Sila Daftar Masuk

21 June 2010

Pramugari usir disebabkan berat badan..

Pernah tak bila korang check-in kat kaunter airport, ground staff tu tanya korang.,,berat badan korang berapa??? ataupun sebelum menaiki pesawat ,korang semua kena timbang,alaa mcm barangg...
Dalam sejarah hidup aq menjadi manusia,sumpah 7 keturunan x pernah lagi...,, cuma yg risau bila bawak laguage besar dan banyak..,, kepala hotak dah risau,, ni keana extra charge ka tidak...,,, slalu Limit bagi penerbangan kita d Malaysia nih 15-20kg jerk.. lebih kena bayar extra... tu yang tak tahan tuh..

TETAPI,TAHUKAH ANDA???

x tahu kan? kan? kan? okey lahhh .... meh saya cerita...

...Seorang mamat Britain nk balik kampung kat Kanada sebab Ibu Saudaranya sedang nazak..,, walaubagaimanapun hasratnya tidak kesampaian kerana dia diusir dari sebuah penerbangan international dengan alasan lelaki tersebut terlalu gemuk.. 
pelik x pelik??  pilot takut kot x dapat take off.. hehehehk
....menurut akhbar tempatan kat sna,berat mamat britain nihh seberat 203kg dan melaporkan bahawa beliau [mamat britain] tidak dapat menahan air mata apabila pramugari membawa beliau keluar daripada penerbangan.. apa yg membuatkan beliau kecewa dan pelik, semasa daftar masuk dan balai pelepasan,dia tidak menerima sebarang masaalah berkenaan berat belliau...
Walaubagaimanapun,dia dibenarkan menaiki pesawat seterusnya dengan syarat membeli 2 tiket penerbangan yang baru bagi 2 tempat duduk dari Gatwick ke Toronto...

tahukah anda jumlah bagi 2 tempat duduk waktu ketika itu dalam mata wang kitaa???

Ringgit Malaysia,RM 3,700....
kesiann kat mamat tu,,, dah lah nk pergi tengok ibu saudara dia yang tengah nazak..,,
cerita x habis lagi taw...,,banyak lagii tapi nak buat macam mana kan,mee saya dah kembang so,nak pergi makan dulu...nak tunggu ke? klu korang x nak tunggu,tak perrr  jom mari sini,,,
KLIK nak tahu yang lebih llanjutt.....






3 comments:

  1. Giler kesian...huhu.. kena kuruskan badan la cmni..ahaha

    ReplyDelete
  2. keisan mamat tu...

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    AYAM BULU BALIK

    ReplyDelete
  3. haaahhh.. taw tak per.. takut tak takutt....~~~

    ReplyDelete

Labels

2010 (15) 2011 (38) ABC (1) af (1) agama (4) air (1) air asia (7) ajl25 (1) aku (8) Api (1) August (2) Balai Ketibaan (2) bank (1) Ben (14) Berenang (2) Berendam (1) Berita (4) BILIK (1) blog (8) Boarding (2) Bodoh (3) Bola Sepak (2) Boring (1) budak2 (1) buterfly (1) Check In (1) Contest (4) Cuti (3) doktor (1) dunia (1) Emas (1) error (1) Exam (1) Facebook (1) FIFA (1) fizo (1) fotografi (3) gathering (1) Gay (1) gegar (1) geli (1) gigi (1) Gila (3) GSC (2) happy (4) Harga (3) hari ini (2) Hormat (1) Hospital (3) Hotel (3) hypermarket (1) ibu (1) Ice Skating (1) Ikan (2) Islam (4) Isra Mikraj (3) jalan (2) July (5) kahak (1) kamera (3) Kamus Hidup (3) Kapal (4) kawan (4) kelas (1) kerja (2) Kfc (7) KLCC (1) koleksi (1) kosmo (1) kucing (1) Lalat (1) lambat (1) lapar (2) Laugage (2) lawak (2) Lcct (4) Maaf (4) macam-macam (2) mahsa (2) Mail (1) makan (20) Malam (6) Malu (5) Malysia (1) mamat (1) mandi (1) Mati (1) Menangis (6) Meninggal Dunia (1) Mesir (2) minum (1) movie (4) mushroom (2) nuffnang (5) Pak Cik (3) Pantai (1) Park Yong Ha (1) Pencuri (3) perompak (1) physiotherapy (5) posting (1) Promoter (1) ptptn (1) Puasa (3) rusuhan (1) sabah (7) sahur (1) Salah. (1) salesman (1) Sandakan (1) sedut (1) SEGMEN (9) selamat pagi (7) selamat tahun baru (1) Selerak (1) Suction (1) tahniah (2) tak puas hati (2) Takut (4) Tawau (1) Terbang (2) Terlepas (2) Tersentak (6) Thanx (10) trailer (1) tutup (1) twitter (1) uniform (1) vacancy (1) Video (4) vote (1) welcome (2) Winter Sonata (1) world cup (1)

Story Saya... Semuanya S..

Saya [syuib Syed Sabri],Sathiswaran serta Susan,Sekolah sesame sehingga standard Six. Sewaktu subjek science,Saya serta Sathiswaran sorok set sempoa susan sebab susan selalu salah simpan. Satu saat,susan sedar sehingga suke sorang-sorang.saya serta sathiswaran say sorry sama Susan.Susan senyum sampai semput!! Semput!! Saya serta Sathiswaran shock!! Saya,sembahyang semoga semuanya selamat. Syukur,Susan selamat.Saat,saya samapaikan sesuatu sama susan,.

Syuib: Susan,saya sangat suka sama su.. sedarkah su,selama ini susu,sambal sotong,siakap, serta samosa sukaan su,sebenarnya saya sediakan.,sathiswaran sekadar sampaikan su.,saya silap,semua salah saya..saya segan su... sorry su’’.

Sathiswaran: siot!! Sengal sungguh,, susan,sebabnya syuib sayang su..,sedikit sisipan su...Sikat,selipar,sugus,sayur-sayuran,springles,sup-sup,siput sedut...semuaaaaaaaaaaaaaanya syuib sediakan.. [sambil siku-siku Syuib]

Susan: sathis,sudahlah semangat sungguh syuib..sob..sob..sob..sekadar soalan,siapa susan sebenarnya sama syuib??’’

Syuib:.. su seperti singkong serta sepatunya,su sopan santun,su seputih salju,semanis soya serta secantik selebriti “Sinetron Sejuta Sesungut Seindah senyuman” su..

Susan: [senyum-senyum singa]


... sedetik serta sesaat,syuib serta susan suka sama suka,sungguh-sungguh sehidup semati.Sepuluh,September susan sah sebagai suami syuib, Sempurnah sebahagia selamanya... SEKIAN.

--sat,sat..sathis senyap seyhh? Sambunganya..sesambung selepas sore.. Sixa.m sedikit sahaja sampaii sudah....Shhhhhhh~

::Siap,semoga semuanya suka serta Senyum sentiasa::

SENYUM SOKMO!!