Sila Daftar Masuk

14 August 2010

::Sepintas Lalu::

Assalamualikum smuaa...,,

Lama dh nk post entry tyme g Panatai Morib,,tp x berkesempatan nk buat.. al maklumlah busy di Call Cntre..
Bulan July lalu time sem break ak ngn mber yg lain g pantai morib. Salah sau pantai yang menjadi daya tarikan oleh pengunjung tempatan yang terletak di kawasan2 banting..
mcm biasa Camey tetap ku bawa, utk merakamkn detik2 ku d pantai... waktu kesana air laut surut,,anak2 ketam mula keluar shooping..,,kusangkakan batu.. rupanya anak anak ketam memenuhi pinggiran laut....:P

Saksikanlah...~~

[MAIN ENTRANCE]



[ Aku,Halim n Ajis]


[Ketam jadian]


[Sana]


[C Kerdil]


[malu..]


[Up & away..terseksi seketika]




......lain2 pic boleh di dapati di laman fb..thanks....


Kami x madi pun,coz air surut.. moment yang paling best..,,kena kejar ketam.. wakakakakak,btw cukup best...








12 August 2010

Sahur Vs Teh O


Assalamualikum smuaa...

amcm hari ni? puasa tak?? allhamdulilah mesti puasa kan.. bagi yang kurang sihat hari ni,dan rak berpa nak larat puasa..,, smoga cepat sembuh dan boleh meneruskan ibadah kita.. dan buat yang lain teruskan ibadah puasa..,,jgn ponteng2 k.. 

Seperti biasa sahur pagi nih lebih kurang pkul 4.00 am ,makan di warung ibu.., makan nasi goreng jak. Allhamdulilah best jak setakat nih... nk kongsikan sesuatu kpada korang smua dan mayb ada yg mengamalkan nya.. satu cara sya agar kekal maintain n bersemangat dan x terasa haus di spanjang hari berpuasa nih...,, minum lahh....







hahahahaahahahk sekadar TEA 0 atau lebih saintifik LIPTON YELLOW TEA...
spanjang d kolej nih..,,ni jak saya minum bila sahur..,, mmmm best weii.. x terasa dahaga..




Nak kekal bersemangat dan tidak terasa dahaga di bulan ramadhan.., jom minum teh 0 waktu sahurrr
lagi best if sambil minum sambil makan kurma YUSUFFFF TAYOOP~~~ :p














11 August 2010

Control Macho erk?

Assalamualikum..,

hari pertama di bulan Al-Mubarak, smua dalam keadaan macho n control ayu,, walaupun disebalik ada yang tersirat.. Lunch time,perut mula merembeskan acid nya..,,mulaaa la ada yg terasa lapar.., terkenang semalam yg diri berada di cafe tengah menjamu makanan tengah hari.. Hari ini,..hati perlu berbisik kepada perut yang kita x boleh makan, apatah lagi minum... waktu rehat dihabiskan dengan melakukan ibadah,dan merehatkan minda serta akal...

Dugaan demi dugaan..,,cobaan demi cobaan...,, itulah Ramadhan.



.

























p/s: pada rakan yang bukan muslim,jom sertai kami berpuasa..,,klau susah pun setidak - tidaknya..., Hormatilah kami yang berpuasa k..





Labels

2010 (15) 2011 (38) ABC (1) af (1) agama (4) air (1) air asia (7) ajl25 (1) aku (8) Api (1) August (2) Balai Ketibaan (2) bank (1) Ben (14) Berenang (2) Berendam (1) Berita (4) BILIK (1) blog (8) Boarding (2) Bodoh (3) Bola Sepak (2) Boring (1) budak2 (1) buterfly (1) Check In (1) Contest (4) Cuti (3) doktor (1) dunia (1) Emas (1) error (1) Exam (1) Facebook (1) FIFA (1) fizo (1) fotografi (3) gathering (1) Gay (1) gegar (1) geli (1) gigi (1) Gila (3) GSC (2) happy (4) Harga (3) hari ini (2) Hormat (1) Hospital (3) Hotel (3) hypermarket (1) ibu (1) Ice Skating (1) Ikan (2) Islam (4) Isra Mikraj (3) jalan (2) July (5) kahak (1) kamera (3) Kamus Hidup (3) Kapal (4) kawan (4) kelas (1) kerja (2) Kfc (7) KLCC (1) koleksi (1) kosmo (1) kucing (1) Lalat (1) lambat (1) lapar (2) Laugage (2) lawak (2) Lcct (4) Maaf (4) macam-macam (2) mahsa (2) Mail (1) makan (20) Malam (6) Malu (5) Malysia (1) mamat (1) mandi (1) Mati (1) Menangis (6) Meninggal Dunia (1) Mesir (2) minum (1) movie (4) mushroom (2) nuffnang (5) Pak Cik (3) Pantai (1) Park Yong Ha (1) Pencuri (3) perompak (1) physiotherapy (5) posting (1) Promoter (1) ptptn (1) Puasa (3) rusuhan (1) sabah (7) sahur (1) Salah. (1) salesman (1) Sandakan (1) sedut (1) SEGMEN (9) selamat pagi (7) selamat tahun baru (1) Selerak (1) Suction (1) tahniah (2) tak puas hati (2) Takut (4) Tawau (1) Terbang (2) Terlepas (2) Tersentak (6) Thanx (10) trailer (1) tutup (1) twitter (1) uniform (1) vacancy (1) Video (4) vote (1) welcome (2) Winter Sonata (1) world cup (1)

Story Saya... Semuanya S..

Saya [syuib Syed Sabri],Sathiswaran serta Susan,Sekolah sesame sehingga standard Six. Sewaktu subjek science,Saya serta Sathiswaran sorok set sempoa susan sebab susan selalu salah simpan. Satu saat,susan sedar sehingga suke sorang-sorang.saya serta sathiswaran say sorry sama Susan.Susan senyum sampai semput!! Semput!! Saya serta Sathiswaran shock!! Saya,sembahyang semoga semuanya selamat. Syukur,Susan selamat.Saat,saya samapaikan sesuatu sama susan,.

Syuib: Susan,saya sangat suka sama su.. sedarkah su,selama ini susu,sambal sotong,siakap, serta samosa sukaan su,sebenarnya saya sediakan.,sathiswaran sekadar sampaikan su.,saya silap,semua salah saya..saya segan su... sorry su’’.

Sathiswaran: siot!! Sengal sungguh,, susan,sebabnya syuib sayang su..,sedikit sisipan su...Sikat,selipar,sugus,sayur-sayuran,springles,sup-sup,siput sedut...semuaaaaaaaaaaaaaanya syuib sediakan.. [sambil siku-siku Syuib]

Susan: sathis,sudahlah semangat sungguh syuib..sob..sob..sob..sekadar soalan,siapa susan sebenarnya sama syuib??’’

Syuib:.. su seperti singkong serta sepatunya,su sopan santun,su seputih salju,semanis soya serta secantik selebriti “Sinetron Sejuta Sesungut Seindah senyuman” su..

Susan: [senyum-senyum singa]


... sedetik serta sesaat,syuib serta susan suka sama suka,sungguh-sungguh sehidup semati.Sepuluh,September susan sah sebagai suami syuib, Sempurnah sebahagia selamanya... SEKIAN.

--sat,sat..sathis senyap seyhh? Sambunganya..sesambung selepas sore.. Sixa.m sedikit sahaja sampaii sudah....Shhhhhhh~

::Siap,semoga semuanya suka serta Senyum sentiasa::

SENYUM SOKMO!!