Sila Daftar Masuk

12 December 2011

Graduation 11.11.11

Seperistiwa yang memahat dalam "calander" hidup .,tarih keramat 11/11/11 bersamaan dengan hari Jumaat- Putrajaya International Convention Centre. Hari graduasi diplomaku.., Setelah 3 tahun,kini tiba hari penganugerahan.. . 

Graduasi 
      Hadiah buat ibuku yang tersayang, Terima Kasih atas segala penat lelah yang tak pernah putus.. I love u mum.. Buat ayah.,Terimakasih sentiasa beri dorongan dan semangat,aq mungkin x setabah & sekuat ayah.., maaf tak sempat nak tunjukkan, dan x sempat nak beri & balas semula...,Saya dah capai apa yang diingini.. Kenapa aku tidak diberi kesempatan,walau sedetik pun untuk membuktikanya,, ?



Perantauan..

Berperinsipkan 'rezeki jangan ditolak'

         Ya,aku masih di negeri orang, tetap mencari sesuap nasi dengan rezeki yang halal.., hari ini cukup genap 3 bulan bergelar orang yang berkerjaya,terpaksa melupakan angan-angan untuk berkerja di negeri sendiri, tingal,makan & minum dirumah sendiri bersama family tersayang. 3 tahun berada di bandar besar metropolitan ini sudah cukup membuatku cuak untuk meneruskan hidup disana , namun pengalaman betul2 mengajar aku erti dewasa.., bandar yang di agung-agungkan ini betul2 telah menjadi saksi 1001 cerita, yang baik mahupun yang buruk.
     
        Kini,berada nun jauh dipelosok kota.., mencari rezeki, dengan azam yang baru agar dapat menjadi peneraju tulang belakang keluarga.., mampukah aku.?

I love them.... [my family]


thisss much~~


Kembali..

terasa terlalu lama tak meghupdate entri.., last entri pun pada ramadhan lalu.., dalam jangka masa itu hingga kehari ni, terlalu banyak coretan dan terus memahat ke dalam hati.., liku ranjau pahit dan manis.

Labels

2010 (15) 2011 (38) ABC (1) af (1) agama (4) air (1) air asia (7) ajl25 (1) aku (8) Api (1) August (2) Balai Ketibaan (2) bank (1) Ben (14) Berenang (2) Berendam (1) Berita (4) BILIK (1) blog (8) Boarding (2) Bodoh (3) Bola Sepak (2) Boring (1) budak2 (1) buterfly (1) Check In (1) Contest (4) Cuti (3) doktor (1) dunia (1) Emas (1) error (1) Exam (1) Facebook (1) FIFA (1) fizo (1) fotografi (3) gathering (1) Gay (1) gegar (1) geli (1) gigi (1) Gila (3) GSC (2) happy (4) Harga (3) hari ini (2) Hormat (1) Hospital (3) Hotel (3) hypermarket (1) ibu (1) Ice Skating (1) Ikan (2) Islam (4) Isra Mikraj (3) jalan (2) July (5) kahak (1) kamera (3) Kamus Hidup (3) Kapal (4) kawan (4) kelas (1) kerja (2) Kfc (7) KLCC (1) koleksi (1) kosmo (1) kucing (1) Lalat (1) lambat (1) lapar (2) Laugage (2) lawak (2) Lcct (4) Maaf (4) macam-macam (2) mahsa (2) Mail (1) makan (20) Malam (6) Malu (5) Malysia (1) mamat (1) mandi (1) Mati (1) Menangis (6) Meninggal Dunia (1) Mesir (2) minum (1) movie (4) mushroom (2) nuffnang (5) Pak Cik (3) Pantai (1) Park Yong Ha (1) Pencuri (3) perompak (1) physiotherapy (5) posting (1) Promoter (1) ptptn (1) Puasa (3) rusuhan (1) sabah (7) sahur (1) Salah. (1) salesman (1) Sandakan (1) sedut (1) SEGMEN (9) selamat pagi (7) selamat tahun baru (1) Selerak (1) Suction (1) tahniah (2) tak puas hati (2) Takut (4) Tawau (1) Terbang (2) Terlepas (2) Tersentak (6) Thanx (10) trailer (1) tutup (1) twitter (1) uniform (1) vacancy (1) Video (4) vote (1) welcome (2) Winter Sonata (1) world cup (1)

Story Saya... Semuanya S..

Saya [syuib Syed Sabri],Sathiswaran serta Susan,Sekolah sesame sehingga standard Six. Sewaktu subjek science,Saya serta Sathiswaran sorok set sempoa susan sebab susan selalu salah simpan. Satu saat,susan sedar sehingga suke sorang-sorang.saya serta sathiswaran say sorry sama Susan.Susan senyum sampai semput!! Semput!! Saya serta Sathiswaran shock!! Saya,sembahyang semoga semuanya selamat. Syukur,Susan selamat.Saat,saya samapaikan sesuatu sama susan,.

Syuib: Susan,saya sangat suka sama su.. sedarkah su,selama ini susu,sambal sotong,siakap, serta samosa sukaan su,sebenarnya saya sediakan.,sathiswaran sekadar sampaikan su.,saya silap,semua salah saya..saya segan su... sorry su’’.

Sathiswaran: siot!! Sengal sungguh,, susan,sebabnya syuib sayang su..,sedikit sisipan su...Sikat,selipar,sugus,sayur-sayuran,springles,sup-sup,siput sedut...semuaaaaaaaaaaaaaanya syuib sediakan.. [sambil siku-siku Syuib]

Susan: sathis,sudahlah semangat sungguh syuib..sob..sob..sob..sekadar soalan,siapa susan sebenarnya sama syuib??’’

Syuib:.. su seperti singkong serta sepatunya,su sopan santun,su seputih salju,semanis soya serta secantik selebriti “Sinetron Sejuta Sesungut Seindah senyuman” su..

Susan: [senyum-senyum singa]


... sedetik serta sesaat,syuib serta susan suka sama suka,sungguh-sungguh sehidup semati.Sepuluh,September susan sah sebagai suami syuib, Sempurnah sebahagia selamanya... SEKIAN.

--sat,sat..sathis senyap seyhh? Sambunganya..sesambung selepas sore.. Sixa.m sedikit sahaja sampaii sudah....Shhhhhhh~

::Siap,semoga semuanya suka serta Senyum sentiasa::

SENYUM SOKMO!!