Sila Daftar Masuk

01 July 2011

Ayam Nak spicy keer atau cap kasut??

google


Kontroversi tercetus lantas mengejutkan 1Malaysia dengan aksi panas pekerja KFC..,,
tambahan perisa baru,..

Selepas menyalut ayam dengan ramuan tepung2 garingnya yang turun temurun..,,kini ramuan terbaru , calitan tapak kasut ditambah sebelum digoreng..
Macam ni ka cara-cara nak buat ayam goreng KFC ni??







hahahaaa...,, outlet mana agaknya ni kn?  apa comment daripada pelanggan yang merasai?? Nasib laa kepada pelanggan yang termakan ayam tu,,lagi2 kalau pekerja tu dari tandas..

Facebook KFC diserbuu dengan pengemar-pengemar makanan fast food "fingers/shoes licking good" yang menyatakan ketidak puas hatian terhadap pekerja2 didalam video tersebut... Walabagaimanapun pihak KFC Malaysia telah membuat ulusan berkenaan video tersebut,antaranya......

FB,KFC

FB,KFC



.... ramai yang tidak berpuas hati dengan statement berkenaan,tidak kurang yang tertanya-tanya dan tercari-cari perkataan maaf....

...  ada juga yang mencadangkan supaya buat kitchen terbuka serta memasangkan CCTV pada kitchen supaya pelanggan dapat melihat apa yang berlaku di dalam....

... saya tertarik dengan salah seorang pengomen yang mehu pihak KFC menurunkan harga makanan sebagai tanda memohon maaf kepada pelanggan.. dan ada juga yang mahu KFC percuma selama 2 minggu... hahahaha...


BurasaHangus: aku merupakan peminat setia KFC, n baru semalam pekenaa Snack Plate..,ciss!! Patutlaaa ayam semalam sedap jer...,, hikhikhik.. n buat warga Kfc buat lah langkah yang bijak untuk membersihkan semula nama baik KFC yang SOOOO GOOOOOD itu,  kalau turun hargaa lagi bagus...,, Mesti orang kurang dalam kfc sekarangkan...,,kah ramai nak mencuba resipi baru?? kalau Mr.Colonel masih hidup mesti dia marah!














4 comments:

  1. video ni sgt mengejutkan sy..langkah menurunkan harga makanan sbg tanda minta maaf bkn langkah tepat sbb mcm mana dgn org yg dah termkn makanan yg kotor tu?

    bg mengelakkan kejadian ni drpd berulang CCTV dipsg di dapur fast food adalah plg baik sy rs..

    outlet yg disyaki mempunyai pekerja mcm tahi mcm ni perlu ditutup serta merta..pekerja yg disyaki harus dikenakan tindakan paling keras..minta maaf dekat tv..dan didenda membuat kerja-kerja kebajikan selama 3 bln (mcm faizal tahir kena)..biar menjd tauladan kpd pekerja yg lain..

    sy amat marah dan x puas hati dgn perlakuan pekerja dlm video ni..awak tanggunglah dosa di akhirat kelak..gaji yg kamu peroleh berkat atau tidak? kamu kasik mak kamu mkn gaji haram..moga Allah balas perbuatan kamu kelak

    ReplyDelete
  2. setuju dgn KFC kasik 2minggu percuma pd semua pelanggan... huhu~~~~

    ReplyDelete
  3. Dah lama dah aku tak makan KFC... tapi ni tip dari aku... masa order makan...jika ko nampak pekerja tu pergi kebelakang...ambil makanan selalunya dia ludah.. (perkara ni berlaku jika ko ada marah kat dialah)... aku dah tahu sangat :D

    ReplyDelete
  4. Pada bulan Oktober tahun lalu, KFC Malaysia telah dihubungi oleh seorang individu yang telah mengemukakan satu salinan klip video yang menayangkan seseorang telah merosakkan hidangan ketika proses penyediaan makanan tersebut. Kami berpendapat bahawa perbuatan menerbitkan klip video itu sebagai berniat jahat dan merupakan serangan terang-terangan terhadap organisasi kami. Kami telah mengambil tindakan segera dan melaporkan kejadian tersebut kepada pihak polis.

    Pada 25 Jun baru-baru ini, kami telah mendapati klip video tersebut telah dimuat turun di halaman YouTube.

    Pihak kami ingin menegaskan kepada para pelanggan dan orang ramai bahawa kejadian ini merupakan kes terpencil dan tidak pernah berlaku sebelum ini. Sejak Oktober 2010, pihak kami telah mengambil langkah-langkah perlu untuk mengelakkan kejadian-kejadian seperti itu berlaku lagi termasuklah dengan memasang televisyen litar tertutup (CCTV) di bahagian dapur restoran-restoran KFC.

    KFC akan sentiasa mengekalkan standard kebersihan dan kualiti yang tertinggi dalam semua aspek bisnes kami. Sama ada di Malaysia ataupun di seluruh dunia, anggota-anggota pekerja kami amat berdedikasi untuk terus menyediakan perkhidmatan terbaik, berkualiti dan makanan yang selamat. Kami memandang serius di atas kejadian yang telah berlaku ini. Pihak kami akan sentiasa mengemaskini semula proses-proses pengambilan dan latihan untuk meningkatkan lagi penyampaian perkhidmatan kepada semua pelanggan kami. Pasukan kami yang terdiri daripada 9,700 orang chef dan anggota pekerja lain di seluruh Malaysia akan terus memberikan perkhidmatan yang terbaik dan berkualiti seperti yang telah diketahui selama ini.

    Bagi pihak KFC Malaysia, pihak kami ingin mengucapkan terima kasih dan setinggi-tinggi penghargaan di atas sokongan anda semua.

    Pengarah Urusan
    KFC Holdings (Malaysia) Bhd

    ReplyDelete

Labels

2010 (15) 2011 (38) ABC (1) af (1) agama (4) air (1) air asia (7) ajl25 (1) aku (8) Api (1) August (2) Balai Ketibaan (2) bank (1) Ben (14) Berenang (2) Berendam (1) Berita (4) BILIK (1) blog (8) Boarding (2) Bodoh (3) Bola Sepak (2) Boring (1) budak2 (1) buterfly (1) Check In (1) Contest (4) Cuti (3) doktor (1) dunia (1) Emas (1) error (1) Exam (1) Facebook (1) FIFA (1) fizo (1) fotografi (3) gathering (1) Gay (1) gegar (1) geli (1) gigi (1) Gila (3) GSC (2) happy (4) Harga (3) hari ini (2) Hormat (1) Hospital (3) Hotel (3) hypermarket (1) ibu (1) Ice Skating (1) Ikan (2) Islam (4) Isra Mikraj (3) jalan (2) July (5) kahak (1) kamera (3) Kamus Hidup (3) Kapal (4) kawan (4) kelas (1) kerja (2) Kfc (7) KLCC (1) koleksi (1) kosmo (1) kucing (1) Lalat (1) lambat (1) lapar (2) Laugage (2) lawak (2) Lcct (4) Maaf (4) macam-macam (2) mahsa (2) Mail (1) makan (20) Malam (6) Malu (5) Malysia (1) mamat (1) mandi (1) Mati (1) Menangis (6) Meninggal Dunia (1) Mesir (2) minum (1) movie (4) mushroom (2) nuffnang (5) Pak Cik (3) Pantai (1) Park Yong Ha (1) Pencuri (3) perompak (1) physiotherapy (5) posting (1) Promoter (1) ptptn (1) Puasa (3) rusuhan (1) sabah (7) sahur (1) Salah. (1) salesman (1) Sandakan (1) sedut (1) SEGMEN (9) selamat pagi (7) selamat tahun baru (1) Selerak (1) Suction (1) tahniah (2) tak puas hati (2) Takut (4) Tawau (1) Terbang (2) Terlepas (2) Tersentak (6) Thanx (10) trailer (1) tutup (1) twitter (1) uniform (1) vacancy (1) Video (4) vote (1) welcome (2) Winter Sonata (1) world cup (1)

Story Saya... Semuanya S..

Saya [syuib Syed Sabri],Sathiswaran serta Susan,Sekolah sesame sehingga standard Six. Sewaktu subjek science,Saya serta Sathiswaran sorok set sempoa susan sebab susan selalu salah simpan. Satu saat,susan sedar sehingga suke sorang-sorang.saya serta sathiswaran say sorry sama Susan.Susan senyum sampai semput!! Semput!! Saya serta Sathiswaran shock!! Saya,sembahyang semoga semuanya selamat. Syukur,Susan selamat.Saat,saya samapaikan sesuatu sama susan,.

Syuib: Susan,saya sangat suka sama su.. sedarkah su,selama ini susu,sambal sotong,siakap, serta samosa sukaan su,sebenarnya saya sediakan.,sathiswaran sekadar sampaikan su.,saya silap,semua salah saya..saya segan su... sorry su’’.

Sathiswaran: siot!! Sengal sungguh,, susan,sebabnya syuib sayang su..,sedikit sisipan su...Sikat,selipar,sugus,sayur-sayuran,springles,sup-sup,siput sedut...semuaaaaaaaaaaaaaanya syuib sediakan.. [sambil siku-siku Syuib]

Susan: sathis,sudahlah semangat sungguh syuib..sob..sob..sob..sekadar soalan,siapa susan sebenarnya sama syuib??’’

Syuib:.. su seperti singkong serta sepatunya,su sopan santun,su seputih salju,semanis soya serta secantik selebriti “Sinetron Sejuta Sesungut Seindah senyuman” su..

Susan: [senyum-senyum singa]


... sedetik serta sesaat,syuib serta susan suka sama suka,sungguh-sungguh sehidup semati.Sepuluh,September susan sah sebagai suami syuib, Sempurnah sebahagia selamanya... SEKIAN.

--sat,sat..sathis senyap seyhh? Sambunganya..sesambung selepas sore.. Sixa.m sedikit sahaja sampaii sudah....Shhhhhhh~

::Siap,semoga semuanya suka serta Senyum sentiasa::

SENYUM SOKMO!!