Sila Daftar Masuk

31 January 2011

Doaku Buat Pelajar Malaysia Di Mesir

"Dentuman tembakan juga kedengaran di pusat dan pinggir bandar.
Perusuh melarikan diri dengan set televisyen, barangan elektronik dan perabot dari pusat beli belah sepanjang sungai Nil.
Di Giza, sekumpulan remaja dilihat membawa lari berkotak-kotak arak, kerusi, sofa dan meja dari sebuah kasino.
Di pusat bandar, perusuh menceroboh masuk cawangan Arab International Bank dan beberapa kafe dan restoran termasuk McDonald's dan Hardees. 
Bangunan ibu pejabat parti pemerintah dan pasar raya Carrefour di selatan bandaraya dibakar.
Rusuhan itu merebak walaupun pihak tentera mengenakan perintah berkurung dari 4 petang hingga 8 pagi.
Sementara itu, rangkaian televisyen antarabangsa Al-Jazeera berkata, pihak berkuasa Mesir mengarahnya menutup pejabatnya di Kaherah dan seluruh negara itu.....' - Petikan dari Berita Harian Online [ 31/12/11]





...Semoga Allah S.W.T melindungi umatNya dan marilah kita sama-sama berdoa agar pelajar Malaysia yang berada di Mesir berada dalam keadaan selamat.Harapan bantuan untuk membawa pulang semua pelajar Malaysia kembali ke tanah air berjalan lancar.




solat berjemaah di hadapaan kereta kebal/rusuhan-
Sumber Berita Harian



.. melihat gambar di atas sudah cukup membuatku cuak..,cuba untuk mengandaikan diri berada di sana, untuk merasa apa rasanya apabila berada dalam situasi mereka.., aku bersyukur berada di Malaysia yang aman dan harmoni..Buat rakyat Malaysia,mari lah jadikan negara2 yang bergolak sebagai panduan dan tauladan kita bersama.. Allahu Akbar!!










30 January 2011

Siapa Boleh Tiru?


Wah,
tengok video nih macam tak percaya jer dia dapat buat..
Ada sesiapa yag boleh tiru tak apa yang dia buat ni?
Betul-betul ada bakat la..
Korang tengok la sendiri yerr
So,saya kata
YES~










Masin macam muka dia~




Dinner malam tadi makan Nasi goreng Ayam,
diorder dari cafe yang bertaraf ' casa impian'
Service baik punya..

Jap~  saya mandi dulu k..
nanti sambung..

Hari Blogger Sedunia



kalau korang aktif di laman Sahabat blogger,pasti sedia maklum yang SB ada buat gathering di Berjaya Times Sq. [ 30/01/10 ]


Gathering

Buat blogger-blogger yang confirmkan diri  tuk gathering
Enchek Ayamlikku mengucapkan selamat bergathering,selamat berkenalan antara satu dan lain..ehehehk

Burasa Hangus:: Esok saya ada hal lain tak dapat join,tapi hal nya kat TS,InsyaAllah saya akan berada di sekitar TS jugak ,so,kalau ada yang terperasan,ahaaaaa jangan lupa Poke k~
.






29 January 2011

Misteri Piano terjawab!

Piano



Beberapa hari lepas,dunia di kejutkan dengan misteri piano yang terdampar di Teluk Biscayne, Miami,Amerika Syarikat. Akhirnya misteri itu dapat di bongkarkan oleh Nicholas Harrington,seorang remaja di Miami yang mengaku meletakkan piano itu dengan bantuan ayahnya. Piano tersebut diletakkan di tempat tersebut bertujuan untuk membuat satu klip video bagi membolehkan Nicholas memsauki sebuah sekolah seni di Manhattan.


Pegawai hidupan liar Florida mahu piano terbabit di buang dalam tempoh 24 jam,dan sekiranya mereka gagal,Nicholas dan ayahnya boleh didakwa atas tuduhan membuang sampah merata-rata.




BurasaHangus: Ingatkan Lady Gaga punya piano :p


















































Terima Kasih Enchek Ben


Assalamualikum dan selamat pagi blogger-blogger..
wah mata den,dah tak larat niih tak tidoo lagi.
jap lagi kot,
nak wat entri tribute to Enchek Ben Ashaari~

Pagi nih,bila buka blog Ben,terperasan something,
something yang tak berapa nak perasan,jadi perasan plak.heheheh,

[Ben Ashaari]


... wah, thanks Enchek Ben,kerana menjadikan ipianku menjadi kenyataan~
-page Burasa Hangus selamat bertapak kat corner "ambil galah tolong tunjukkan"
untuk 10 bulan erk? hahahahh...3 bulan jer kontrek pastu jadi bubur~ 



BurasaHangus: ..impian dah tercapai,pastu continue plak ngn next goal,, goal seterusnya nk jadi rakan kongsi Ben,so duit Nuffnang boleh bagi sama rataa ..kn? kn? kn?..hahahahahahha...












28 January 2011

Isyk..Buwekk~


Haish..~ ada-ada jak,
bila wat blogwalking ada2 jer kita jumpa kan..
sumua elemnt ada,yang cantik,yang hodoh,sedih,lawak
bak kata Astro,
Macam-macam ada~~

Sebelum tu nak ucap Thanx kepada yang sudi exchange link dari Sahabat Blogger,semalam tak habis blogwalking, baru tadi habiskan sambil makn ais krim..yummy,lama tak makn ais krim huhuhhuhuh...

..malam semalam blogwalking jumpa nenek,hari ni jumpaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~
erkk..
korang hayati lah sendiri yaaaaa....

******
******
******
******
******
******
******
******
******
******
******
******
******
******
******
******
******
******
******
******
******
******
************
*********
*******
*****
***
*







Bueksss..



******
******
******
******
******
******
******
******
******
******
******
******
******
******
******
******
******
******

Burasa Hangus: erkk...tyme nak hupdate entry nih pun rasa gelii semacam.., nasib bek tyme mkn ais krim tadi  perisa mango,bukan vanila..~


* Sekeping gambar,seribu senyuman*







Flight Delay



delay?




Flight delay?
buat mereka-mereka yang pernah menaiki pengangkutan udara a.k.a Belon mesti pernah merasai  penerbangaan lewat atau pun saintifiknya flight delay kan?
Berapa lama flight korang delay?
1 jam?
2 jam?
3 jam?
berjam-jam?


Flight delay apa yang penumpang dapat? selalunya MAS akan memberi voucher makan dan mungkin sama pada syarikat penerbangan yang lain. Dalam pesawat,anak kapal mahupun pilot akan memohon maaf atas kelewatan penerbangan dan Terima Kasih~
Tu jer..

.......tapi lain pula kejadianya sekiranya penumpang yang lewat..apabila kaunter check-in dah tutup,
,lewat beberapa minit pun tidak dibenarkan check-in, kesudahanya,terlepas penerbangan pastu kena beli tiket penerbangan yang baru..

Pelik,tapi itu la realiti sistem penerbangan Malaysia




BurasaHangus.:  Rekod paling lama,penerbangan aku delay 2 jam,waktu menaiki pesawat MAS dari Sandakan ke Kuala Lumpur,. sampai KLIA kul 1 pagi.,seperti dari luar negara rasanya.huh..sampai2 kena naik teksi budget RM90 sampai kolej.

Rekod paling mengerikan aku tertingal a.k.a terlepas penerbangan ke Sandakan..
Tragis dan sedih sungguh time tu huhhuhuhuh
Cerita lanjut dalam entri tahun lepas:::

ketika itu
[gambar koleksi]










BEN ASHAARI BLOG

Ben Ashaari



Blog list Ben Ashaari di buka lagi,setelah semalam memulakan pembukaan dan mendapat sambutaan yang teramat-amat laa sangat buat aku tak jadi nak ikut serta.Tetiba hari ni macm nak ikut serta plak.,dirang boleh kenapa saya tak boleh kan? kan? kan?
Korang dah join? kalau belum Jom meramaikan..
KLIK untuk maklumat lanjut :).

========================================================================


Syarat -syaratnya:

  1. Letakkan header BEN ASHAARI BLOG
  2. Tajuk : BEN ASHAARI BLOG dan linkkan ke Ben Ashaari Blog ..
  3. Sila nyatakan berapa kalikah anda update sehari dan jumlah entri anda sehingga kini ..
  4. Kenapa anda berminat nak berada dalam blog list BEN ASHAARI ..
  5. Apakah perkara yang ingin anda lakukan sekiranya blog anda popular ?


    ====================================================================




    Syarat 1 & 2 : Done!

    ..okey saya hupdate BurasaHangus nih setiap hari,kekadang 2 atau 3 kali bergantung pada idea pala hotak aku..kadang -kadang pandai buntuu jadinya.. tambah tolak jumlah entri saya bulan Januari nih
      adalah 31 entri [termasuk nih ] heheheh dan membuatkan keseluruhan 110 En3 sejak awal pembabitan pada bulan feb 2010.. [dulu2 jarang hupdate]

    ..kenapa saya berminat? setiap hari lawat blog Ben Ashari [bukan bodek yaa] dan selalu terfikir bilaa la dapat bertapak dalam blog Ben Ashaari..,..ni lah peluangnya..betul tak?..

    ''so sekiranya aku sudah popular,sepopular Ben Ashaari,,baru berminat nak buat segmen2 macam nih,so dapat menolong blogger-blogger baru.."




    ***SEKIAN***









Macam ni pun ada? [18SX]


Opss...
jap..jap...
Anda berumur 18 tahun ke atas?
jika TIDAK
Sila meminta bantuan ayah atau mak menemani anda..
pastu baru boleh continue..
****
****
****
****
****
****
****
****
****
****
****
****
****
****
****
****
****
****
****
****
****
****
************
*********
*******
****
**

.. semasa blogwalking semalam,,den terkezut melihatnya..,hebat tul, 
mungkin ada yang pernah melihat gambar ini,dan mungkin ada yang belum..
sudah bersedia?
tadaaaaa....

****
****
****
****
****
****
************
*********
*******
****
**



lawa tak?


BurasaHangus: Kenapa nenek ni..part time job ka apa? .. nasib seblah tangan memainkan peranan,,tak pasal2 kena cap ayam plak.. hhuuuahaaa.. Anda lihat,anda tafsir..Renung-renungkan...



* Sekeping gambar,seribu senyuman*








27 January 2011

D'Rich




D'Rich

Aku pantang sekali tengok voucher., haaahaa pasti terangkat.erk.. Jalan-jalan di pasar malam SS2,tiba tiba terserempak dengan orang tengah meng-agih agihkan flyers,pada mulanya aku tidak berminat benda2 macam nih., tapi sekali tengok dia bagi sekali dengan voucher,terus grab satu..hahahah pastu buat satu round lagi tuk dapat voucher ke-2.. hikhikhik,taktik semata-mata. 
pastu buat lagi tuk round ke-3 tapi tidak berjaya,mayb dia dah kenal aku kot..ngheheh. Voucher ni,daripada restoran baru lah,terletak dekat2 pasar malam tu gak..,belakang petrol 'stesen'.. Pada mulanya,ingatkan restoran tu tidak halal,tapi bila mengoogle dalam tenet,..rupanyaa halal gk.
So,planing nak gi cuba,try test restoran tuh..
tapi tunggu orang belanja.. k

Ada sesiapa? 


BurasaHangus: Restoran D'Rich beroperasi dari jam 8pm-2pm.
kepada yang berminat bawak saya sekali ya..,

D'Rich SS2,
Lot 25586,Jalan SS2/65
47300 Petaling Jaya










Di pecat kerana Bertudung




Seorang jururawat di Jawa Timur berisiko besar untuk di pecat kerana tidak mematuhi larangan di hospital tersebut. Larangan memakai tudung merupakan salah satu kod ataupun etika berpakain pekerja di hospital itu. Jururawat terbabit telah menerima 2 surat amaran sepanjang 7 tahun beliau berkhidmat di situ,dan mengikut undang-undang,pekerja yang menerima 3 kali surat amaran akan di pecat.Sebelum ini,jururawat tersebut hanya bertudung ketika habis waktu bekerja dan hanya melangar peraturan itu apabila dia baru pulang dari menunaikan ibadah haji...
Lagi berita penuh >> Klik


Tudung


ps: Apa nak jadi?  ..dunia akhir zaman..







Lagi Buffered Earning

Sekadar entry pendek:






Thank You..Thank You.. 

ADV

1 lagi buffered earning masuk dalam blog Burasa Hangus, sekarang [IPTV SS]
Alhamdulilah.. bukan nak menunjuk tapi hanya bersyukur.

kalau blogwalking kat blog saya, jangan lupa derma sikit yee..



// Ranung-Renungakan  & Selama Beramal //















Macam Cantik!!



kejadian di kfc university
[hanya gambar hiasan]


Hoooi..
naik darah betul aku hari ni..,
bengap sungguh pekerja kaunter KFC tu,ni bukan yang pertama,
dah lali dah mereka-mereka nih..,
dah la pekak,nak marah-marah plak..,
Hambekk ko maki hamun aku pagi tadi.. 
[* bukan semua tapi segelintir,bukan kau tapi yang terasa]


ko kalau tak nak kerja,gi inform supervisor ko yang ko dah tak nak kerja.jangan paksa-paksa kerja..tak ikhlas,orang kerja tak ikhas berdosa tauk!!!! aku tengok dalam kfc tu tak juga ramai customer,..lain la kalu waktu puncak,ramai orang..saya paham laa jugak ko tension2..penat becakap..ni tidak,pelangan tak sampai pun 10 orang, layan customer macam kena paksa..dah la tak wish..,just tanya nak makan apa,dah tu tak dengar pulak,,acting pekak badak,badak pun tak pekak macam dia,pastu pakat nak marah2.. nasib bek mood pagi aku fresh-fresh lagi..tahan takmoo..takmoo meletup~

lagi aku naik angin bila apa yang aku order tak di buatnya.., sibuk plak gi lap2 kaunter.,
nasib bek supervisor dia nampak aku tercegat menungu order,,.
haishh..

ps: bukankah kita bila kerja di barisan hadapan harus memberi senyuman kepada customer2,kerana mereka adalah aset kita,tanpa mereka,bisness lingkup weii.., 

============================================================
- buat staff kfc tadi tu,moga2 di pertingkatkan prestasi ,kerjalah  dengan penuh dedikasi dan ikhlas.ingatlah apa yang kita lakukan adalah amalan,amalan yang baik di balas dengan pahala.. kita  senang orang pun gembira.
=======================================
::smile.wish.friendly::

[google]





26 January 2011

Fitness & Blogging


" Fitness & Blogging ini lah dunia saya"

Saya yakin dan pasti,ramai yang kenal blogger Ben Ashaari,
blogger otai yang tak asing lagi..
Bila,buka blog dia pasti ada jer entry yang best2..
Lagi best bila anda membeli Majalah Rapi keluaran
Februari 2011.

Ben Ashaari


Kini dia berada dalam page Majalah rapi... Memang terbaikk laa dia..,,
2 muka surat plak tu..., apa kah cerita di dalam majalah tu?
mesti ramai yang nak tahu dan saya percaya RAPI laku di pasaran..
Tahniah buat Ben Ashaari....



"Fitness & Blogging inilah dunia saya"






Buffered Earnings


nuffnang


Assalamualaikum & Selamat pagi semua~
wah..wah,pagi ni buka nuffnang tengok earnings dah bertambah-tambah..,alhamdulilah~ . Kalau ada yang ingat entri Nuffnang,hahahhaa..,tukang kira duit mc 1 minggu..,kini dah kembai menabur bakti. huuuha..,
Currently nuffnang running campaign daripada DiGi dalam blog BurasaHangus utk buffered earnings.. thanx..thanxx..


BE











Pengetua AF9


Akademi Fantasia ke-9 
akan memulakan siaranya pada APRIL tahun ini.
Ada ura-ura mengatakan yang pengetua AF9 pada musim
ini adalah pengasas kumpulan daripada
Indonesia.

benarkah? benarkah ?


Ahmad Dhani


... tapi kenapa perlu orang luar? bukan Malaysia ada banyak lagi ka otai2 yang berkebolehan??
.. apa-apa pun kita tungu...
chouu~



Canon DSLR- [DILARANG MASUK]

 

Siapa yang ada membawa canon DSLR?  anda dilarang masuk.... peraturan baru golden screen cinema ka?
aik?

EOS 5D




Dilarang masuk merupakan sebuah filem pertama di Asia yang mengunakan kamera Canon DSLR EOS 5D Mark II.
...."kamera yang mempunyai kemampuan video Digital High Definition (HD) itu mampu memberi kesan khas dan kualiti gambar yang lebih tinggi berbanding kaedah lama yang menggunakan filem seluloid"- Esma Daniel.
Berita penuh..jom Kosmo



Malasnya


Ngantook nya~



Aduiih,malasnyaa nak pgi kelas pagi ni..,kelas penuh kot..tengah ari ada palk discussion.
Huih..ni la contoh budak2 tahun akhir..wakakakak.. pemalas!!!
Semalam lewat jer tidoo..,study laaa...
study ka...?? of crse laaaaa.. dah nak posting kot..

kelas pagi bersama enchek Pandian..,
Selamat pagi cekgu2.. 
selamat pagi enchek pandian..
selamat pagi panda...
jom besiap!!!!



Siapa dia?


adus~


Mana nk g posting nih?
bingung dech~ 

management kolej ni bengong-bengong laa...
semalam cakap A,hari ni cakap B plak,esok cakap C..
ABC betul laa...


sebenarnya,aq x daa masalah pun ngan tempat clinical posting nih,apa yang aq 'tikam' smuaa kena..,tp kesian buat mereka2 yang kena belot.. hahaha belot kah?
rasanya....
dalam,ke-busy-an mereka2 menikam-nikam nombor tadi.,ada yang ganjil dalam kelas aq..


aku cuma ada masalah dengan dia nih...,..
siapakah dia nih? aku dah 3 tahun dalam kelas batch 13,,tp x pernah jumpa pun diaa..

siapa yg kenal?

ps: dia nk g posting mana? hahahhahk












23 January 2011

Selamat Pagi

Salam!!! wink...wink..,, selamat pagi  Malaysia..
adoooiii still bekalan air tak da..apalahh nasib, dah la pagi2 nih nak @#$@%&^..
potong stim tul!!!





....kan best kalau-kalau perigi ada,boleh mandi sambin nyanyi..tiru macam di atas.....


ps: Pinajam bilik mandi korang..toing-toing!!!!!





Air




Tidak!!!
Bekalan air terputus lagi...
lagi..lagi masaalah yang sama..
Kononya paip bawah tanah pecah...
Jiran2 yang lain aman jer mandi 
dalam bilik diorang 2-3 jam....
Mahsa Oh! Mahsa...






I need water!!


ps: Buat kawan2 yang join g mid velly tadi,,sya lupa nak bagi tau yang saya belum mandi...
Peace no war.. hehhee








Soya Melayu


Tadi berkesempatan untuk merasa air soya semasa ke SS2, Oleh kerana terlalu ramai orang membeli di gerai tu,timbul rasa di hati untuk turut serta. Selepas merasai,..ummh,soya nih laaa yang terbaik pernah saya minum. Keaslian soya yang sejuk dapat ku nikmati hingaa ke titisan terakhir. 


[gambar hiasan]



Timbul persoalan, kena selama ini ,soya yang ku minum berlainan rasa..bahkan dari Kacang Soya juga..Setelah diteliti dan dapat kurumuskan yang soya yang selalu ku beli di pasar malam di tengelami oleh ketulan-ketulan ais yang banyak, membuatkan rasa sebenar soya hilang dan di tambah pulak air gula bilaa kita membelinya...cukup-cukup manis!! memang membunuh...




[hiasan sahaje]




ps: saya lebih gemar keaslian air soya yang di buat oleh masyarakat cina.., cara mereka sejukan dengan meletakkan ais diluar bekas minuman [daripada memasukan bersama-sama air soya]..,, dapat mengekal kan kesegaran dan rasa soya tersebut..
Orang melayu kita,tidak semua yang akan buat..,'alasan membazir ais.... *

[peace no war]

*sekadar pandang Enchek BurasaHangus sahaja..Hidup soyaa!!!







Labels

2010 (15) 2011 (38) ABC (1) af (1) agama (4) air (1) air asia (7) ajl25 (1) aku (8) Api (1) August (2) Balai Ketibaan (2) bank (1) Ben (14) Berenang (2) Berendam (1) Berita (4) BILIK (1) blog (8) Boarding (2) Bodoh (3) Bola Sepak (2) Boring (1) budak2 (1) buterfly (1) Check In (1) Contest (4) Cuti (3) doktor (1) dunia (1) Emas (1) error (1) Exam (1) Facebook (1) FIFA (1) fizo (1) fotografi (3) gathering (1) Gay (1) gegar (1) geli (1) gigi (1) Gila (3) GSC (2) happy (4) Harga (3) hari ini (2) Hormat (1) Hospital (3) Hotel (3) hypermarket (1) ibu (1) Ice Skating (1) Ikan (2) Islam (4) Isra Mikraj (3) jalan (2) July (5) kahak (1) kamera (3) Kamus Hidup (3) Kapal (4) kawan (4) kelas (1) kerja (2) Kfc (7) KLCC (1) koleksi (1) kosmo (1) kucing (1) Lalat (1) lambat (1) lapar (2) Laugage (2) lawak (2) Lcct (4) Maaf (4) macam-macam (2) mahsa (2) Mail (1) makan (20) Malam (6) Malu (5) Malysia (1) mamat (1) mandi (1) Mati (1) Menangis (6) Meninggal Dunia (1) Mesir (2) minum (1) movie (4) mushroom (2) nuffnang (5) Pak Cik (3) Pantai (1) Park Yong Ha (1) Pencuri (3) perompak (1) physiotherapy (5) posting (1) Promoter (1) ptptn (1) Puasa (3) rusuhan (1) sabah (7) sahur (1) Salah. (1) salesman (1) Sandakan (1) sedut (1) SEGMEN (9) selamat pagi (7) selamat tahun baru (1) Selerak (1) Suction (1) tahniah (2) tak puas hati (2) Takut (4) Tawau (1) Terbang (2) Terlepas (2) Tersentak (6) Thanx (10) trailer (1) tutup (1) twitter (1) uniform (1) vacancy (1) Video (4) vote (1) welcome (2) Winter Sonata (1) world cup (1)

Story Saya... Semuanya S..

Saya [syuib Syed Sabri],Sathiswaran serta Susan,Sekolah sesame sehingga standard Six. Sewaktu subjek science,Saya serta Sathiswaran sorok set sempoa susan sebab susan selalu salah simpan. Satu saat,susan sedar sehingga suke sorang-sorang.saya serta sathiswaran say sorry sama Susan.Susan senyum sampai semput!! Semput!! Saya serta Sathiswaran shock!! Saya,sembahyang semoga semuanya selamat. Syukur,Susan selamat.Saat,saya samapaikan sesuatu sama susan,.

Syuib: Susan,saya sangat suka sama su.. sedarkah su,selama ini susu,sambal sotong,siakap, serta samosa sukaan su,sebenarnya saya sediakan.,sathiswaran sekadar sampaikan su.,saya silap,semua salah saya..saya segan su... sorry su’’.

Sathiswaran: siot!! Sengal sungguh,, susan,sebabnya syuib sayang su..,sedikit sisipan su...Sikat,selipar,sugus,sayur-sayuran,springles,sup-sup,siput sedut...semuaaaaaaaaaaaaaanya syuib sediakan.. [sambil siku-siku Syuib]

Susan: sathis,sudahlah semangat sungguh syuib..sob..sob..sob..sekadar soalan,siapa susan sebenarnya sama syuib??’’

Syuib:.. su seperti singkong serta sepatunya,su sopan santun,su seputih salju,semanis soya serta secantik selebriti “Sinetron Sejuta Sesungut Seindah senyuman” su..

Susan: [senyum-senyum singa]


... sedetik serta sesaat,syuib serta susan suka sama suka,sungguh-sungguh sehidup semati.Sepuluh,September susan sah sebagai suami syuib, Sempurnah sebahagia selamanya... SEKIAN.

--sat,sat..sathis senyap seyhh? Sambunganya..sesambung selepas sore.. Sixa.m sedikit sahaja sampaii sudah....Shhhhhhh~

::Siap,semoga semuanya suka serta Senyum sentiasa::

SENYUM SOKMO!!