Sila Daftar Masuk

22 February 2011

Facebook: Jangan Upload Gambar Anda Mengandung..

Anda hamil? Jangan upload gambar anda yang sedang sarat hamil ke laman sosial facebook. Facebook akan ketegorikan gambar anda sebagai "gambar bogel"..



Credit:Kosmo Online



Ini yang berlaku di Landon apabila seorang wanita yang sarat mengandung terkejut apabila gambarnya di haramkan di Facebook. Jurucakap Facebook mengulas hal ini berkata pihaknya melarang unsur-unsur berbogel dilaman tersebut.Ia tertakluk dalam terma facebook.
Angela,34 tahun yang menyatakan bahawa gambarnya yang di ambil oleh jurugambar profesional itu di jadikan gambar profile dan menegaskan seluruh tubuhnya di tutup. Walaubagaimanapun,gambarnyaa di buang oleh facebook selelpas 3 hari di jadikan gambar profile.




BH: Ada kata fb dah nak tutup? ahahaha macam-macam dengan dunia facebook..
 Perut aq agak basar jugak laaa,,aku nak posing macam angela pastu upload..dia remove ker tak?? mana tau depaaa detect unsur-uncur bogel..amacam?? ahahaha


Kenyang SANGAT!!
at Astro Fiest
















21 February 2011

Tak Boleh Masuk

Adoii..tensyen nya.,, 
Petang nih ada exam tp stiLL x dpt masuk pa yg aku baca., amcm nak lulus cam ni ya?? maafkan aku Pn.Sudha.. aq dah rembus stocking aku n minum but stiLL x beleh gak..




Study Hard?

18 February 2011

Terima Kasih

Assalamualikum dan selamat pagi smua..., lama x hupdate blog... tergendala buat sementara kerana kebusyan., entri pendek untuk pagi ni sebelum ke kelas..ahahah
saja nk ucap terima kasih buat mereka2 yang telah permudahakan urusan seharian kita..
Terima kasih buat cleaners2, tukang masak , org2 laundry.. kakak2 di kaunter, tidak lupa buat yang on duty membersihkan tandas2...  Thank You..


Pesanan buat penguna-penguna swimming pool Mahsa JUC yang menggunakan hampir setiap petang. Ucapkanlaaa terima kasih wat uncle kitaa ni,,yang every morning tolong bersihkan swimming pool ini secara solo.. Dia lahh pembantu filter yg tak seberapaa tu.. kalau nk di harapkan filter itu..,,bekelodakk la jawabnyaa pool itu.. haaa time tu tiada siapaa pn berani mau renang berirama~

Thanx








03 February 2011

Mesir Vs Politik

=========================================================================

Majoriti pelajar-pelajar Malaysia yang ada di Mesir adalah penyokong-penyokong Pas. Disana boleh dikatakan kilang untuk melahirkan pemimpin-pemimpin Pas.

Oleh yang demikian saya mencadangkan kepada Kerajaan BN , jika hendak hantar pesawat untuk angkut mereka pulang, pastikan beri keutamaan kepada pelajar-pelajar yang menyokong Umno dan BN terlebih dahulu. Jangan pedulikan mereka-mereka yang menyokong Pas. Biarkan mereka melalak-lalak, utamakan orang kita terlebih dahulu.
--> Read More

=================================================================


Terkejut saya membaca blog di atas..kenapa perlu berfikiran seperti ini? Yang berada di Mesir itu adalah Rakyat MALAYSIA dan tak perlu la menilai dari segi politik sama ada dia Parti pembangkang mahu pun penyokong..Mana 1 Malaysia yang kita laung-laungkan??  



++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 Pesawat pertama dalam misi membawa keluar rakyat Malaysia dari Mesir dijangka tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) pada pukul 5 pagi Jumaat.

Setiausaha Politik Perdana Menteri Datuk Shahlan Ismail berkata penerbangan pertama membawa 309 orang termasuk pelajar serta mereka yang uzur dan wanita mengandung itu akan berlepas dari Kaherah, pada 1 tengah hari ini waktu tempatan (7 malam waktu Malaysia).

Beliau berkata satu lagi penerbangan akan turut berlepas pada waktu yang sama dan akan membawa 345 orang pelajar Malaysia namun pesawat itu akan mendarat di Jeddah sebelum berpatah balik ke Kaherah untuk menyambung misi.- Petikan dari Bernama (3 Feb 2011)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


BurasaHangus: Doakan,perjalanan pulang mereka selamat dan berjalan lancar. Buat yang berkenaan,janganlah terlalu berfikiran sempit..,mereka di Mesir dalam kesusahan, kalau korang berada di tempat mereka, korang pun tak nak diperlakukan begitu..di diskriminasi begitu...Renung-renungkan...


Baca pengakuan sendiri pelajar di Mesir.....

Credit to:

N-I-R [dot] Com










01 February 2011

Bila Bujang Main Masak-Masak

Salam 1 Malaysia..ahahah tiba-tiba plak. Sebut pasal 1 Malaysia teringat pulak 1tube.my..portal kumunity video Malaysia..kalian udah layarii engaa? eh..
Okey entri pertama di bulan baru..ka baharu?


burasaHangus


Hari ni makan tengah hari di taja oleh chef-chef tersohor..ahahha dalam kata lain mamber2 masak sendiri... masak tadi pukul 3 petang, dan siap masak tadi lebih kurang jam 6 petang..ahahah kira dinner lahh kan.
tapi apa pasal lama sangat masak nyaa.Apa pun sungguh kenyang so thanx buat chef2 saya tadi,,..saya sekadar tumpang makan dan tolong-tolong jer.. hehehe
Lain kali bila masak,pangill gue lagi k..









So menu makan tadi adalah:-
1) Ikan masak sweet & Sour. [ nama ikan x tau ]
2) Sayur Baby kilan [kot la] masak sos tiram.
3) Sosej goreng
4) Salad vege+ tuna mayoo





4 hidangan dengan 3 orang makan..










BurasaHangus: Thanx buat Are-pies dan Azmiey kerana main masak-masak hari nih..Walaupun ada kesalahan teknikal dalam masakan tadi,,tetap jugak sedap..yang penting LICIN...buktinya,,

======
======
======
======
======
======

======
======
======
======
======
======
==========
=========
=======
======
=====
====
===
==
=


siapa ni?


~NO OUTSIDE FOOD ALLOWED~













Labels

2010 (15) 2011 (38) ABC (1) af (1) agama (4) air (1) air asia (7) ajl25 (1) aku (8) Api (1) August (2) Balai Ketibaan (2) bank (1) Ben (14) Berenang (2) Berendam (1) Berita (4) BILIK (1) blog (8) Boarding (2) Bodoh (3) Bola Sepak (2) Boring (1) budak2 (1) buterfly (1) Check In (1) Contest (4) Cuti (3) doktor (1) dunia (1) Emas (1) error (1) Exam (1) Facebook (1) FIFA (1) fizo (1) fotografi (3) gathering (1) Gay (1) gegar (1) geli (1) gigi (1) Gila (3) GSC (2) happy (4) Harga (3) hari ini (2) Hormat (1) Hospital (3) Hotel (3) hypermarket (1) ibu (1) Ice Skating (1) Ikan (2) Islam (4) Isra Mikraj (3) jalan (2) July (5) kahak (1) kamera (3) Kamus Hidup (3) Kapal (4) kawan (4) kelas (1) kerja (2) Kfc (7) KLCC (1) koleksi (1) kosmo (1) kucing (1) Lalat (1) lambat (1) lapar (2) Laugage (2) lawak (2) Lcct (4) Maaf (4) macam-macam (2) mahsa (2) Mail (1) makan (20) Malam (6) Malu (5) Malysia (1) mamat (1) mandi (1) Mati (1) Menangis (6) Meninggal Dunia (1) Mesir (2) minum (1) movie (4) mushroom (2) nuffnang (5) Pak Cik (3) Pantai (1) Park Yong Ha (1) Pencuri (3) perompak (1) physiotherapy (5) posting (1) Promoter (1) ptptn (1) Puasa (3) rusuhan (1) sabah (7) sahur (1) Salah. (1) salesman (1) Sandakan (1) sedut (1) SEGMEN (9) selamat pagi (7) selamat tahun baru (1) Selerak (1) Suction (1) tahniah (2) tak puas hati (2) Takut (4) Tawau (1) Terbang (2) Terlepas (2) Tersentak (6) Thanx (10) trailer (1) tutup (1) twitter (1) uniform (1) vacancy (1) Video (4) vote (1) welcome (2) Winter Sonata (1) world cup (1)

Story Saya... Semuanya S..

Saya [syuib Syed Sabri],Sathiswaran serta Susan,Sekolah sesame sehingga standard Six. Sewaktu subjek science,Saya serta Sathiswaran sorok set sempoa susan sebab susan selalu salah simpan. Satu saat,susan sedar sehingga suke sorang-sorang.saya serta sathiswaran say sorry sama Susan.Susan senyum sampai semput!! Semput!! Saya serta Sathiswaran shock!! Saya,sembahyang semoga semuanya selamat. Syukur,Susan selamat.Saat,saya samapaikan sesuatu sama susan,.

Syuib: Susan,saya sangat suka sama su.. sedarkah su,selama ini susu,sambal sotong,siakap, serta samosa sukaan su,sebenarnya saya sediakan.,sathiswaran sekadar sampaikan su.,saya silap,semua salah saya..saya segan su... sorry su’’.

Sathiswaran: siot!! Sengal sungguh,, susan,sebabnya syuib sayang su..,sedikit sisipan su...Sikat,selipar,sugus,sayur-sayuran,springles,sup-sup,siput sedut...semuaaaaaaaaaaaaaanya syuib sediakan.. [sambil siku-siku Syuib]

Susan: sathis,sudahlah semangat sungguh syuib..sob..sob..sob..sekadar soalan,siapa susan sebenarnya sama syuib??’’

Syuib:.. su seperti singkong serta sepatunya,su sopan santun,su seputih salju,semanis soya serta secantik selebriti “Sinetron Sejuta Sesungut Seindah senyuman” su..

Susan: [senyum-senyum singa]


... sedetik serta sesaat,syuib serta susan suka sama suka,sungguh-sungguh sehidup semati.Sepuluh,September susan sah sebagai suami syuib, Sempurnah sebahagia selamanya... SEKIAN.

--sat,sat..sathis senyap seyhh? Sambunganya..sesambung selepas sore.. Sixa.m sedikit sahaja sampaii sudah....Shhhhhhh~

::Siap,semoga semuanya suka serta Senyum sentiasa::

SENYUM SOKMO!!