) kerja (2) Kfc (7) KLCC (1) koleksi (1) kosmo (1) kucing (1) Lalat (1) lambat (1) lapar (2) Laugage (2) lawak (2) Lcct (4) Maaf (4) macam-macam (2) mahsa (2) Mail (1) makan (20) Malam (6) Malu (5) Malysia (1) mamat (1) mandi (1) Mati (1) Menangis (6) Meninggal Dunia (1) Mesir (2) minum (1) movie (4) mushroom (2) nuffnang (5) Pak Cik (3) Pantai (1) Park Yong Ha (1) Pencuri (3) perompak (1) physiotherapy (5) posting (1) Promoter (1) ptptn (1) Puasa (3) rusuhan (1) sabah (7) sahur (1) Salah. (1) salesman (1) Sandakan (1) sedut (1) SEGMEN (9) selamat pagi (7) selamat tahun baru (1) Selerak (1) Suction (1) tahniah (2) tak puas hati (2) Takut (4) Tawau (1) Terbang (2) Terlepas (2) Tersentak (6) Thanx (10) trailer (1) tutup (1) twitter (1) uniform (1) vacancy (1) Video (4) vote (1) welcome (2) Winter Sonata (1) world cup (1)

Story Saya... Semuanya S..

Saya [syuib Syed Sabri],Sathiswaran serta Susan,Sekolah sesame sehingga standard Six. Sewaktu subjek science,Saya serta Sathiswaran sorok set sempoa susan sebab susan selalu salah simpan. Satu saat,susan sedar sehingga suke sorang-sorang.saya serta sathiswaran say sorry sama Susan.Susan senyum sampai semput!! Semput!! Saya serta Sathiswaran shock!! Saya,sembahyang semoga semuanya selamat. Syukur,Susan selamat.Saat,saya samapaikan sesuatu sama susan,.

Syuib: Susan,saya sangat suka sama su.. sedarkah su,selama ini susu,sambal sotong,siakap, serta samosa sukaan su,sebenarnya saya sediakan.,sathiswaran sekadar sampaikan su.,saya silap,semua salah saya..saya segan su... sorry su’’.

Sathiswaran: siot!! Sengal sungguh,, susan,sebabnya syuib sayang su..,sedikit sisipan su...Sikat,selipar,sugus,sayur-sayuran,springles,sup-sup,siput sedut...semuaaaaaaaaaaaaaanya syuib sediakan.. [sambil siku-siku Syuib]

Susan: sathis,sudahlah semangat sungguh syuib..sob..sob..sob..sekadar soalan,siapa susan sebenarnya sama syuib??’’

Syuib:.. su seperti singkong serta sepatunya,su sopan santun,su seputih salju,semanis soya serta secantik selebriti “Sinetron Sejuta Sesungut Seindah senyuman” su..

Susan: [senyum-senyum singa]


... sedetik serta sesaat,syuib serta susan suka sama suka,sungguh-sungguh sehidup semati.Sepuluh,September susan sah sebagai suami syuib, Sempurnah sebahagia selamanya... SEKIAN.

--sat,sat..sathis senyap seyhh? Sambunganya..sesambung selepas sore.. Sixa.m sedikit sahaja sampaii sudah....Shhhhhhh~

::Siap,semoga semuanya suka serta Senyum sentiasa::

SENYUM SOKMO!!