Sila Daftar Masuk

08 May 2011

Engkaulah Ratu Hatiku

Engkaulah Ratu Hatiku


Assalamualaikum Malaysia..

Untuk pertama kalinya,thanks buat semua followers2 dan juga buat semua yang sudi membaca.. 

Abu Hurairah radhiallahu 'anh berkata:
Seorang lelaki datang menemui Rasulullah S.A.W dan bertanya:
“Siapakah manusia yang paling berhak untuk aku layan dengan sebaik-baiknya?”
Baginda menjawab: “Ibu kamu.”
Dia bertanya lagi: “Kemudian siapa?”
Baginda menjawab: “Ibu kamu.”
Dia bertanya lagi: “Kemudian siapa?”
Baginda menjawab: “Ibu kamu.”
Dia bertanya lagi: “Kemudian siapa?”
Baginda menjawab: “Ayah kamu.”




Selamat menyambut hari ibu buat insan yang bergelar ibu. Tak kira lah apa pun gelaran yang anda beri;ibu,mama,ummi mahupun bonda..dia tetap satu,insan yang tidak pernah merungut mahupun mengalah dalam mendewasan kita. 















Entri kali ini, burasaHangus khas tujukkan buat ibu-ku yang tersayang. I love her.

Sangat bersyukur kehadrat  Allah S.W.T kerana masih dikurniakan ibu yang sihat dan masih kuat menerajui keluarga bersama2 suaminya yang tercinta. Proud to be your Son..Engkaulah isteri,engkaulah ibu dan engkaulah teman tempat ku berkongsi cerita. Engkau super-women yang membuatkan kami yang lain berbangaa..

Ku tahu,banyak keperitan yang telah dilalui,banyak kekurangan yang harus ditempuhi, namun dalam kekurangan itu tidak pernah mendengar rungutan,apatah lagi mengeluh dalam menempuhi dugaan dan cobaan yang telah tertulis dan ditentukan oleh yang maha berkuasa. Dalam kekurangan itu la mengajar kita semua erti kebahagian.Terima kasih buat ibuku yang sentiasa berdoa tanpa henti2 buat kejayaan dan kesejahateraan ku.Terima Kasih,Terima Kasih.. 

Hadiah apa pun yang kita beri,sebesar mana pun,semahal mana pun,ia masih tidak ternilai jika hendak dibandingkan dengan pengorbanan seorang ibu. Maka,hargailah ibu kita selagi dia masih ada bersama kita,,bergembiralah bersamanya,mohonlah kemaafan seandainya pernah menguris hati nya.,sesunguhnya kasih ibu itu membawa ke syurga dan syurga itu dibawah telapak kaki ibu.




"Ya Allah, 
berilah mereka balasan yang sebaik-baiknya
atas didikan mereka padaku dan Pahala yang besar
atas kesayangan yang Mereka limpahkan padaku,

Peliharalah mereka Sebagaimana mereka memeliharaku.



Ya Allah, 
apa saja gangguan yang telah mereka rasakan,
atau kesusahan yang mereka derita karena aku,
atau hilangnya sesuatu hak mereka karena perbuatanku,
jadikanlah itu semua penyebab runtuhnya dosa-dosa mereka,
meningginya kedudukan mereka dan bertambahnya pahala kebaikan mereka
dengan perkenan-Mu, 

Ya Allah.

Sesungguhnya Engkaulah yang memiliki Kurnia Maha Agung,
serta anugerah yang tak berakhir
dan Engkaulah yang Maha Pengasih Di antara semua pengasih."
-Amin-










BurasaHangus:
Sabutan hari ibu itu haram' -  
-Bagi saya,bergantung pada individu tersendiri,bagaimana cara kita menyambutnya,selagi ikhlas dan tidak bertentangan dengan agama dan tidak melibatkan perlakuan yang melanggar syarak,kita tak perlu la takut. Setiap hari kita menghargai ibu kita, dan pada hari ini lah kita membuatkannya lebih dihargai dan mengingati semua pengorbananya. Adanya hari tertentu sebegini dapat meng'alert'kan orang2 yang lalai mahupun terlupa pada pengorbanan seorang ibu. :)























No comments:

Post a Comment

Labels

2010 (15) 2011 (38) ABC (1) af (1) agama (4) air (1) air asia (7) ajl25 (1) aku (8) Api (1) August (2) Balai Ketibaan (2) bank (1) Ben (14) Berenang (2) Berendam (1) Berita (4) BILIK (1) blog (8) Boarding (2) Bodoh (3) Bola Sepak (2) Boring (1) budak2 (1) buterfly (1) Check In (1) Contest (4) Cuti (3) doktor (1) dunia (1) Emas (1) error (1) Exam (1) Facebook (1) FIFA (1) fizo (1) fotografi (3) gathering (1) Gay (1) gegar (1) geli (1) gigi (1) Gila (3) GSC (2) happy (4) Harga (3) hari ini (2) Hormat (1) Hospital (3) Hotel (3) hypermarket (1) ibu (1) Ice Skating (1) Ikan (2) Islam (4) Isra Mikraj (3) jalan (2) July (5) kahak (1) kamera (3) Kamus Hidup (3) Kapal (4) kawan (4) kelas (1) kerja (2) Kfc (7) KLCC (1) koleksi (1) kosmo (1) kucing (1) Lalat (1) lambat (1) lapar (2) Laugage (2) lawak (2) Lcct (4) Maaf (4) macam-macam (2) mahsa (2) Mail (1) makan (20) Malam (6) Malu (5) Malysia (1) mamat (1) mandi (1) Mati (1) Menangis (6) Meninggal Dunia (1) Mesir (2) minum (1) movie (4) mushroom (2) nuffnang (5) Pak Cik (3) Pantai (1) Park Yong Ha (1) Pencuri (3) perompak (1) physiotherapy (5) posting (1) Promoter (1) ptptn (1) Puasa (3) rusuhan (1) sabah (7) sahur (1) Salah. (1) salesman (1) Sandakan (1) sedut (1) SEGMEN (9) selamat pagi (7) selamat tahun baru (1) Selerak (1) Suction (1) tahniah (2) tak puas hati (2) Takut (4) Tawau (1) Terbang (2) Terlepas (2) Tersentak (6) Thanx (10) trailer (1) tutup (1) twitter (1) uniform (1) vacancy (1) Video (4) vote (1) welcome (2) Winter Sonata (1) world cup (1)

Story Saya... Semuanya S..

Saya [syuib Syed Sabri],Sathiswaran serta Susan,Sekolah sesame sehingga standard Six. Sewaktu subjek science,Saya serta Sathiswaran sorok set sempoa susan sebab susan selalu salah simpan. Satu saat,susan sedar sehingga suke sorang-sorang.saya serta sathiswaran say sorry sama Susan.Susan senyum sampai semput!! Semput!! Saya serta Sathiswaran shock!! Saya,sembahyang semoga semuanya selamat. Syukur,Susan selamat.Saat,saya samapaikan sesuatu sama susan,.

Syuib: Susan,saya sangat suka sama su.. sedarkah su,selama ini susu,sambal sotong,siakap, serta samosa sukaan su,sebenarnya saya sediakan.,sathiswaran sekadar sampaikan su.,saya silap,semua salah saya..saya segan su... sorry su’’.

Sathiswaran: siot!! Sengal sungguh,, susan,sebabnya syuib sayang su..,sedikit sisipan su...Sikat,selipar,sugus,sayur-sayuran,springles,sup-sup,siput sedut...semuaaaaaaaaaaaaaanya syuib sediakan.. [sambil siku-siku Syuib]

Susan: sathis,sudahlah semangat sungguh syuib..sob..sob..sob..sekadar soalan,siapa susan sebenarnya sama syuib??’’

Syuib:.. su seperti singkong serta sepatunya,su sopan santun,su seputih salju,semanis soya serta secantik selebriti “Sinetron Sejuta Sesungut Seindah senyuman” su..

Susan: [senyum-senyum singa]


... sedetik serta sesaat,syuib serta susan suka sama suka,sungguh-sungguh sehidup semati.Sepuluh,September susan sah sebagai suami syuib, Sempurnah sebahagia selamanya... SEKIAN.

--sat,sat..sathis senyap seyhh? Sambunganya..sesambung selepas sore.. Sixa.m sedikit sahaja sampaii sudah....Shhhhhhh~

::Siap,semoga semuanya suka serta Senyum sentiasa::

SENYUM SOKMO!!