Sila Daftar Masuk

02 December 2012

4 Tahun Bersama

Dipijak, dibawa berjalan,berlari.. Hujan,panas dan ribut..semua merasa.. Kini kasut "power" berusia 4 tahun,masih utuh cuma kulit dah koyak rabak... Tiba untuk mencari pengganti, yelaa year end sale kn sekarang.

... Beli kasut ori puas hati n tahan lamaaa.., selagi boleh pakai, why not kn?? InsyaAllah plan nk cari kasut nike.., ada brand new design.,chanteek..

# gambar kasut kt gym.., abaikan bulu kaki yang subur!!

Published with Blogger-droid v2.0.9

Anti-KTM!!!!!!

Arghhhh!! ni kira bengong tahap gaban. Anti-Ktm!!

..hari ni balik Klang ikut last train kul 11.09 p.m, setelah bersesak2 berkejar2 akhirnya sempat jugak dapat kejar last train.

.. oleh kerana dalam ktm tak ramai seperti selallu (selalu macam tinsardin) , rasa best je nak tido dengan kesejukandalam gerabak ni kira2 takat frezer -2 darjah celsius. Mimpi Indah~

.Ya Allah, terbangun dan sedar,sekarang dah melepasi satu stesen.!!! Gabrah n rasa cam nak nangis tapi control ehek!! Keep Cool dan terus keluar kt stesen berikutnya..nak patah balik, boleh jer tapi kena tunggu kul 5pagi,coz tadi dah LAST TRAIN.,Gilaaa...

 ||Welcome to Telok Pulai Stesen||

.. keluar je stesen tengok sekeliling, adehh.., kawasan perumahan.., gi depan sikit lagi tokong cina sebesar alam..Grrrrr... dengan tak ade orang, nekad tuk call Taxi.,Hampeh!! semua tak available..

..Batry hp memang sangaaat2 cute, 5% je tinggal.., jam dah kul 1.50 a.m, x tau nak buat apa, sekali lagi Redha.. Menchiiii!!! KTM..,Kalau x sejuk x la aq tetidooo kn!!


# Thanks myfriend coz terbaca sms, serba serbi menyusahkan.. dapat gak pulang walaupun kecut perut tadi., Asal hari ni aku problem ngn ktm jee.., tengah hari tadi dh kena denda ngn ktm..,

|| Tambang KTM RM30||

# Cobaan Hari pertama december. Stay cool.., apa yang berlaku pasti ada hikmah disebaliknya..




01 December 2012

Tambang KTM RM30


KTM

Assalamualaikum.. hari ini lembaran bulan baru dimualakn dengan nasib yang kurang baik.

Lepas dari duty hari ni as usual terus ke gym subang, park Mr.Rody kt KTM stesen terus naik ktm g subang fitness first. Oleh kerana kepenatan aku terlelap dan terlepas stesen Subang Jaya!! Sedar kat Stesen Angkasapuri. Ya Allah!!! Penat sanggat.. xpe, turun KL sentral, naik jap g lunch, walaupun dengan tiket yang haram..

Dengan jujurnya ke abg2 yang jaga KTM n explain hal sebenarnya, dengan tersenyum dia kata kt aq, ENCIK, ni x boleh ni.., awak kena denda. RM30..!!

fuyoooo.., tak boleh nk cakap apa dh, rayuan tak diterimaa, yelaaa aku ni bukan awek yang boleh wat diorang cair.. Hurmm, 


# redha dengan apa yang berlaku.., moral of the story jangan jadi PTI.., make sure ada valid ticket, klu x jadi macam saya..!! adik2 jangan tiru occey..





Published with Blogger-droid v2.0.9

30 November 2012

Salam Jumaat!!






Salam Jumaat semua...,

Allhamdulillah, dihujani dengan rezeki hari ini, makan lagi..!!!

Lepas sembayang jumaat tadi, sorang pt datang bagi durian.,durian sedia kopek masuk dalam bekas.
Ok, very good idea.., takut centre bau satu durian motifnya.




Durian Chop!!

oleh kerana siap kopek durian ni, apalgi makan dengan chopstik la..,


# thank you le pt. sebab blanja durian.,durian ni sedikit keras isinya.., mmm x masak sepenuhnya lagi kot..,rasa pun kurang manis.: Entri terakhir dibulan November. Selamat datang December..!!!!
Published with Blogger-droid v2.0.9

28 November 2012

T-Shirt Gaza [membeli sambil beramal]

Assalamualaikum everyone,


Save gaza

.... Tujuan utama T-Shirt Gaza ini dijual, langsung tiada niat untuk mengeksploitasi kesusahan rakyat Palestin bagi menjana keuntungan demi kepentingan sendiri. Tetapi sebagai inisiatif untuk mengumpul dana - mylubok



          Beli T-shirt sambil menderma ke gaza., 100% hasil keuntungan akan disalurkan ketabung aman palestin, Cepat, apa tunggu lagi, jom menderma, sambil menderma dapat t-shirt dan yang paling penting dapat pahala, InsyaAllah.

Save gaza

Muslimah design
Tempahan dibuka sehingga  30 NOVEMBER 2012

Untuk tempahan dan  maklumat lanjut berkenaan Saiz dan design lain boleh layari mylubok.com



# semoga keprihatinan serta keikhlasan kita bersama akan diterima dan diberkati oleh Allah S.W.T.Amin ya Rabal~


26 November 2012

Durian Crepe Mid Valley


Assalamualaikum Selamat pagi everyone,

Semalam sebelum turun gym sempat cari durian crepe ni.., seperti dalam perancangan, memang mencari dkt midValley., Setelah geledah blog orang untuk mencari direction kedai, Alhamdulillah dapat jumpa gk..,

Samapai je, akak tu kata stock tengah odw.., stock awal tadi dh habis.., mmm ni kena tunggu gak, sebab ramai gk yang tengah waiting, n ada yang sanggup bayar/ booking dulu.., takut tak dapat punya pasal..




crepe rm10/6pcs

.. bila stok je sampai,semua serbu.,

crepe

.. ok,saya punya dh dapat n thi is the tyme to taste.., of kos rasa cam durian kn? konklusi nya, bagi yang first time rasa durian crepe ni, macam saya, yes! u all mesti try.., sedap sangat dengan filling durian yang lembut,bau kuat membankit selera.., makan satu packet memang x cukup.ahahhahaaa..Thumbs Up!!


.. so bagi mereka yang still mencari2 n bercadang nk beli, durain crepe ni boleh terus ke mid valley ,
LG floor (area2 sempadan daerah midvelly n theGardens) n area2 Big Apple..,kat  tengah2 booth/gerai n bukan kedai..

 


# akak tu pesan ,bila dh beli kena makan before 3-4 jam kalau tak nanti rasa masam, ala-ala makan tempoyak crepe gitu... (kalau x masuk peti ais k) Jangan lupa try, next nak cuba Cempedak crepe plak, tpi tunggu musim dlu.. 



Published with Blogger-droid v2.0.9

25 November 2012

Durian Crepe


durian


Sekarang ni, hot dengan durian crepe., mna2 blog citer durian crepe ni., sedap ke? rasa durian kn? tengok pada gambar nampak sedap, apa lagi bahagian inti dia.., macam yummy jer.





Add caption



Misi esok hari mencari crepe ni, dengar - dengar kt kawasan aq tinggal ni ada orang jual., Rm2.00/pcs. Ni consider mahal ke murah? mmmmm, tadi ade terbaca kt blog GTo yang dia n wife cari kt mid valley,.. sampaikan sold out katanyaa kt kedai yang satu, amboi ni macam best jer,laku semacam..... ni membuatkan aq membuak2 nk try. Must try!!!



Add caption





# Ok set, esok before g gym nk kena carik dulu... usaha!!











24 November 2012

Chat Time!!

Asalamualaikum everyone!!!

Sapa dh pernah p chat time? Of corse ramai yang pernah kn? Hari ni lepas jer gyming dekat empire terus g cari chat time.., mencari minuman yang baru., never beli flavour yang sama, motif? Sebab nak rasa semuaa..ahahahaaa..., so,untuk rini try red bean mt plak..,

... Hari kira rezeki coz beli satu cup dapat small cup tuk flavour baru katanya; wintermelon.  Wow, best2., memang pengemar kundur sebanar ya... Habis lah kenyang air.. Jom semua minum dulu!,

Published with Blogger-droid v2.0.9

13 November 2012

Dewali Friends




To all my fellow friends,

 **** Happy Dewali ****

may this festive light, lighten your day with blessings




murukku


# one of my pt,bagi murukku n biskut.., mmm,mcm biskut raya je..heheheh




06 October 2012

On Call !!


Assalamualaikum,

allhamdulillah selesai on call hari ni, dengan penat lelah hari ni dapat jugak menghabiskan inpatient yang begitu ramai, moga cepat discharge semuanya!! Semangat.. 

.. lepas je keje tadi terus lepak kat midvalley, dh berkurun rasanya xlepak sana, dulu tyme study slalu singgah for movie atau beli barang, carefour jee....sekarang dah banyak yang dh kena renovate, ada jugak on going renovation, macam food court atas tu kna tutup..so, sebagai jalan alternative cari la makn kat Oasis Food Junction.. Level bpe ntah.. x hengat..,

.. 

Beef Paprik


... ok ini hasil daripada Oasis Food Junction, mmm Beef Paprik with rice.,daging dia macam x masak, ade liat sikit tapi sos dia sedap kos masam manis.., eheee..,

# ok ned to get ready menempuh hari2 yang sibuk next week., hbislah terbengkalai lagi blog ni..

Published with Blogger-droid v2.0.9

14 September 2012

Ante-Natal


Assalamualaikum,

Mingu2 yang sangat sibuk, preparing mental dan confidence untuk Anti Natal presentation dkt Hospital Bersalin Metro esok.,

Allhamdulilah preparation slide dah siap, moga berjalan dengan lancar, ada beberapa aspek perlu di touch-up terutamanya model dan demonstrasi nk bg clear...


Mother


# diri x pernah mengandung, nk educate ibu2 mengandung; Ilmu x mengenal siapa..Kita sama2 belajar k mummy....

08 September 2012

SS2 Murni Petaling Jaya

Assalamualaikum. w.t.b~

             Tercari-cari tempat makanan yang sedap dan makanan yang authentic lagi HALAL? Terasa ingin mencuba sesuatu yang WOW! Bukan sekadar menu makanannya, tetapi wow dengan non stop customer?


             Bagi mereka yang berada di sekitar Petaling Jaya, restaurant SS2 Murni tidak asing lagi bagi mereka.. Keenakan makananya yang mengiurkan, minuman blended yang pelbagai membuatkan para pelanggan tidak pernah  jemu untuk bertandang..Janagn terkejut, ada diantara pelanganya sanggup unutk menungu d luar premis menunggu meja kosong semata2 untuk tidak terlepas peluang makan disitu..


variasi menu

... di buka sehingga lewat malam, menjadikkan restoran ini sebagai restoran pilihan untuk sekeluarga memuaskan selera makan anda dengan pelbagai makanan yang sedap dibawah satu bumbung..


Mee Raja

...antara makanan paveret dan menjadi signature dish restoran ini adalah mee raja, yang perlu dan harus dicuba bagi mereka yang baru mengunjunggi restoran ini.,Antara Signature dish lain ialah , roti dinasour, nasi lemak ayam pandan, Roti hawaii, dan roti Napaleon merupakan salah satu hidangan kegemaran pengunjung setia restoran ini..


Add caption

... kini restoran ini telah melebarkan sayap  dengan membuka cawangan baru mereka di bukit jalil dan menjadikan cawangan ini,cawangan yang ke-6 dalam Murni Discovery.


INFO:
Add caption



Operation Hours:


RESTORAN SS2 MURNI,
JALAN SS2/75, PETALING JAYA,
47300 SELANGOR.

8:00 a.m - 6:00 a.m 

dibuka setiap hari kecuali Isnin

Untuk Senarai Cawangan dan maklumat lebih lanjut, layari MURNI DISCOVERY


# Nak tengok kegamatan suasana restoran ini, datang pada waktu malam., memang menakjubkan.




Published with Blogger-droid v2.0.9

09 June 2012

Taman Laut Tunku Abdul Rahman


snorkeling tyme!!!!



Biru..!!


baru lepas snorkeling 3 pulau..,

# Pulau Sapi
# Pulau Mamutik
# Pulau Manukan

... ketiga2 pulau ni awesome dengan kebiruuan pulaunya, namun ada sedikit kecewa, terumbu karang banyak yang mati., ikan pun x banyak except satu pulau tu tp dh x ingat mana satu..hahahaaa...

..  ikan banyak tertumpu dekat jeti pulau, untung waktu tu ada anak mat salleh buang roti, semua ikan keluar., except jerung..,


sapi Island



... hari sudah lewat.., kluar untuk makan malam, Assalamualaikum..!!

Selamat Pagi London!!!



Assalamualikum selamat pagi dari Kota London, (kota kinbalu laa)...

Bagi yang belum pernah ke borneo, matahari terbit disini awal, dalam kata lain waktu siang malam ada berbeza sikit dengan semenanjung, cuma jam diselaraskan menjadi waktu sama;Malaysia;

Seawal kul 6 lagi bersiap utk breakfast, untung package hotel sekali dengan buffet breakfast.,paling awal bangun!! sementara yang lain masih terkebil2 baru bangun.Ahaks!

Jom breakfast semuaaaaaa.., dan antara menu pada pagi ni,,

Nasi+mee goreng

best!




bfast;myfav


# overall makanan bfast pagi ni sedap semuanya., except mee laksa n mee curry.,kuah macam kena tambah air. Hope hotel mx boleh improve lagi.. Sorry.. :)


ok,perut kenyang hati senang.,continnue journey hari ni., Snorkeling!!!

08 June 2012

Heading to ranau


   baru lepas check-in., alhamdulillah berjalan dengan lancar, receptionist kata harini full house..erkk., untung dah buat reservation sebulan awal..

Untuk plan hari ni, semua sepakat nk ke tempat yang jauh dulu;Ranau. So, Pakan ranau ni lebih kurang 2 ke 3 jam waktu perjalanan bersamaan 108km (thank u google) ... lebih kurang nk ke Melaka rasanya.

Antara tempat2 menarik di Ranau ialah:

# Poring Hot Spring (pemes kowt)
# Kundasang ( ni macam Cameron Highlands,ada strawberry bagai)
# Kinabalu Park (nk naik gunung kinabalu maii sini, kaki bukit pnboleh)

dan banyak lagi lah.., nak lebih, google k..

So,3 tempat diatas wishlist, mesti singgah..,

Sugar Cane Juice

.. dalam perjalanan singgah sekejap,beli Air tebu Ori.. Sebotol Rm.2.00.., sesiapa yang ada kencing manis dan sewaktu denganya No! Sangat2 MANIS mcm minum air gula (memang gula diperbuat dari tabu kn?) nakjadi kan pati,mungkin boleh tambah air sikit.. grrrrr.. terasa pening lepas minum..,

Sabah Trip


Asalamualaikum..,

Allhamdulillah, Setelah setahun menanti, tiket trip tertebus jua., aku dan 3 lagi mmber ke negeri dibawah bayu, SABAH

Walaupun aku anak kelahiran negeri ini, tapi still tidak berkesempatan untuk explore ketempat2 yang lain esp KK. So penerbangan dari KUL - BKI tawal pagi tadi lagi around 6.30 A.M, dan tiba di KK jam 9.00 A.M,


IN-flight meal
Dalam flight tadi terasa lapar plak coz x sempat nk breakfst tadi.., mklumlaaa ambik first flight.., awal2 pagi dah get ready.., Makan tuk alas perut jap..., roti tortilaa ni keras sbb sejuk kot, tapi filling diaa best.., maggie dia suuper sedap, diff dengan kat darat..., mmm mayb sbab mahal kot.. btw must try!




Courtyard Hotel
Courtyard Hotel, hotel 3 bintang tyme booking ni promoo boleh laa dpt 75+/night plus ngn breakfast. tempat memang strategic betul berseblahan dengan 1borneo dan dekat dengan aiport., Nak lebih details, check hotel website.

ok everyone , lets Check-In...

28 April 2012

Dia datang...

Wow, she is coming, hari ni teruja sket coz my beloved mum dtg visit, yes here in key-ell togather wif my anak buah., flight kul 11 from johore, n est time will reach kl around 11.50pm.

Last met my mother during my late fther punya tahlil.., miss her so much.., yes this is the time to show n bring her around.

So, as usual ihve booked our hotel for 3 nite stay.

The journy will begin tomorow n perhaps they r ready.


Now, 11.02 the flight just take off i guess..., hope they have a save journey; im waiting...


# m in the bus now, odw to LCCT, ...


Der, m hungry just now only ate mee cup n green tea.., waiting for my burasak!!!


Published with Blogger-droid v2.0.4

13 April 2012

Physiotherapist Vacancy


MyPhysio Works Sdn. Bhd.

Physiotherapist
- Minimum : Diploma In Physiotherapy.
- Preferable: Malay Female.
- Have a valid driving license and posses own transport is an added advantage.
- Location: Banting Branch.
- Fresh graduate are welcome to apply.


Interested candidates are requested to send their resume to lahi_rusydi@yahoo.com or call 03-31812500 / 012-4404815 for more details.

13 February 2012

good morning...


Selamat hari isnin, 13 feb... :-)

Jom bekfest nasi lemaaak..
Nasi yang xberapa nak lemak sangat..n sambal kurang.
dh x berchoice macam ini laaa.. Nasib bek ada air bebunga mebasahi tekak..

Jom keje!!!

Published with Blogger-droid v2.0.4

jom..

Seperti biasa activity d hujung minggu.., jom renang beriramaaa..eheheeee curently at

Fitness First Empire Shoping Gallery...


Published with Blogger-droid v2.0.4

12 February 2012

Lunch tyme...

Fast food lagii...., mcdonald laaa., No choice..ahaaaaa

Almost 4 month kt branch baru.., semuaa tmpt mkn dh round., boring,.

Hari ni lunch double pros beef..,mouth watering of black pper juice.. Woahhh.., additional chili sause n black pper powder., for sure telingaaa berasapp... Haaaa


Published with Blogger-droid v2.0.4

Terplay ot..

Salam,

Terplayyy ot lagiii..., kt kaki yg sama, tempat yg sama, nature of pain pn samaaa... Something wrong dgn kaki kiri aq., smalam kt tmpt kerja dh apply TEns n US..., stilll pain., currently lekat salonplass n rest kt starbucks smbil layan my fav choc cream chip... Waloaaaaaa...


Published with Blogger-droid v2.0.4

Labels

2010 (15) 2011 (38) ABC (1) af (1) agama (4) air (1) air asia (7) ajl25 (1) aku (8) Api (1) August (2) Balai Ketibaan (2) bank (1) Ben (14) Berenang (2) Berendam (1) Berita (4) BILIK (1) blog (8) Boarding (2) Bodoh (3) Bola Sepak (2) Boring (1) budak2 (1) buterfly (1) Check In (1) Contest (4) Cuti (3) doktor (1) dunia (1) Emas (1) error (1) Exam (1) Facebook (1) FIFA (1) fizo (1) fotografi (3) gathering (1) Gay (1) gegar (1) geli (1) gigi (1) Gila (3) GSC (2) happy (4) Harga (3) hari ini (2) Hormat (1) Hospital (3) Hotel (3) hypermarket (1) ibu (1) Ice Skating (1) Ikan (2) Islam (4) Isra Mikraj (3) jalan (2) July (5) kahak (1) kamera (3) Kamus Hidup (3) Kapal (4) kawan (4) kelas (1) kerja (2) Kfc (7) KLCC (1) koleksi (1) kosmo (1) kucing (1) Lalat (1) lambat (1) lapar (2) Laugage (2) lawak (2) Lcct (4) Maaf (4) macam-macam (2) mahsa (2) Mail (1) makan (20) Malam (6) Malu (5) Malysia (1) mamat (1) mandi (1) Mati (1) Menangis (6) Meninggal Dunia (1) Mesir (2) minum (1) movie (4) mushroom (2) nuffnang (5) Pak Cik (3) Pantai (1) Park Yong Ha (1) Pencuri (3) perompak (1) physiotherapy (5) posting (1) Promoter (1) ptptn (1) Puasa (3) rusuhan (1) sabah (7) sahur (1) Salah. (1) salesman (1) Sandakan (1) sedut (1) SEGMEN (9) selamat pagi (7) selamat tahun baru (1) Selerak (1) Suction (1) tahniah (2) tak puas hati (2) Takut (4) Tawau (1) Terbang (2) Terlepas (2) Tersentak (6) Thanx (10) trailer (1) tutup (1) twitter (1) uniform (1) vacancy (1) Video (4) vote (1) welcome (2) Winter Sonata (1) world cup (1)

Story Saya... Semuanya S..

Saya [syuib Syed Sabri],Sathiswaran serta Susan,Sekolah sesame sehingga standard Six. Sewaktu subjek science,Saya serta Sathiswaran sorok set sempoa susan sebab susan selalu salah simpan. Satu saat,susan sedar sehingga suke sorang-sorang.saya serta sathiswaran say sorry sama Susan.Susan senyum sampai semput!! Semput!! Saya serta Sathiswaran shock!! Saya,sembahyang semoga semuanya selamat. Syukur,Susan selamat.Saat,saya samapaikan sesuatu sama susan,.

Syuib: Susan,saya sangat suka sama su.. sedarkah su,selama ini susu,sambal sotong,siakap, serta samosa sukaan su,sebenarnya saya sediakan.,sathiswaran sekadar sampaikan su.,saya silap,semua salah saya..saya segan su... sorry su’’.

Sathiswaran: siot!! Sengal sungguh,, susan,sebabnya syuib sayang su..,sedikit sisipan su...Sikat,selipar,sugus,sayur-sayuran,springles,sup-sup,siput sedut...semuaaaaaaaaaaaaaanya syuib sediakan.. [sambil siku-siku Syuib]

Susan: sathis,sudahlah semangat sungguh syuib..sob..sob..sob..sekadar soalan,siapa susan sebenarnya sama syuib??’’

Syuib:.. su seperti singkong serta sepatunya,su sopan santun,su seputih salju,semanis soya serta secantik selebriti “Sinetron Sejuta Sesungut Seindah senyuman” su..

Susan: [senyum-senyum singa]


... sedetik serta sesaat,syuib serta susan suka sama suka,sungguh-sungguh sehidup semati.Sepuluh,September susan sah sebagai suami syuib, Sempurnah sebahagia selamanya... SEKIAN.

--sat,sat..sathis senyap seyhh? Sambunganya..sesambung selepas sore.. Sixa.m sedikit sahaja sampaii sudah....Shhhhhhh~

::Siap,semoga semuanya suka serta Senyum sentiasa::

SENYUM SOKMO!!