Sila Daftar Masuk

09 June 2012

Taman Laut Tunku Abdul Rahman


snorkeling tyme!!!!



Biru..!!


baru lepas snorkeling 3 pulau..,

# Pulau Sapi
# Pulau Mamutik
# Pulau Manukan

... ketiga2 pulau ni awesome dengan kebiruuan pulaunya, namun ada sedikit kecewa, terumbu karang banyak yang mati., ikan pun x banyak except satu pulau tu tp dh x ingat mana satu..hahahaaa...

..  ikan banyak tertumpu dekat jeti pulau, untung waktu tu ada anak mat salleh buang roti, semua ikan keluar., except jerung..,


sapi Island



... hari sudah lewat.., kluar untuk makan malam, Assalamualaikum..!!

Selamat Pagi London!!!



Assalamualikum selamat pagi dari Kota London, (kota kinbalu laa)...

Bagi yang belum pernah ke borneo, matahari terbit disini awal, dalam kata lain waktu siang malam ada berbeza sikit dengan semenanjung, cuma jam diselaraskan menjadi waktu sama;Malaysia;

Seawal kul 6 lagi bersiap utk breakfast, untung package hotel sekali dengan buffet breakfast.,paling awal bangun!! sementara yang lain masih terkebil2 baru bangun.Ahaks!

Jom breakfast semuaaaaaa.., dan antara menu pada pagi ni,,

Nasi+mee goreng

best!




bfast;myfav


# overall makanan bfast pagi ni sedap semuanya., except mee laksa n mee curry.,kuah macam kena tambah air. Hope hotel mx boleh improve lagi.. Sorry.. :)


ok,perut kenyang hati senang.,continnue journey hari ni., Snorkeling!!!

08 June 2012

Heading to ranau


   baru lepas check-in., alhamdulillah berjalan dengan lancar, receptionist kata harini full house..erkk., untung dah buat reservation sebulan awal..

Untuk plan hari ni, semua sepakat nk ke tempat yang jauh dulu;Ranau. So, Pakan ranau ni lebih kurang 2 ke 3 jam waktu perjalanan bersamaan 108km (thank u google) ... lebih kurang nk ke Melaka rasanya.

Antara tempat2 menarik di Ranau ialah:

# Poring Hot Spring (pemes kowt)
# Kundasang ( ni macam Cameron Highlands,ada strawberry bagai)
# Kinabalu Park (nk naik gunung kinabalu maii sini, kaki bukit pnboleh)

dan banyak lagi lah.., nak lebih, google k..

So,3 tempat diatas wishlist, mesti singgah..,

Sugar Cane Juice

.. dalam perjalanan singgah sekejap,beli Air tebu Ori.. Sebotol Rm.2.00.., sesiapa yang ada kencing manis dan sewaktu denganya No! Sangat2 MANIS mcm minum air gula (memang gula diperbuat dari tabu kn?) nakjadi kan pati,mungkin boleh tambah air sikit.. grrrrr.. terasa pening lepas minum..,

Sabah Trip


Asalamualaikum..,

Allhamdulillah, Setelah setahun menanti, tiket trip tertebus jua., aku dan 3 lagi mmber ke negeri dibawah bayu, SABAH

Walaupun aku anak kelahiran negeri ini, tapi still tidak berkesempatan untuk explore ketempat2 yang lain esp KK. So penerbangan dari KUL - BKI tawal pagi tadi lagi around 6.30 A.M, dan tiba di KK jam 9.00 A.M,


IN-flight meal
Dalam flight tadi terasa lapar plak coz x sempat nk breakfst tadi.., mklumlaaa ambik first flight.., awal2 pagi dah get ready.., Makan tuk alas perut jap..., roti tortilaa ni keras sbb sejuk kot, tapi filling diaa best.., maggie dia suuper sedap, diff dengan kat darat..., mmm mayb sbab mahal kot.. btw must try!




Courtyard Hotel
Courtyard Hotel, hotel 3 bintang tyme booking ni promoo boleh laa dpt 75+/night plus ngn breakfast. tempat memang strategic betul berseblahan dengan 1borneo dan dekat dengan aiport., Nak lebih details, check hotel website.

ok everyone , lets Check-In...

Labels

2010 (15) 2011 (38) ABC (1) af (1) agama (4) air (1) air asia (7) ajl25 (1) aku (8) Api (1) August (2) Balai Ketibaan (2) bank (1) Ben (14) Berenang (2) Berendam (1) Berita (4) BILIK (1) blog (8) Boarding (2) Bodoh (3) Bola Sepak (2) Boring (1) budak2 (1) buterfly (1) Check In (1) Contest (4) Cuti (3) doktor (1) dunia (1) Emas (1) error (1) Exam (1) Facebook (1) FIFA (1) fizo (1) fotografi (3) gathering (1) Gay (1) gegar (1) geli (1) gigi (1) Gila (3) GSC (2) happy (4) Harga (3) hari ini (2) Hormat (1) Hospital (3) Hotel (3) hypermarket (1) ibu (1) Ice Skating (1) Ikan (2) Islam (4) Isra Mikraj (3) jalan (2) July (5) kahak (1) kamera (3) Kamus Hidup (3) Kapal (4) kawan (4) kelas (1) kerja (2) Kfc (7) KLCC (1) koleksi (1) kosmo (1) kucing (1) Lalat (1) lambat (1) lapar (2) Laugage (2) lawak (2) Lcct (4) Maaf (4) macam-macam (2) mahsa (2) Mail (1) makan (20) Malam (6) Malu (5) Malysia (1) mamat (1) mandi (1) Mati (1) Menangis (6) Meninggal Dunia (1) Mesir (2) minum (1) movie (4) mushroom (2) nuffnang (5) Pak Cik (3) Pantai (1) Park Yong Ha (1) Pencuri (3) perompak (1) physiotherapy (5) posting (1) Promoter (1) ptptn (1) Puasa (3) rusuhan (1) sabah (7) sahur (1) Salah. (1) salesman (1) Sandakan (1) sedut (1) SEGMEN (9) selamat pagi (7) selamat tahun baru (1) Selerak (1) Suction (1) tahniah (2) tak puas hati (2) Takut (4) Tawau (1) Terbang (2) Terlepas (2) Tersentak (6) Thanx (10) trailer (1) tutup (1) twitter (1) uniform (1) vacancy (1) Video (4) vote (1) welcome (2) Winter Sonata (1) world cup (1)

Story Saya... Semuanya S..

Saya [syuib Syed Sabri],Sathiswaran serta Susan,Sekolah sesame sehingga standard Six. Sewaktu subjek science,Saya serta Sathiswaran sorok set sempoa susan sebab susan selalu salah simpan. Satu saat,susan sedar sehingga suke sorang-sorang.saya serta sathiswaran say sorry sama Susan.Susan senyum sampai semput!! Semput!! Saya serta Sathiswaran shock!! Saya,sembahyang semoga semuanya selamat. Syukur,Susan selamat.Saat,saya samapaikan sesuatu sama susan,.

Syuib: Susan,saya sangat suka sama su.. sedarkah su,selama ini susu,sambal sotong,siakap, serta samosa sukaan su,sebenarnya saya sediakan.,sathiswaran sekadar sampaikan su.,saya silap,semua salah saya..saya segan su... sorry su’’.

Sathiswaran: siot!! Sengal sungguh,, susan,sebabnya syuib sayang su..,sedikit sisipan su...Sikat,selipar,sugus,sayur-sayuran,springles,sup-sup,siput sedut...semuaaaaaaaaaaaaaanya syuib sediakan.. [sambil siku-siku Syuib]

Susan: sathis,sudahlah semangat sungguh syuib..sob..sob..sob..sekadar soalan,siapa susan sebenarnya sama syuib??’’

Syuib:.. su seperti singkong serta sepatunya,su sopan santun,su seputih salju,semanis soya serta secantik selebriti “Sinetron Sejuta Sesungut Seindah senyuman” su..

Susan: [senyum-senyum singa]


... sedetik serta sesaat,syuib serta susan suka sama suka,sungguh-sungguh sehidup semati.Sepuluh,September susan sah sebagai suami syuib, Sempurnah sebahagia selamanya... SEKIAN.

--sat,sat..sathis senyap seyhh? Sambunganya..sesambung selepas sore.. Sixa.m sedikit sahaja sampaii sudah....Shhhhhhh~

::Siap,semoga semuanya suka serta Senyum sentiasa::

SENYUM SOKMO!!