Sila Daftar Masuk

07 May 2010

Minta Maaf Pak Cik :(


Hari ni jumaat..,penghulu sgala hari..,,sperti biasa aq memulakan kerja2 ku d sepital.. tangan kanan ku masi terasa sakit akibat main badminton semalam.. lenguh2 masi memanuhii sendi bahuku.. wlbgaimana pun,,kerja tetap kerjaaa haruss d tunaikan..

sperti biasa,bed tuk chest physio ku 'set up'..,kjup lg mw wt suction ngn Umairah,baby cute 2 tahun yg menghidap bronchopneumonia...
jam menunjukan pkul 8 pagi..,,bby yg ku tunggu sdah  tibaa.. sperti biasa dia d dukung oleh ibunya yg sarat mengandung 7 bulan..tnpa mbuat ibu nyaa menunggu lmaa...,aq truss suck kahak umairah,,umairah menangis,,dia merasakan sakit yg amat sangat..,dan mugkin sdah lali kerana sdah biasa d Suck dari dia baby lg..,hari ni crepts pada lower lobe plak.. hurmm kasihan dia,bilaa laa sembuhh...,,,


Time : 2.30 pm
Location : MCW
Bed :12

Tepat pada masanya,aku naik ke wad bersma physio dan seorang lg tmanku...,, dari pintu wad aq melihat pak cik yg aq suck kahaknya sda memerhatiku..,,lalu dia berpaling kearah lain..
aku terus ke arahnya..,,dan membaritahu yg sya dtg  maw sedut kahak..,, namum dia tidak memberi sbarang responn,,aq beranggapan dia tidak mahu..,,Sakit,sakit dan sakitt... aku tahu iaa memang sakittt..,,catheter cuction yg begitu panjang d masukkan ka dlm lubang hidung hingga ke paru2.. hurmm memang sakittt..




sambungg balik..,,
apa yg membuatkan aq tersentak lagiii?? dlm masa prosedur aq membuat suction,,dia tidak henti2 berkata Sakit2.. sambil mengucap 2 kalima syahadan.. dan AllahuAkbar.. sambil membaca surah Al fatihah..,, aku cuma mampu suck,suck dan suck. sedut demi sedutann,, kebanyaann lendir kahak dan blood...
tangan kanan yg ku gunakan utk memasukkan catheter,mengigil.. aq terasa seakan rasa berslah + ketakutan,,, nmunn aq kuat kn semangatt..chehhh.. :)

Selesai prosedur,aq mengemaskan smua barang2 yg aq tlah gunakan.. dan skrng tiba giliran nurse tuk bg pak cik tu minum petang..,, Tapi skali lg pak cik tu tidak mahu...,,
Dalam masa aq mengemaskan barang yg aq guna,,aq tersentak pabilaa pak cik itu berkataa::

" kalau aku mati nanti malam,kamu yg akan di persalahkan,"


berrr, hahaha naik segala bulu2 ku.. ya rabii knapa la pak cik ni ckp mcm nii..,,mungkin dia merasa cukup2 sengsara...



" ya Allah ,kuat kan la semangatnya untuk dia berjuang melawan sakitnyaaa" - Amin.



pssstt: aq ada psan ngn nurse tadi,lpas dia abis syiff malam tngok pak cik tu ada lagi ke x?



8 comments:

  1. haha
    kejam la pkck tu..
    tp sian gak kan bila nak buat suction..
    xpecially kat pkkck2,mkck2 yg dah tua tu..
    meleleh je air mata dorang bila kita buat suction..
    tp apa nak buat..
    kita nak baikkan dorang..ye dak..?

    ReplyDelete
  2. hahaa semat nhe gink ! aku suka . kin takut aww keja ko kan .

    ReplyDelete
  3. Intan: yeahh ksiankan,, tulah kita cuma nak tolong,kitaa bkn ah long.. weeeee:p .. physio gak ka?

    ReplyDelete
  4. sue: hahahh,,ya begegar sua bijiku ptg tu ketakutan...hahhahh..,, tp bnyak g yg lg mncabar yg lum aq jumpaa.. grrrrr!!

    ReplyDelete
  5. yeap..student mahsa thn 3 :)
    kamu student mana?praktikal kat mana tu..?
    dulu pnah skali kat icu hkL buat suction kat pt schizo..tetiba dia naik angin..jerit 'doc dorang nak bunuh saya dorang nak bunuh saya'..panic 1 icu tu..hahaha

    ReplyDelete
  6. hahahahah... pa mahsa?? ehh x pnah nmpakk pn.. aq mahsa gak diploma.. ko msti degree kn?

    ReplyDelete
  7. lerh..
    ko mahsa gak ke?
    hahaha yeap aku dgree..
    ko dip batch brp?
    ko pract kat mana tu?

    ReplyDelete
  8. hahahaha..tu la pasal.. aq dip batch 13.., aq d sepital twu..

    ReplyDelete

Labels

2010 (15) 2011 (38) ABC (1) af (1) agama (4) air (1) air asia (7) ajl25 (1) aku (8) Api (1) August (2) Balai Ketibaan (2) bank (1) Ben (14) Berenang (2) Berendam (1) Berita (4) BILIK (1) blog (8) Boarding (2) Bodoh (3) Bola Sepak (2) Boring (1) budak2 (1) buterfly (1) Check In (1) Contest (4) Cuti (3) doktor (1) dunia (1) Emas (1) error (1) Exam (1) Facebook (1) FIFA (1) fizo (1) fotografi (3) gathering (1) Gay (1) gegar (1) geli (1) gigi (1) Gila (3) GSC (2) happy (4) Harga (3) hari ini (2) Hormat (1) Hospital (3) Hotel (3) hypermarket (1) ibu (1) Ice Skating (1) Ikan (2) Islam (4) Isra Mikraj (3) jalan (2) July (5) kahak (1) kamera (3) Kamus Hidup (3) Kapal (4) kawan (4) kelas (1) kerja (2) Kfc (7) KLCC (1) koleksi (1) kosmo (1) kucing (1) Lalat (1) lambat (1) lapar (2) Laugage (2) lawak (2) Lcct (4) Maaf (4) macam-macam (2) mahsa (2) Mail (1) makan (20) Malam (6) Malu (5) Malysia (1) mamat (1) mandi (1) Mati (1) Menangis (6) Meninggal Dunia (1) Mesir (2) minum (1) movie (4) mushroom (2) nuffnang (5) Pak Cik (3) Pantai (1) Park Yong Ha (1) Pencuri (3) perompak (1) physiotherapy (5) posting (1) Promoter (1) ptptn (1) Puasa (3) rusuhan (1) sabah (7) sahur (1) Salah. (1) salesman (1) Sandakan (1) sedut (1) SEGMEN (9) selamat pagi (7) selamat tahun baru (1) Selerak (1) Suction (1) tahniah (2) tak puas hati (2) Takut (4) Tawau (1) Terbang (2) Terlepas (2) Tersentak (6) Thanx (10) trailer (1) tutup (1) twitter (1) uniform (1) vacancy (1) Video (4) vote (1) welcome (2) Winter Sonata (1) world cup (1)

Story Saya... Semuanya S..

Saya [syuib Syed Sabri],Sathiswaran serta Susan,Sekolah sesame sehingga standard Six. Sewaktu subjek science,Saya serta Sathiswaran sorok set sempoa susan sebab susan selalu salah simpan. Satu saat,susan sedar sehingga suke sorang-sorang.saya serta sathiswaran say sorry sama Susan.Susan senyum sampai semput!! Semput!! Saya serta Sathiswaran shock!! Saya,sembahyang semoga semuanya selamat. Syukur,Susan selamat.Saat,saya samapaikan sesuatu sama susan,.

Syuib: Susan,saya sangat suka sama su.. sedarkah su,selama ini susu,sambal sotong,siakap, serta samosa sukaan su,sebenarnya saya sediakan.,sathiswaran sekadar sampaikan su.,saya silap,semua salah saya..saya segan su... sorry su’’.

Sathiswaran: siot!! Sengal sungguh,, susan,sebabnya syuib sayang su..,sedikit sisipan su...Sikat,selipar,sugus,sayur-sayuran,springles,sup-sup,siput sedut...semuaaaaaaaaaaaaaanya syuib sediakan.. [sambil siku-siku Syuib]

Susan: sathis,sudahlah semangat sungguh syuib..sob..sob..sob..sekadar soalan,siapa susan sebenarnya sama syuib??’’

Syuib:.. su seperti singkong serta sepatunya,su sopan santun,su seputih salju,semanis soya serta secantik selebriti “Sinetron Sejuta Sesungut Seindah senyuman” su..

Susan: [senyum-senyum singa]


... sedetik serta sesaat,syuib serta susan suka sama suka,sungguh-sungguh sehidup semati.Sepuluh,September susan sah sebagai suami syuib, Sempurnah sebahagia selamanya... SEKIAN.

--sat,sat..sathis senyap seyhh? Sambunganya..sesambung selepas sore.. Sixa.m sedikit sahaja sampaii sudah....Shhhhhhh~

::Siap,semoga semuanya suka serta Senyum sentiasa::

SENYUM SOKMO!!