Sila Daftar Masuk

31 December 2010

Selamat Pagi



Sinaran Pagi terbit buat kali terakhir di tahun 2010..,
Sebelum aku pulang,aku jugak harus memulakan kerja - kerja
membaik pulih.,
+++++++++++++++++++++
Selamat Pagi Malaysia
+++++++++++++++++++++

Awal pagi nih aku kena kemas bilik,
bilik kini seperti berlaku gempa bumi semalam,
barang2 tidak tersusun,
masing-masing mencari tempat untuk
bersembunyi..
Oh! tidak banyak yang harus aku susun..
nI La kejadianya bila aku sorang di bilik,
r00mate masing-masing balik hometown
Jom Kemas Bilik!!!













Aku terbang bersama mereka

31 December,Jumaat..,
Hari terakhir di tahun 2010...,

Sekadar Hiasan..





31 December,namaku tersenarai dalam senarai penumpang bagi penerbangan Air Asia ke tanah tumpah darahku yang akan berlepas 5 petang nanti..
 Terima kasih buat semua yang bersusah payah untuk mendapatkanya.. I Love U all..












Aku bakal menyaksikan 2010 melabuhkan tirainya dan menyambut kelahiran 2011 dengan penuh kesyukuran di negeri yang tercinta...Bukan peralihan tahun musabab ku pulang,cuma kerinduan dan kerisauan menjadi taruhan....Walaupun ia terlalu singkat bagiku ku tapi ia cukup bermakna. ..







Gadis-gadis ini membawaku terbang....-----[thanx Google] 






p/s: doakan semua berjalan lancar dan tidak berlaku apa2..Amin!!









Selamat Tahun Baru 2011



Assalamualaikum W.T.B dan selamat hari-hari:






Enchek AyamliKKu mengucapkan::
Selamat Tahun Baru 2011 buat semua bloger,
dengan harapan tahun baru ni membawa 1001 kebahagian buat kita semua,
moga-moga terus berjaya dalam apa jua bidang.








30 December 2010

Mentari Pagi




Selamat Pagi,Malaysia..
kenyang tak malam tadi makan garuda chop!! 
weeee hahahahhk,skali lagi congrets wat team Harimau Malaya k. 

Jom g bekfast.,nak g carik roti canai garuda dengan teh garuda!!!
wah,serba garuda..harap2 bilaa g tandas tak keluar garuda.. :)










PM:Cuti Umum sempena kejayaan Piala Suzuki AFF















Tahniah buat Harimau Malaya..ngauman yang hebat!!! Pati kenyang dengan santapan diner Garuda chop!!!!

Perdana Menteri Malaysia mengumumkan Malaysia akan cuti umum pada 31 December 2010,Jumaat sempena kemenangan team Malaysia dalam perlawanan Bola Sepak Piala Suzuki AFF- Laporan Bernama



. Pasti ada yang tersenyum lebar.., Tak sia-sia jeritan dan sorakan smua sampai ke Indonesia. hahahaha..Terima Kasih buat PM. :)
















29 December 2010

Pendaftaran Permohonan Pertukaran Pinjaman PTPTN ( 3% ) Kepada Pembiayaan UJRAH ( 1% )

Cik Google,thanx :)




Kepada semua peminjam - peminjam PTPTN,
PTPTN kini membuka pendaftaran online kepada sesiapa yang berminat untuk membuat pertukaran bagi pengurangan interst dari  [3%]  ke kadar  [1%]




Untuk maklumat lanjut dan bagi yang berminat boleh lah melayari laman web rasmi PTPTN atau pun klik sini untuk direct buat permohonan.














28 December 2010

Sabah Hutan


[Sabah]


Mata susah nak lelap,jam laptop menunjukkan pukul 3.00 pagi..cuba untuk menghantarkan signal ke Otak,jom tidur..tidur..tidur...!!!
Masih tidak berupaya. nasib bek kawan bilik sebelah lum tidur.,p bersembang  masing-masing berkongsi cerita negeri masing2.Sabah dan Sarawak.

Bercerita mengenai sabah,,
teringat waktu aku di Kedah berprektikal di Hospital sultanah bahiyah.,

Seorang pak cIk bertanya:  

         ...Orang Sabah masih tingai dalam hutan lagi ka??
         ...Sabah sdah ada air??
.... Orang Sabah masih tingaal di Rumah Panjang?  (walaupun hakikatnya rumah panjang di Sarawak)
         
... rasa mau ketawa pun ada gak..,hahahhahk..
..aduii,kalau aku kaya mau-mau jak aku blanja pak cik tuu pigi Sabah raound2...pastu suruh dia mandi siap2 sebelum berangkat pulang ke semenanjung..,,, :)




p/s: kita tetap 1 Malaysia!!!











27 December 2010

Kombo Nasi Ayam atok!!

Diner malam ni,bukan alang-alang..
special sikit tuk tumbesaran lemak-lemak.., oleh kerana Cefe tidak beroperasi dengan jayanya maka rumah atok aku jadi mangsa utk makan malam. Nasi + 2 hiris timun + 2 ketuii ayam g0reng + 1 ayAq dari bukit dew..,
Kombo..Kombo..Kombo..


Jom makan  & Selamat Menjamu Selera

[trimas pak cik Google]












Selamat Datang















Saya Blogger Selangor

Hi,
salam n selamat pagi isnin~
hari ni nk join 

  Kategori Sahabat Blogger Mengikut Negeri

hari ini tiba giliran bagi bloger-bloger
yang berada d negeri darul ehsan dan
yang sama waktu denganya.
Kategori ini akan senaraikan blogger-blogger 
mengikut negeri blogger itu tinggal sekarang ini,ni smua idea daripada


Syarat untuk memasuki kategori nih ialah:

1)   Nama: boleh panggil sya DE atau Encik.Ayamlikku.
2)   Status: masih bujang dan mempunya 3 ekor anak kucing siam.
3)   Cara hubungi: - leh laa carik fb sya, de_ayamlikku@rocketmail.com.
4)   Daerah Jajahan: currently menjajah di Petaling Jaya SDE.
5)   Tempat tinggal: dalam hostel, di Jalan University.



Apa yang menarik di tempat anda: yang menarik pasal tempat sya nih..,nih seblah jer..,lompat pagar pun dah sampai.. :) 





    1. p/s: klau nk comeii kan badan,g laa melawat rumah atok sya hari-hari pun bulehh...






      26 December 2010

      500 Blog!!

      Ben Ashaari





      Salam..Hai, jom join contest paling hangat..,dulu 200 blog!! panas sampai ada terlebih sudah..,sikalang up sikit 500 blog!! kelolaan Enchek Ben Ashaari..,, nak tahu lebih lanjut pasaii 500 blog nih,korang boleh klik sini
      jom meriahkan dan join pencarian harta karun 500 blog!! cepat sementara stok masih ada.. :))

      sebelum tu meh dengar cerita gua,,
      Saya seorang penuntut di MAHSA university College dan menuntut dalam bidang Diploma in Physiotherapy dalam tahun akhir dan nak masuk semester akhir Januari depan,,berumur 20tahun berasal dari negeri dibawah bayu. Mula minat berbloging tahun lepas,dan intipati berkisar dari perjalanan hidup saya dan sedikit kupasan maklumat2 terkini..


      p/s: cepat,"seat" terhad untuk list 500 blog.













      Labels

      2010 (15) 2011 (38) ABC (1) af (1) agama (4) air (1) air asia (7) ajl25 (1) aku (8) Api (1) August (2) Balai Ketibaan (2) bank (1) Ben (14) Berenang (2) Berendam (1) Berita (4) BILIK (1) blog (8) Boarding (2) Bodoh (3) Bola Sepak (2) Boring (1) budak2 (1) buterfly (1) Check In (1) Contest (4) Cuti (3) doktor (1) dunia (1) Emas (1) error (1) Exam (1) Facebook (1) FIFA (1) fizo (1) fotografi (3) gathering (1) Gay (1) gegar (1) geli (1) gigi (1) Gila (3) GSC (2) happy (4) Harga (3) hari ini (2) Hormat (1) Hospital (3) Hotel (3) hypermarket (1) ibu (1) Ice Skating (1) Ikan (2) Islam (4) Isra Mikraj (3) jalan (2) July (5) kahak (1) kamera (3) Kamus Hidup (3) Kapal (4) kawan (4) kelas (1) kerja (2) Kfc (7) KLCC (1) koleksi (1) kosmo (1) kucing (1) Lalat (1) lambat (1) lapar (2) Laugage (2) lawak (2) Lcct (4) Maaf (4) macam-macam (2) mahsa (2) Mail (1) makan (20) Malam (6) Malu (5) Malysia (1) mamat (1) mandi (1) Mati (1) Menangis (6) Meninggal Dunia (1) Mesir (2) minum (1) movie (4) mushroom (2) nuffnang (5) Pak Cik (3) Pantai (1) Park Yong Ha (1) Pencuri (3) perompak (1) physiotherapy (5) posting (1) Promoter (1) ptptn (1) Puasa (3) rusuhan (1) sabah (7) sahur (1) Salah. (1) salesman (1) Sandakan (1) sedut (1) SEGMEN (9) selamat pagi (7) selamat tahun baru (1) Selerak (1) Suction (1) tahniah (2) tak puas hati (2) Takut (4) Tawau (1) Terbang (2) Terlepas (2) Tersentak (6) Thanx (10) trailer (1) tutup (1) twitter (1) uniform (1) vacancy (1) Video (4) vote (1) welcome (2) Winter Sonata (1) world cup (1)

      Story Saya... Semuanya S..

      Saya [syuib Syed Sabri],Sathiswaran serta Susan,Sekolah sesame sehingga standard Six. Sewaktu subjek science,Saya serta Sathiswaran sorok set sempoa susan sebab susan selalu salah simpan. Satu saat,susan sedar sehingga suke sorang-sorang.saya serta sathiswaran say sorry sama Susan.Susan senyum sampai semput!! Semput!! Saya serta Sathiswaran shock!! Saya,sembahyang semoga semuanya selamat. Syukur,Susan selamat.Saat,saya samapaikan sesuatu sama susan,.

      Syuib: Susan,saya sangat suka sama su.. sedarkah su,selama ini susu,sambal sotong,siakap, serta samosa sukaan su,sebenarnya saya sediakan.,sathiswaran sekadar sampaikan su.,saya silap,semua salah saya..saya segan su... sorry su’’.

      Sathiswaran: siot!! Sengal sungguh,, susan,sebabnya syuib sayang su..,sedikit sisipan su...Sikat,selipar,sugus,sayur-sayuran,springles,sup-sup,siput sedut...semuaaaaaaaaaaaaaanya syuib sediakan.. [sambil siku-siku Syuib]

      Susan: sathis,sudahlah semangat sungguh syuib..sob..sob..sob..sekadar soalan,siapa susan sebenarnya sama syuib??’’

      Syuib:.. su seperti singkong serta sepatunya,su sopan santun,su seputih salju,semanis soya serta secantik selebriti “Sinetron Sejuta Sesungut Seindah senyuman” su..

      Susan: [senyum-senyum singa]


      ... sedetik serta sesaat,syuib serta susan suka sama suka,sungguh-sungguh sehidup semati.Sepuluh,September susan sah sebagai suami syuib, Sempurnah sebahagia selamanya... SEKIAN.

      --sat,sat..sathis senyap seyhh? Sambunganya..sesambung selepas sore.. Sixa.m sedikit sahaja sampaii sudah....Shhhhhhh~

      ::Siap,semoga semuanya suka serta Senyum sentiasa::

      SENYUM SOKMO!!