Sila Daftar Masuk

15 February 2010

Aku Dan LCCT..Part 2

sejam berlalu..,aku terus memberanikan diri menghubungi kakakku.., dengan nada yang sebak aku memberitahunya..


"kak,aku terlepas flight"...

..3 patah perkataan yg aku keluarkan dari mulutku itu diangap satu "jokes"..,
Walaupun aku selalu mempermainkan mereka,tapi..
THIS IS NOT JOKES!! LISTEN TO ME,I MISSD MY FLIGHT!!!
... aku terus putuskan pngilan telefon itu..
selepas itu,abgku yg "kelauman" dan "hampir kebangasan" d airport menghubungi ku..

Aku d arahkan utk ke Ticketing..,check for the next flight..
Flight yg available cuma pada keesokan harinyaa dan berharga RM700..
hatiku amat berat untuk memberitahu 'price' tiket tersebut..

Arghh..aku terlalu menyusahkan keluargaku..amat membebankan..,kenapa aku selalu bertindak bodoh??.. kenapa aku tidak memikirkan kesusahan parents ku.. siang malam membanting tulang..,semata2 untuk mencari wang perbelanjaanku..
Wang sebanyak rm700,..d mana mereka mahu cari??...

"yA Allah,ampunkanlah dosa2 ku ya Allah..,sesunguhnya hanya kepadamu la aq mampu berserahh"

..bagaimana harus aq katakan kepada mereka? ..,aku hanya mampu mghantar sms,,memberitahu "details" penerbangan seterusnya..

..sms ku d balas,,aku teragak2 untuk membukanya..entah apa isi kandungan msg abgku..,handphoneku ku gengam erat..,lantas ku masukkan ke dalam beg tanpa membaca msg abgku...perbuatan bodohku itu terus ku cantas lalu membuka dan membaca msgnya..


..." ko stay jak d Airport..,aku p cari duit.."

tanpa ku sedari,air mataku mula membasahi pipiku..,,air mata ku kesat agar "cewek" d hadapanku tidak melihatnya..grrrr~~ namun jauh d sudut hati terasa penyesalan dan kebodohan yg amat...,

7.00 malam..,
flight yg sepatutnya aku naiki,telah tiba d Lapangan Terbang Sandakan,,namun aku masih tercegat d LCCT..,
..abgku menghubungiku..,memberitahu RM750 telah d masukkan ke dlm akaun ku..,dan mengarahkan aku kembali semula ke ticketing..

..Nasib tidak menyeblahiku apabila kaunter tiketing TUTUP. aku mula menyedari jam sebegini bukan lagi 'office hour'.. aku bergegas mencari tempat duduk.. mujur aku ada leptop..,aku melayari laman web Air Asia untuk membuat tempahan Online..,
Perghh..,aku sekali lagi GAGAL kerana tempahan online hanya SAH untuk penerbangan selepas 48 jam... pikiran ku mula pusing..,,

aku bangkit dan terus berlari...,aku hanya ada satu peluang terakhir.., aku menuju ke arah sky bus & kembali semula ke KL central...aku berdoa agar perjalanan sejam dari LCCT ke Kl central dapt d pendekkan kerana kaunter ticketing KL central d tutup pada jam 9 malam..
...8.45pm..,aku tiba d KL dan terus menuju ke mesin ATM..,Mengeluarkn sejumlah duit yang aku ada..
...aku terus menuju ke tiketing dan terus membeli tiket yg baru..,aku d jadualkan terbang dengan pesawat AK5160 pada pukul 7.15 pagi...

Allhamdullilah dan syukur kpada ALLAH...,hanya itu yang mampu ku katakan..,, aku terus menghubungi ibu kesayanganku memohon maaf dan mmberitahu tiket baru telah ku beli..,,
bebelaan nya d telefon mengajar aku erti kasih sayang yg erat d antara seorang ibu dan anaknya...

11.00pm,
aku kembali semula ke kampus..secara senyap2 tanpa memberitahu mamber2 d sebelah bilik..nanti aq LAUM..hahaha..,,satu badan terasa penat..penat yg amat sangat menempuhi cobaan yg telah diberikan oleh Allah kepadakuu... aku merebahkan jasadku d katil dan terus terlenaaa....

Keesokan harinya; 3.00am..
aku bangkit dan terus bersiap..,texi yg aku booking sudah menunggu d pondok pengawal..,sekali lagi aku meningalkan kampus dengan azam serta semangat yang baruu... hahahah...
...dalamm pesawat aku hanya mampu tersenyum mengenang kejadian 26 disember itu....

13 February 2010

Aku Dan LCCT

SaLamm..
perGh...,penat Siot..BerU BaLik dri LCCT..,hntar kawan blik kmpunk..BTW,aq teringat tyme tragedi 26 Disember,TRAGEDI pahit yang tidak dapat aku lupakan dan terus memahat di jiwakuu...



*****************************************************26 Disember 09,
Sabtu...


Seperti perantau2 yg lain,hati ku melonjak kegirangan..,ini lah masa dan detik kepulangan ku yg d nanti..,Dengan bergalaskan beg Leptop dan sebuah "laugage", aku meningalkan kampus pada jam 12 tengah hari.. Bas rasmi Air Asia yg aku naiki tidak laa sesesakk seperti selalu...
Dengan berbekalkan sebotol 100+,aq terus meneguk tanda kehausann..

Perjalananku ke lapangan tambang murah itu agak lambat disebabkab kesesakan lalu lintas yg amat teruk.. (maklumlahh weekand)

Aku dapat merasakn degupan jantungku,,seperti ada sesuatu yg akan berlaku..,,
bas yg aku naiki secara tiba2 berhenti..,aku seperti cacing kepanasan apabilaa "driver" memberitahu bas kerosakkan enjin.. mujurlaa pramugari AA duduk d sebelahh ku, aq msti Controll macho~~~ lolx

45 minit berlalu,kmi dtukarkan ke bas yang baru dan tiba d LCCT dengan selamat..Aku terus bergegas turun,mengapai beg yg ku simpan d ruang penyimpanan d bawah..telefon sony K800i yg aku gengam,,berdering..,aku menerima sms dari teman2ku ..

"" Happy Holiday & Have a Save Journey"...

belum sempat ku membalas,hand phone ku berdering lagi & terus menjawabnyaa..
akak ku memberitahu bahawa abg dan mama akan menjemputku d Airport..
Aku gembira dan berkobar2 menuju ke 'check-in counter'..

NAMUN
Aku TERSENTAK seketika..,kegembiraan ku bertukar terkejut berbaur cemass.. aku tercegat d hadapan "departure board"...,,"Ya Allah,adakah aku tersalah lihat ataw sebaliknyaa..""...
==AK9636 ::. SANDAKAN.::..Closed....==
. aku berlari menuju counter 43 d mana aq sepatutnyaa mendaftar masuk.., simbol yg sama d paparkan, CLOSED.

Aku mencari2 ground staff yg bertugas d kaunter tersebut.,NAMUN aq gagal..,staff yang berada d kaunter sebelah "alert" dgn sikapkuu yg mundar mandir..
Dia memberitahu bahawa kaunter tutup 45minit sebelum waktu berlepas dan penumpang yang lain sudah memasuki pesawat... aku merayu utk terus didaftarkan..., namun tetap GAGAL.. Aku GAGAL untuk mendaftar masuk...
Darah ku berhenti seketika..,sekali lg aq mersakan seluruh sistem di dlm badanku berhenti berfungsi..,, dikelilingi suasana yang sibuk..org ramai bergerak pantas kesana dan kemarii...


"Final call to all passanger Air Asia,AK9636 to Sandakan.Please proceed to gate P48 for immediate boarding"..

Aku merasakan seperti tubuhku rebah d lantai..,mataku menjurus ke arah sekumpulan jeemah haji yg berpakain serba putih dan sedang berzikir di atas lantai..,, Seram dan sejuk aku dapat rasakan...,,
Hatiku cuba memaksa otakku untuk menerima hakikat bahawa aku terlepas penerbangan ke nature city itu..,
Aku mengorak langkah demi langkah..,badanku longlai seperi org hilang arah.., aku terduduk dan mendapati aku berada d International departure Hall..,
pikiranku masih kacau,,apa aku harus ckp kpada ibuku yg menanti d Airport? dengan berbekalkan RM5 d dlm dompet,mana mungkin aku dapat membeli penerbangan seterusnya bahkan balik semula ke kampus..
" Ya Allah ya tuhanku..,berikanlah aku petunjukk ya Allah.."




(bersambung....)
















12 February 2010

11 Feb 10_-_

"Teman aq makan"..
since aq x buat apa2 d bilik..tidur ,fb,tidur,fb..so,aq just agree pelawaan makan mlm d luar b'sma mmber ku...,
Sprti biasa bas metro 12 menjadi pilihan ke Stesyen LRT
University,nasib bek ada kad "TnG",melancarkn g perjalanan.(No ned Q-ing) hahhaa :)


Oleh sebab dan musabab kmi x kelas esok, dan setelah d rancang oleh org yg merancang..,kmi berhenti d stesen KLCC!! huh KLCC?


Punyaaaaaaaaaa main jauh kmi makan..hahaah, Just imagine University ---> KLCC., got 6 station in btween..lolx tp mcm biasa "TnG" kn adaaa~~ Lalalalaaa..

KLCC: ini la 1st tyme aq jejakn kaki d Klcc pda WAKTU MALAM.., (PC fair jew bru p Klcc) Hahahah Shhhh..!!!

For those yg belum p tngok2 tyme malam2 nih.., wow i tell u..damn nice!!!


Bangunan pencakar langit yg aq snap mngunakan Cyber-Sh00t

yg tak seberapa..Hahahaa BTW,memang chantekk dan memukau laaa~~ (kesian kn baru terasa)
Lepas merehatkan minda-mindu ku..,terasa small & Large intestine mcm dah bgaduh kt dlm perut..,Gastric juice dah mencurah2 ke ladang gandum..,,dan prokkk~~ bunyii laa Kiroroo~~ Horaaa~~~
Craving something diffrnt from my "BELOVED" cafe ibu~~ nghehhehh...


aPa yg best ar??



  • Nando's

  • Burger King

  • Sushi King

  • Kenny Rgrs

  • King king

  • king kong


..smua dh makan..,dah try!! kebetulan hari ni blomm pnah mkan beras,so mw cri NASI gk..,so ending dia F-O-O-D C-O-U-R-T..hhahh xpe xpe..yg penting Goal dia,,Mesti lain2 dri Cafe d MC..
Round 3x dlm food court tp blum ada idea mw makan pa..!! :( ..Putaran ke-4 mbuahkan hasill ..hahaha at Last dude~~
Aq pun bantaii laa black pper beef kue tiaw dan ABC special KLCC..sodappp~~

aRound kul 12mlm bru balik MC.. tp aq Termelencong :) ke KFC..take awy Snack Plate.. mkn d bilik smbil tngok ctaa Korea..hahahk

Overall...IM FULLLL~~ bLURPPP :)

08 February 2010

Salamm...

'Saya budak baru belajar kalau salah tolong tunjukkan"!!

haaikk..., walaupun kamurang x tanyaa & x maw tauk..,,tp aq maw c Taw jugk yg aq baru Sign up ni blogger.. apa2 pn still under renovation laa.. bha pandai2 la kmu urang klik2 sana sini k..bah~~

Labels

2010 (15) 2011 (38) ABC (1) af (1) agama (4) air (1) air asia (7) ajl25 (1) aku (8) Api (1) August (2) Balai Ketibaan (2) bank (1) Ben (14) Berenang (2) Berendam (1) Berita (4) BILIK (1) blog (8) Boarding (2) Bodoh (3) Bola Sepak (2) Boring (1) budak2 (1) buterfly (1) Check In (1) Contest (4) Cuti (3) doktor (1) dunia (1) Emas (1) error (1) Exam (1) Facebook (1) FIFA (1) fizo (1) fotografi (3) gathering (1) Gay (1) gegar (1) geli (1) gigi (1) Gila (3) GSC (2) happy (4) Harga (3) hari ini (2) Hormat (1) Hospital (3) Hotel (3) hypermarket (1) ibu (1) Ice Skating (1) Ikan (2) Islam (4) Isra Mikraj (3) jalan (2) July (5) kahak (1) kamera (3) Kamus Hidup (3) Kapal (4) kawan (4) kelas (1) kerja (2) Kfc (7) KLCC (1) koleksi (1) kosmo (1) kucing (1) Lalat (1) lambat (1) lapar (2) Laugage (2) lawak (2) Lcct (4) Maaf (4) macam-macam (2) mahsa (2) Mail (1) makan (20) Malam (6) Malu (5) Malysia (1) mamat (1) mandi (1) Mati (1) Menangis (6) Meninggal Dunia (1) Mesir (2) minum (1) movie (4) mushroom (2) nuffnang (5) Pak Cik (3) Pantai (1) Park Yong Ha (1) Pencuri (3) perompak (1) physiotherapy (5) posting (1) Promoter (1) ptptn (1) Puasa (3) rusuhan (1) sabah (7) sahur (1) Salah. (1) salesman (1) Sandakan (1) sedut (1) SEGMEN (9) selamat pagi (7) selamat tahun baru (1) Selerak (1) Suction (1) tahniah (2) tak puas hati (2) Takut (4) Tawau (1) Terbang (2) Terlepas (2) Tersentak (6) Thanx (10) trailer (1) tutup (1) twitter (1) uniform (1) vacancy (1) Video (4) vote (1) welcome (2) Winter Sonata (1) world cup (1)

Story Saya... Semuanya S..

Saya [syuib Syed Sabri],Sathiswaran serta Susan,Sekolah sesame sehingga standard Six. Sewaktu subjek science,Saya serta Sathiswaran sorok set sempoa susan sebab susan selalu salah simpan. Satu saat,susan sedar sehingga suke sorang-sorang.saya serta sathiswaran say sorry sama Susan.Susan senyum sampai semput!! Semput!! Saya serta Sathiswaran shock!! Saya,sembahyang semoga semuanya selamat. Syukur,Susan selamat.Saat,saya samapaikan sesuatu sama susan,.

Syuib: Susan,saya sangat suka sama su.. sedarkah su,selama ini susu,sambal sotong,siakap, serta samosa sukaan su,sebenarnya saya sediakan.,sathiswaran sekadar sampaikan su.,saya silap,semua salah saya..saya segan su... sorry su’’.

Sathiswaran: siot!! Sengal sungguh,, susan,sebabnya syuib sayang su..,sedikit sisipan su...Sikat,selipar,sugus,sayur-sayuran,springles,sup-sup,siput sedut...semuaaaaaaaaaaaaaanya syuib sediakan.. [sambil siku-siku Syuib]

Susan: sathis,sudahlah semangat sungguh syuib..sob..sob..sob..sekadar soalan,siapa susan sebenarnya sama syuib??’’

Syuib:.. su seperti singkong serta sepatunya,su sopan santun,su seputih salju,semanis soya serta secantik selebriti “Sinetron Sejuta Sesungut Seindah senyuman” su..

Susan: [senyum-senyum singa]


... sedetik serta sesaat,syuib serta susan suka sama suka,sungguh-sungguh sehidup semati.Sepuluh,September susan sah sebagai suami syuib, Sempurnah sebahagia selamanya... SEKIAN.

--sat,sat..sathis senyap seyhh? Sambunganya..sesambung selepas sore.. Sixa.m sedikit sahaja sampaii sudah....Shhhhhhh~

::Siap,semoga semuanya suka serta Senyum sentiasa::

SENYUM SOKMO!!