Sila Daftar Masuk

23 July 2011

BEN ASHAARI CARI BLOGGER KREATIF..AKU UMPAMA !


ben

Ben Ashaari buat segmen mencari blogger kreatif,aku umpama..., untuk maklumat lanjut, KLIK..,
Segmen ni akan ditutup pabila jarum pendek jam korang tepat2 pada angka 10, dan pada ketika itu susana gelap menyelubungi dan kalender anda 23 JULAI 2011..,

Gamabar Pilihan:
burasahangus..,

.. gamabr ini telah ku edit supaya ya menjadi sekeping gambar.., tercantum menjadi gambar yang baru.,.

Keterangan: 

Burung gagak yang besar mengambarkan diri aku yang sentiasa kahausan serta kelaparan mengarap idea-idea untuk dijadikan entri., dengan sifat gagak yang sentiasa terbang,sentiasa mencari..,dari satu tempat ke tempat yang lain.., kebisingan suaranya mendambakan diri aku yang sebenar, tapi kelainanya aku masih boleh dikawal serta pemalu dengan orang yang baru.., kot la..,

Lensa kamera mengambarkan diri aku yang sentiasa bersama-sama lensa kemana jua tempat-tempat aku pergi., lensa menjadi saksi yang boleh merakamkan serta memberi bukti dalam segala kejadian.., sekeping gambar membawa 1001 makna, sekeping gambar juga membawa 1001 senyuman..,

Siang mahupun malam tidak mengenal jemu,selagi ada idea,, tetap terus bersama papan kekunci Aspire4315 sampai hangus.., 

Orang yang angkat lensa.., wish dapat buat lengan macam dia.., :p..,



... terima kasih kerana menjejak, sila tingalakan jejak untuk dijejak semula..,







8 comments:

  1. gagak ya...
    dekat uni sy byk gagak..^^

    ReplyDelete
  2. Wah...smart ne...gOod LucK yer....

    ReplyDelete
  3. umpama lensa laaa ni...betul jugak yer...setuju2..have a nice day

    jom tengok harrazdani umpama apa plak.huhuh

    http://harrazdani.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-kreatifaku.html

    ReplyDelete
  4. 2 in 1 eh???ahaha..ok la tu

    ReplyDelete
  5. gagak tu haiwan pandai.slalu dpt title clever je dlm mne2 dongeng..xperlu dah perah otak cari idea..

    ReplyDelete
  6. pilihan yang unik..p salam perkenalan..d

    http://www.trioseposen.com/2011/07/aku-seorang-blogger-umpama.html

    ReplyDelete
  7. terjahan dari blog Betol-betol Hangat disitewww

    http://informations-the.blogspot.com/2011/07/betol-betol-hangat-ben-ashaari-cari_23.html

    ReplyDelete
  8. .. haha
    .. happy blogging..

    http://zulfattah.blogspot.com/

    ReplyDelete

Labels

2010 (15) 2011 (38) ABC (1) af (1) agama (4) air (1) air asia (7) ajl25 (1) aku (8) Api (1) August (2) Balai Ketibaan (2) bank (1) Ben (14) Berenang (2) Berendam (1) Berita (4) BILIK (1) blog (8) Boarding (2) Bodoh (3) Bola Sepak (2) Boring (1) budak2 (1) buterfly (1) Check In (1) Contest (4) Cuti (3) doktor (1) dunia (1) Emas (1) error (1) Exam (1) Facebook (1) FIFA (1) fizo (1) fotografi (3) gathering (1) Gay (1) gegar (1) geli (1) gigi (1) Gila (3) GSC (2) happy (4) Harga (3) hari ini (2) Hormat (1) Hospital (3) Hotel (3) hypermarket (1) ibu (1) Ice Skating (1) Ikan (2) Islam (4) Isra Mikraj (3) jalan (2) July (5) kahak (1) kamera (3) Kamus Hidup (3) Kapal (4) kawan (4) kelas (1) kerja (2) Kfc (7) KLCC (1) koleksi (1) kosmo (1) kucing (1) Lalat (1) lambat (1) lapar (2) Laugage (2) lawak (2) Lcct (4) Maaf (4) macam-macam (2) mahsa (2) Mail (1) makan (20) Malam (6) Malu (5) Malysia (1) mamat (1) mandi (1) Mati (1) Menangis (6) Meninggal Dunia (1) Mesir (2) minum (1) movie (4) mushroom (2) nuffnang (5) Pak Cik (3) Pantai (1) Park Yong Ha (1) Pencuri (3) perompak (1) physiotherapy (5) posting (1) Promoter (1) ptptn (1) Puasa (3) rusuhan (1) sabah (7) sahur (1) Salah. (1) salesman (1) Sandakan (1) sedut (1) SEGMEN (9) selamat pagi (7) selamat tahun baru (1) Selerak (1) Suction (1) tahniah (2) tak puas hati (2) Takut (4) Tawau (1) Terbang (2) Terlepas (2) Tersentak (6) Thanx (10) trailer (1) tutup (1) twitter (1) uniform (1) vacancy (1) Video (4) vote (1) welcome (2) Winter Sonata (1) world cup (1)

Story Saya... Semuanya S..

Saya [syuib Syed Sabri],Sathiswaran serta Susan,Sekolah sesame sehingga standard Six. Sewaktu subjek science,Saya serta Sathiswaran sorok set sempoa susan sebab susan selalu salah simpan. Satu saat,susan sedar sehingga suke sorang-sorang.saya serta sathiswaran say sorry sama Susan.Susan senyum sampai semput!! Semput!! Saya serta Sathiswaran shock!! Saya,sembahyang semoga semuanya selamat. Syukur,Susan selamat.Saat,saya samapaikan sesuatu sama susan,.

Syuib: Susan,saya sangat suka sama su.. sedarkah su,selama ini susu,sambal sotong,siakap, serta samosa sukaan su,sebenarnya saya sediakan.,sathiswaran sekadar sampaikan su.,saya silap,semua salah saya..saya segan su... sorry su’’.

Sathiswaran: siot!! Sengal sungguh,, susan,sebabnya syuib sayang su..,sedikit sisipan su...Sikat,selipar,sugus,sayur-sayuran,springles,sup-sup,siput sedut...semuaaaaaaaaaaaaaanya syuib sediakan.. [sambil siku-siku Syuib]

Susan: sathis,sudahlah semangat sungguh syuib..sob..sob..sob..sekadar soalan,siapa susan sebenarnya sama syuib??’’

Syuib:.. su seperti singkong serta sepatunya,su sopan santun,su seputih salju,semanis soya serta secantik selebriti “Sinetron Sejuta Sesungut Seindah senyuman” su..

Susan: [senyum-senyum singa]


... sedetik serta sesaat,syuib serta susan suka sama suka,sungguh-sungguh sehidup semati.Sepuluh,September susan sah sebagai suami syuib, Sempurnah sebahagia selamanya... SEKIAN.

--sat,sat..sathis senyap seyhh? Sambunganya..sesambung selepas sore.. Sixa.m sedikit sahaja sampaii sudah....Shhhhhhh~

::Siap,semoga semuanya suka serta Senyum sentiasa::

SENYUM SOKMO!!